Je huis een nieuwe look geven? Je doet het eenvoudig met behang!

Behang is weer helemaal terug van weggeweest. De tijd van de geschilderde betonmuren ligt eigenlijk alweer een tijdje achter ons. Met behang kun je alle kanten op: van fleurige patronen tot fotobehang en van trendy kleuren tot Renovlies behang, en alles daar tussenin. We geven je graag onze handige tips voor het uitzoeken van de juiste voor jouw woning.

Fotobehang: creëer je eigen magische wereld

Fotobehang te druk? Vergeet het maar! Eigenlijk is fotobehang in bijna elk interieur goed toe te passen. Of je nu een kleine of een grote ruimte hebt: met fotobehang creëer je je eigen magische wereld. Kies voor een waterval, een natuurlandschap of een schilderij van Van Gogh of Rembrandt. Van drukke en speelse tot hele kalme, rustgevende wanden: met fotobehang is het allemaal mogelijk.

Vind je fotobehang in de woonkamer toch geen succes? Pas het dan toe in de kinderkamer, je slaapkamer of zelfs in de hal. Wedden dat het een super origineel effect geeft?

Renovlies behang

Heb je net een woning gekocht of gehuurd, en zijn de wanden niet gestuukt? Tegenwoordig worden veel nieuwbouwhuizen op deze manier opgeleverd. Je muren laten stuken is bijna onbetaalbaar. Voor het laten stuken van een aantal wanden betaal je al snel duizenden euro’s. Wil je jouw muur graag schilderen, maar geen vermogen uitgeven aan een stukadoor? Kies dan voor Renovlies behang. Dit renovatiebehang plak je snel en eenvoudig op de muren. De rollen zijn vaak een meter breed, waardoor je een wand binnen no-time afwerkt.

Vervolgens kun je de muur schilderen in de door jou gewenste kleur. Ben je toch al van plan om te gaan behangen? Ook met “normaal” vliesbehang zie je vaak niks meer van de oneffenheden op de muur terug.

lijn groen oudersenzo
Je huis een nieuwe look geven? Je doet het eenvoudig met behang!

Glad behang of behang met structuur

Niet iedereen houdt van structuur op de muren. Structuurverf is echt iets van de jaren ’80, en om die reden roept behang bij sommige mensen ook die associatie op. Je kunt echter ook kiezen voor glad behang in de kleur van je keuze. Zo vermijd je structuur, maar heb je wel het strakke en effen resultaat van behang op de muren. Wil je juist wel voor structuur gaan? Behang is er in verschillende structuursoorten, waardoor er altijd wel een soort behang te vinden is dat uitsteken aansluit op je wensen.

Pas op met trendy behang

Momenteel is behang met een tropische, jungle-achtige uitstraling heel populair. Pas echter op met dit soort trends: ze zijn immers niet tijdloos. Aan het einde van het jaar is dit behang niet meer populair, en kun je opnieuw gaan behangen (tenzij je er zelf nog helemaal verliefd op bent, natuurlijk). Er zijn echter ook vele soorten behang te koop die redelijk tijdloos zijn. Kies daar liever voor: zo raak je minder snel uitgekeken op je muur.

Fotobehang is trouwens een goed voorbeeld van een specifieke behangsoort die relatief tijdloos is. Veel mensen die gekozen hebben voor fotobehang hebben daar jaren later nog geen spijt van.

Fotobehang op welke muur?

Wel is het zaak om op te letten op welke muur je fotobehang plakt. Kies je de grootste muur in de woonkamer? Afhankelijk van de print die je kiest, kan het dan al snel een drukke bedoening worden. Kies dus liever voor een wat kleinere muur als je voor fotobehang gaat. Aan de andere kant kan een print van een schitterend boslandschap ook weer heel rustgevend werken op een grote muur in je werk- of studeerkamer.

Welk behang past bij mijn interieur?

Zoals we al even lieten vallen, is er voor elke interieurstijl wel een mooie behangsoort te vinden. Wil je witte muren? Ook dan geeft behangen vaak een mooier effect dan verven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van kalme, lichte muren tot een festijn van kleuren en patronen. Online kun je de meest uiteenlopende soorten behang vinden. Ben je toe aan een hele nieuwe look in huis? Ga dan vandaag nog aan de slag met behang!

Heb jij in huis geverfd, of hou je meer van behang? En waarom? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Goed schilderwerk zorgt voor een langere levensduur
Verven: Welke verf kies je voor een veilige babykamer?
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Behangexpert.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.