Zwanger in de zomer: Tips & info!

Een heerlijke tijd: de zomer! Heerlijk weer, met een beetje geluk en lekker buiten leven. Maar hoe zit het nu met de zomer als je zwanger bent? Zitten hier voordelen aan of kan je toch maar beter in de winter zwanger zijn?

Zwanger in de zomer: Tips & info!

Blij en gelukkig

Ben je zorgeloos zwanger, dan kan de zomer je geluksgevoel natuurlijk nog extra bevestigen. Lekker op een terrasje zitten en naar andere baby’s kijken. Je probeert je voor te stellen hoe jouw kindje eruit zal zien en je ziet jezelf al lekker rondwandelen met je kleintje. Fleurige kleding, leuke jurkjes, knallende sieraden: je kan heerlijk showen met je mooie lichaamsvormen en je heel bijzonder voelen zo! In de winter zit die buik toch vooral verstopt onder dikke lagen kleren, nietwaar?

Je buik showen

Tja, voor de één een probleem, voor de ander juist een heerlijk iets: je buik laten zien! Ben je zwanger in de zomer, dan ontkom je misschien niet aan badkleding kiezen. Kies je voor een bikini en laat je trots je buik zien of verpak je het toch liever onder een badpak? Maakt eigenlijk niet heel veel uit, want bij beide varianten kan je prachtige exemplaren kopen!

Meer energie

Het mooie weer zorgt voor meer energie. En dat kan jij als zwangere wel goed gebruiken, toch?

Warm!

Als zwangere heb je helaas eerder last van de warmte. Het weer én je zwangerschap zorgen voor een extra ‘verwarming’ van je lichaam. Zorg er dus voor dat je te allen tijde goed drinkt! Je lichaam (en dus ook je kindje) heeft het echt nodig! Natuurlijk is hierbij water het gezondst. En uiteraard geen alcohol, maar dat spreekt voor zich, lijkt mij.

Uit de zon blijven

Helaas is het als zwangere niet echt verstandig om in de volle zon te zitten. Je huid is in de zwangerschap veel gevoeliger en voor je het weet ben je verbrand of kweek je een zwangerschapsmasker. Deze zaken ontstaan doordat je meer pigment hebt tijdens een zwangerschap. Daardoor kan je dus sneller verbranden, een streep op je buik krijgen (een zwangerschapsstreep), meer sproeten krijgen en dus pigmentvlekken die als zwangerschapsmasker worden aangeduid. Voorkom dus blootstelling aan de zon en zet bijvoorbeeld een leuke zomerhoed op je hoofd ter bescherming! Staat nog leuk ook! Even ter geruststelling: meestal verdwijnen de verkleuringen wel weer geleidelijk na je zwangerschap, maar voorkomen is toch altijd nog beter…

Ai, al die barbecues

Zomer betekent ook vaak de ene BBQ na de andere. Helaas voor een zwangere niet aan te raden. Want vlees wat niet gaar is, kan nog gevaarlijke bacteriën bevatten, die jouw kindje zelfs het leven kan kosten! Het vlees moet dus absoluut gaar zijn, maar ja, op een BBQ weet je dat eigenlijk pas als je gaat eten. Dus even geen vlees of een voorproever inschakelen… Niet alleen rauw vlees, maar ook vlees wat in de zon ligt, is een bron van akelige ziektemakers.

Dikke voeten

Door het warme weer kan je wel meer last hebben van opgezwollen voeten. Dat is dan weer een minpuntje… Gelukkig kan je ook gewoon op slippers lopen en zit je niet vast aan dichte schoenen in de zomer!

Slapen in de zomer

Wat slapen betreft ben je nu eigenlijk dubbelgehandicapt. Je buik kan behoorlijk in de weg zitten tijdens het slapen en als je dan ook nog eens je bed uitdrijft door het weer, dan weet je het wel. Nu kan je jezelf niet dwingen om te slapen, maar gewoon rust houden kan je wel. Lukt slapen niet echt? Zorg dan in elk geval dat je rust krijgt. Maak je niet boos, dan maakt het alleen maar erger. En ga overdag lekker in de schaduw liggen. Wie weet sukkel je dan ongemerkt nog even in slaap! En alle beetjes helpen, nietwaar? Je lichaam is met topsport bezig en heeft deze rust simpelweg nodig! Voel je dus niet schuldig naar je man toe als jij weer gaat liggen. Het is gewoon verstandig!

Tips voor in de zomer:

Een paar handige tips op een rijtje, als het mooi weer is:

Drink! Neem gewoon een sportfles met water mee, zodat je het simpel kan vullen.
Spring het water in om af te koelen!
Zorg voor rust voor je voeten: leg ze regelmatig even omhoog.
Onderneem niet te veel.
Blijf in de schaduw.
Draag een zomerhoed en smeer je goed in.
Draag luchtige kleding, wat goed vocht opneemt.
Neem voldoende rust!

liefs Wil

Meer informatie

Zwanger in de zomer, wat kun je verwachten?
Zwangerschapsmasker of Melasma. Hoe kun je het voorkomen?
Zwanger in de zomer
Wat gooien we allemaal op de bbq?
Mooi en gezond zwanger
Zonnebank en zwangerschap
Zomer ABC

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *