Boodschappen doen met kinderen

Boodschappen doen met kinderen #blog10

Elke ouder kent het en elke ouder herkent het. Boodschappen doen met een kind dat niet uitgeslapen is, honger heeft, of simpelweg zijn zinnen heeft gezet op een doos koekjes van Dora ( die het personeel vakkundig op ooghoogte van die kleine heeft uitgestald ).

Ook stoere papa’s ontkomen niet aan de hel die boodschappen doen heet. Naast winkelen, gesprekken tussen schoolpleinmoeders en spuitluiers verschonen, staat boodschappen doen ( met kinderen ) hoog in mijn top vijf van ‘shoot me’ bezigheden. Zet me dan nog liever met Badr Hari in een boksring of zo.

Dora koekjes

Noodgedwongen vertrek ik vol goede moed naar de Appie voor de boodschappen. Mijn vrouw is er niet, dus ik ben veroordeeld tot deze taak, samen met mijn kleine jongen.
‘Als je luistert naar papa dan mag je een toetje uitkiezen’ beloof ik hem.
Op dat moment hadden we een deal, althans, dat dacht ik.

Kind weg

Op het moment dat ik naar binnen liep en een paar seconden naar de prijzen van de aardappels keek begon het gezeik. Kind weg.
Zuchtend navigeerde ik langs de gangpaden totdat ik hem geknield zag zitten op de koekjesafdeling. Als gehypnotiseerd staarde hij naar rijen met koekjes die volgens een geniale marketingstrategie waren verpakt.
Een “vraag maar aan papa of je deze mag” strategie.

Je betaalt voor de verpakking

Ik vervloek de mensen die het hebben verzonnen. En je betaalt ook voor de verpakking! Waar een normaal koekje normale prijzen hebben, betaal je het dubbele voor een koekje in de vorm van Dora. Verschrikkelijk.

lijn groen oudersenzo
Boodschappen doen met kinderen

Wil je een toetje vanavond? Stil dan!

‘Nee, kom we gaan bij de toetjes kijken’ was mijn eerste antwoord.
Hij sloeg daarop demonstratief zijn armen over elkaar.
Het is begonnen..

Die trillende bovenlip was het eerste teken dat er een vulkaan op uitbarsten stond. Een vulkaan dat alleen door Dora gestopt kon worden.
‘Ik wil die’ herhaalde hij, terwijl hij met een trillende wijsvinger naar de doos met koekjes wees.
‘Nee, kom, we gaan naar de toetjes’ herhaalde ik, terwijl ik hem zachtjes een duwtje gaf, weg van de koekjes.

Tranendal

Een tranendal was het gevolg, gecombineerd met een decibel aan gekrijs dat meer gehoorschade aanricht dan een concert van Rammstein.
Ik heb hem daarna volhardend in het winkelwagentje gezet, en hem in de winkel rondgereden alsof hij een luchtalarm was.
Na tien minuten was ik het zat.

Eigenlijk zijn die Dora koekjes best lekker.

Liefs Mike

Extra informatie

Low budget baby – Veel uitzet voor weinig!

Bronvermelding

Tekst: Mike
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *