Sommige dingen zijn onbetaalbaar

Sommige dingen zijn onbetaalbaar

Het is 1 maart. Op de radio hoor ik iets over Nationale complimenten dag. Ik neem me voor daar vandaag iets mee te doen. Verder dan een goed voornemen kom ik niet, want ik word alweer opgeslokt door de hectiek van de dag.

Marktplaats

Er ligt ijs op de sloten! Op Marktplaats schiet de vraag naar schaatsen gelijk omhoog. Laat ik nou net nog schaatsen hebben liggen die welgeteld 0 minuten zijn gedragen. Snel wat foto’s nemen, via de Markplaats app downloaden en rap door naar mijn werk.
Binnen no time zijn de schaatsen verkocht voor 20,00 euro! Yeah! Dat geld kan ik weer mooi gebruiken voor een paar grotere schaatsen voor mijn dochter. Hopelijk gaan die vaker gebruikt worden.

Vlug vlug vlug

Na werktijd vlieg ik snel naar de winkel om nog een paar dingen voor het avondeten te halen. Veel tijd heb ik niet want de schaatsen worden over een kwartiertje opgehaald. Het is koud, dus ik trek mijn muts tot mijn ogen, mijn sjaal tot onder mijn neus en ik sjees – alsnog blauw van de kou – de Aldi in.

Mooie herinneringen

Ik ren snel door alle paden, tot ik ineens een ouder echtpaar door de winkel zie schuifelen. Het trekt mijn aandacht omdat ze al behoorlijk op leeftijd zijn. Ineens lijkt het tot mij door te dringen. Ik ken deze man!
Ik stap op hem af en vraag: “Mag ik u wat vragen meneer?” “Bent u ooit onderwijzer Engels geweest?” Even kijkt hij verward maar ineens zie ik een kleine fonkeling in zijn ogen verschijnen. “Ja, dat klopt. Heb je bij mij op school gezeten?”
“Ja, inderdaad. U was mijn leraar Engels in de brugklas van 1984. Ik ben zelfs met een Engelsman getrouwd! Dankzij uw goede lessen!”

lijn groen oudersenzo
Sommige dingen zijn onbetaalbaar

Herinneringen aan die tijd

In de ogen van mijn oud-leraar zie ik heel even zijn mooie herinneringen aan die tijd. Ik geef hem een hand en zeg gedag met de woorden: ”Een goede leraar vergeet je niet!”
Vlak voor hij weg loopt, draait hij zich nog even naar mij om. Ik zie een grote glimlach op zijn gezicht en geef hem een vette knipoog terug.

Onbetaalbaar

Snel sjees ik op mijn fiets naar huis. De koper van de schaatsen staat al te wachten. Haar dochter is dolblij met haar nieuwe schaatsjes. Ik ben ook blij. Niet vanwege die 20 euro, maar door de glimlach van mijn oud-leraar. De fonkeling in zijn ogen terwijl zijn hoofd zich vulde met herinneringen, was onbetaalbaar. Wat een simpel complimentje soms kan doen…

Liefs Sylvia

Extra informatie

Het geven van complimenten aan je kind: de do’s & don’ts

Bronvermelding

Tekst: Sylvia Bosma
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *