Met Ahava haarmasker maak je de haren weer zacht!

Met Ahava haarmasker maak je de haren weer zacht!

Iedere twee weken verf ik de uitgroei van mijn haar en één keer in de zes weken verf ik mijn hele haar. Natuurlijk weet ik dat dit niet goed is voor mijn haar, maar ik hou niet van uitgroei. Ik vind dat zo armoedig staan. Om mijn haar in zo’n goed mogelijke conditie te houden, krijgt het regelmatig extra verzorging. Onder ander door mijn haar te verwennen met een haarmasker. Soms laat ik dit bij de kapper doen, soms doe ik het gewoon zelf.

Verschil tussen een haarmasker en conditioner

Hoewel beide producten een verzorgende en beschermende werking hebben, zit er een verschil tussen deze twee. Een conditioner gebruik ik na iedere wasbeurt, een haarmasker gebruik ik iets minder vaak, hooguit één keer per week. Als je overigens het één gebruikt, hoef je niet gelijktijdig ook het andere product te gebruiken. Het is dus één van de twee. Soms zie je in reclame dat je na het gebruik van een haarmasker nog een conditioner moet gebruiken, maar dit is echt onzin.

Als je beide producten naast elkaar legt, zie je een verschil in de textuur. Conditioner is vaak dunner dan een haarmasker. Een masker is dikker en romiger. Dit komt omdat een haarmasker een lager percentage water bevat. Het is daardoor meer geconcentreerd. Je kunt je voorstellen dat de werking hierdoor wat krachtiger is. Dat geldt ook voor dit masker, ook deze is stevig en romig.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Heel eenvoudig, eigenlijk net als een conditioner. Na het wassen maak je het haar handdoekdroog en breng je het haarmasker aan op het haar. Met een grove kam kun je het goed over de hele lengte van je haar verdelen. Breng het liever niet aan op de aanhechting van het haar. Even in laten trekken en uitspoelen. Meer is het niet.

Ahava haarmasker

In het haarmasker van Ahava vind je een rijkdom aan gezonde mineralen als magnesium, calcium, fosfaten, kalium en bromides. Al deze mineralen zijn belangrijk om het haar gezond, soepel en gehydrateerd te houden. Het masker bevat pure plantaardige olie waarmee het beschadigde haar wordt gevoed en de hoofdhuid wordt gekalmeerd.

lijn groen oudersenzo
Met Ahava haarmasker maak je de haren weer zacht!

Actieve bestanddelen

De actieve bestanddelen in het masker: Osmoter™ gebalanceerd concentraat van Dode Zee mineralen. Verhoogt voedingsstoffen en hydratatie van de hoofdhuid en verbetert de haargroei.

Olie van argan, jojoba en zonnebloem: beschermt het haar tegen droogheid en vervuiling. Deze twee factoren beschadigen de zachtheid en glans van het haar en maken het haar dof. Olie van Sea Buckthorn (Duindoorn), Lijnzaad, Rozemarijn en Tea tree: verbetert de haarsterkte en – glans, kalmeert de haarzakjes, minimaliseert roos en een ongemakkelijk gevoel van de hoofdhuid. De mix van werkzame oliën gaan haaruitval tegen en stimuleren een gezonde haargroei.

Hoe vind ik het masker?

Het masker is geschikt voor alle haarsoorten. Het is een romige substantie en het ruikt zo verschrikkelijk lekker! Zodra de deksel eraf is, is het direct een feestje in de badkamer. De hele badkamer vult zich met de heerlijke geur van dit masker. Nadat ik het masker op mijn haar heb aangebracht, voel ik meteen de werking. Met alle gemak kam ik het masker door mijn haar heen. Klitten lijken op de vlucht te slaan, want ik kom er geen eentje meer tegen. Als mijn haar weer droog is voelt het zacht maar ook voller en het lijkt zelfs dat het langer schoen blijft. Ik ben in ieder geval erg enthousiast over de werking. Zo enthousiast dat ik ook mijn partner (hij heeft ook lang haar) heb aangeraden het product te gebruiken. Hij was na de wasbeurt net zo enthousiast als ik.
Dit masker is echt een cadeautje aan jezelf.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het haarmasker van Ahava is te koop voor 29,75 euro. Het is een flinke pot, waar je een behoorlijke tijd plezier van zal hebben.

liefs Marion

Meer informatie

Haaruitval door de zwangerschap, dit zijn de oplossingen!
Haarverzorging
De werking van het haarmasker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *