Nieuwe boeken juni 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

De zomervakantie nadert met rasse schreden. Bij veel examenkandidaten wappert de vlag inmiddels vrolijk en opgelucht aan het huis. Gefeliciteerd voor alle geslaagden, wat fijn dat “de buit” binnen is! Voorlopig kunnen jullie volop genieten van de vakantie en de zomerzon! Dit gegeven betekent echter ook dat we alweer in de maand juni zijn beland. Nog heel even en de zomer is officieel begonnen. Tijd dus voor het bespreken van de nieuwe boeken juni 2022! En met die vrije dagen in het vooruitzicht, de luie stoel en de heerlijke zomerzon, zal er de komende periode ongetwijfeld weer veel gelezen worden! Heerlijk! Zodra ik deze blog klaar heb, duik ik ook weer met mijn boek de zon in.

Nieuwe boeken juni 2022

Voor deze boekbespreking heb ik 7 totaal verschillende boeken uitgezocht, voor groot én klein. Boeken om uit voor te lezen, boeken om zelf te lezen, leerzame boeken en creatieve boeken. Het zit er weer allemaal in!

Wil je ook je boek besproken op Oudersenzo, dan kun je (of via je uitgeverij) ons altijd een recensie exemplaar toesturen. Wie weet, zit jouw boek er de volgende keer dan ook bij!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Kleuren op nummer 6

Komt het water met bakken uit de lucht? Dan kun je het vertier beter even binnen zoeken. Bijvoorbeeld met dit boek Kleuren op nummer. Hier hoef je namelijk helemaal niet goed voor te kunnen tekenen en kleuren kunnen we allemaal! In het boek vind je maar liefst 30 extreme kleurpuzzels voor volwassenen. Kleuren werkt zo heerlijk ontspannend!

Omschrijving inhoud

Kleurfans en puzzelaars kunnen hun hart ophalen aan dit nieuwe deel in de Kleuren op nummer-serie. Volg eenvoudigweg de kleurcode aan de zijkant van de pagina en onthul de dertig majestueuze dieren verstopt in de puzzels. Van een woeste tijger en een kleurrijke papegaai tot een vredige schildpad en een kalme panda, je vindt van alles tussen deze pagina’s. Kleuren op nummer deel 6 is een unieke, wilde kleurervaring die jong en oud urenlang creatief kleurvertier biedt.

Specificaties Kleuren op nummer 6

TitelKleuren op nummer 6
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045325996
Aantal pagina’s65
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Opa, ga je mee?

Dit is een heerlijk zomers voorleesboek over een opa en zijn kleinkind. Het wordt een mooie dag en ze zijn druk met allerlei leuke dingen dingen, zoals zwemmen, vliegeren, schelpjes zoeken…

Omschrijving inhoud

Een opa en kleinzoon gaan samen een dagje naar het strand. Spelen met de bal, een zandkasteel bouwen, vliegeren en natuurlijk zwemmen. Maar dan is opa opeens verdwenen. Waar kan hij gebleven zijn?

Een prachtig prentenboek van Anke Kranendonk, die met heel weinig woorden een verhaal weet te vertellen.

Specificaties Opa, ga je mee?

TitelOpa, ga je mee?
UitgeverijRubinstein
ISBN9789047629429
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Doeboek voor volwassenen

Een doeboek voor volwassenen, serieus? Ja! En het is nog leuk ook! Want raadsels oplossen, zoekopdrachten maken, verdwalen in doolhoven of quizzen zijn leuk voor jong én oud. Perfect boek voor in de koffer, mocht je je even vervelen tijdens de vakantie.

Omschrijving inhoud

Dit is het eerste ‘Doeboek voor volwassenen’. Het barst uit zijn voegen door een verscheidenheid aan activiteiten die niet alleen dienen om de tijd te doden, maar ook om er iets van op te steken terwijl je jezelf vermaakt, bijvoorbeeld op vakantie, maar ook daarna in je vrije tijd. Het ‘Doeboek voor volwassenen’ bevat puzzels, opdrachten en raadsels in verschillende grote thema’s waarvan de belangrijkste overeenkomst de diversiteit ervan is. Je kunt in elk geval heel veel leren over van alles. Dit jaarlijkse ‘Doeboek voor volwassenen’ is gemaakt door de kampioen van de Spaanse quizshow Saber y ganar (Weten en Winnen) Daniel López Valle en gerenormeerd illustrator Cristóbal Fortúnez. Het boek verschijnt voor het eerst in het Nederlands, maar is in Spanje al jarenlang iedere zomer een verkoophit!

Specificaties Doeboek voor volwassenen

TitelDoeboek voor volwassenen
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045326924
Aantal pagina’s96
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Parkieten voor dummies

Als je de “voor dummies” boekenreeks nog niet kent, ben je pas écht een dummie. Deze keer staan de parkieten centraal. Want dat ze leuk zijn, is duidelijk, maar hoe verzorg je een parkiet eigenlijk? Op deze site schenken we er al een beetje aandacht aan, maar in dit boek wordt er nog veel uitgebreider informatie en tips gegeven over de verzorging van de parkiet!

Omschrijving inhoud

Dit boek laat je kennismaken met de prachtige parkiet en bereidt je voor om hem een thuis te geven waar andere vogelvrienden jaloers op zullen zijn. ‘Parkieten voor Dummies’ is perfect voor zowel beginnende vogelbezitters als doorgewinterde parkietenouders. Het geeft niet alleen deskundig advies over het adopteren en houden van een parkiet, maar leert je ook hoe je je parkiet moet verzorgen, hoe je hem traint en leert praten, hoe je symptomen van verschillende ziektes herkent en hoe je een goede dierenarts vindt. Dankzij dit nuttige handboek heeft jouw nieuwe gevederde vriend geen geheimen meer voor jou! Nikki Moustaki is een talentvolle verzorgings- en gedragskundige van vogels. Ze heeft dertig boeken geschreven over het verzorgen en trainen van exotische vogels.

Specificaties Parkieten voor dummies

TitelParkieten voor dummies
UitgeverijBBNC
ISBN9789045357676 
Aantal pagina’s96
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Eigenwijze voeten

Irène Storm is voor onze vaste bezoekers geen onbekende. Op Oudersenzo kun je een aantal prachtige blogs van haar lezen. Dat ze goed kon schrijven, wisten we dus al lang! En nu heeft ze een nieuw boek voor kinderen geschreven, met prachtige illustraties van Sanne Verstraelen. Wie verzint het nou een boek te schrijven over “eigenwijze voeten?” Dat is toch alleen al hilarisch. Ik zie die voeten gelijk voor me. Ze gaan alle kanten op, behalve de kant op die je op moet.

Het boek is fijn geschreven en opgedeeld in (prettige) korte hoofdstukken. Het boek is een absolute aanrader voor dromertjes en dierenvrienden (vanaf 9 jaar) die ook zo lekker eigenwijs zijn! Dit is overigens niet het eerste boek dat Irène heeft geschreven, hiervoor schreef ze ook het jeugdboek “Over de grens”. Wat ons betreft mogen er nog velen volgen.

Omschrijving inhoud

Met haar wilde krullen en haar oneindige fantasie is Mellie al anders. En dan heeft ze opeens ook nog eigenwijze voeten. Die kriebelen en prikken en gaan vanzelf op stap. Dat is heel onhandig! Op school lachen kinderen haar erom uit en thuis verliest mama af en toe haar geduld. Maar die eigenwijze voeten van Mellie zijn tegelijk ook heel spannend, want ze nemen haar mee op avontuur naar een fantastische droomwereld. Daar ontmoet ze Kip de kameleon en nog een heleboel andere dieren die haar hulp nodig hebben. Maar wie helpt Mellie eigenlijk? Een avontuurlijk verhaal over een meisje met eigenwijze voeten en haar bijzondere vriendschap met een kameleon.

Specificaties Eigenwijze voeten

TitelEigenwijze voeten
UitgeverijClavis
ISBN9789044843637
Aantal pagina’s196
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Sticker lover

Ben jij ook zo gek op stickers? Ik wel. Ik plak mijn hele black bullet journal er vol mee. Met dit boek kan ik weer een lange tijd vooruit. En ze zijn zo leuk! En veel! Voor elke gelegenheid vind je wel één of meerdere bijpassende stickers! Ik word blij van dit boek.

Omschrijving inhoud

Stickers zijn o zo fijn. Ze zijn enorm veelzijdig: ze benadrukken iets belangrijkst. Ze geven structuur. Ze zijn de finishing touch. Of juist het begin van een pagina. En je kunt ze voor alle soorten journals gebruiken. Daarom is er nu ‘Sticker Lover’. Alle stickers die je ooit nodig zou kunnen hebben, gebundeld in een boek, van inspirerende reisstickers voor in je travel journal en praktische plakkers voor je bullet journal tot kleurrijke klevers voor je agenda, bullet journal en art journal en alles daar tussenin: dit boek heeft ze allemaal.

Specificaties Sticker lover

TitelSticker lover
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045327129
Aantal pagina’s75
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Doe elke dag iets om je brein te trainen

Op zoek naar een beetje geestelijke uitdaging in je luie stoel? Dit boek laat je hersens kraken en daagt je uit tot geestelijke en spirituele groei!

Omschrijving inhoud

Het brein heeft net als het lijf voeding nodig om te groeien en gezond te blijven. ‘Doe elke dag iets om je brein te trainen’ is een journal vol inspiratie, puzzels en oefeningen waarmee je een jaar lang je hersenen uitdaagt en zo nieuwe neurale verbindingen legt. Met de woorden van grote denkers en creatieve genieën om je te begeleiden en genoeg ruimte om daarop te reflecteren doe je nieuwe, frisse inzichten op. Zo houd je je brein scherp!

Specificaties Doe elke dag iets om je brein te trainen

TitelDoe elke dag iets om je brein te trainen
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045326535
Aantal pagina’s368
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken september 2022
Nieuwe boeken mei 2022
De nieuwste boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
Nieuwe boeken maart 2022

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken juni 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.