Een ideale tuin voor jonge kinderen

Een ideale tuin voor jonge kinderen

Een tuin is een perfecte plek voor jonge kinderen om te spelen, om te ontdekken en om te genieten van de natuur. Een ontworpen tuin voor kinderen én ouders moet ervoor zorgen dat het een veilige maar ook leerzame en leuke plek zal zijn waar zowel jong als oud zich kan vermaken. Denk aan een een speelset, zandbak, tuinmeubelen voor de ouders of een moestuin voor beide. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij ervoor kan zorgen om een ideale tuin te creëren waar zowel jij als je kinderen blij van worden.

Ga na wat je allemaal nodig hebt

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om na te gaan hoe de tuin wordt gebruikt of hoe het gebruikt zal worden. Kinderen willen graag buiten spelen, dus het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor activiteiten zoals rennen, klimmen en spelen met speelgoed. Een groot gazon of een zandbak zijn geweldige opties voor actieve spelletjes. Maar ook de ouders moeten genieten, daarom is het van belang om daarin een goede balans te vinden. Hetgeen wat dus écht niet mag ontbreken zijn dan tuinmeubelen van goede kwaliteit!

Creëer een omgeving voor ontspanning

Om altijd goed toezicht op de kinderen te hebben raden wij aan om een loungeset tuin aan te schaffen. Tegenwoordig zijn veel verschillende materialen, stijlen en kleuren beschikbaar, dus voor iedere tuin is er wel wat beschikbaar. Met een loungeset kan je zelf ontspannen in de tuin, een boekje lezen of wachten tot het vlees van de grill mag. Dit terwijl je perfect zicht hebt op de kinderen die zich aan het uitleven zijn in de zandbak of de speelset die je op het gazon hebt geplaatst. De loungeset kan dan tevens dienen voor kinderen die willen rusten of aan een pauze toe zijn.

De loungeset is ook een ideale plek om met de kinderen spelletjes te spelen, activiteiten te doen zoals knutselen of puzzelen, maar ook om gewoon rustig een boek te lezen. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een terrasverwarmer en elk seizoen kunnen jullie genieten van de loungeset!

lijn groen oudersenzo
Een ideale tuin voor jonge kinderen

Maak gebruik van groen

Een leuke toevoeging aan een ideale tuin voor jonge kinderen is het creëren van een kleine moestuin of bloemenbed. Kinderen kunnen zo leren over hoe groenten en bloemen groeien en het is een perfecte manier om hen betrokken te houden bij de natuur. Ook bij de verzorging van de groenten en bloemen zou je de kinderen erbij kunnen betrekken. Zo weten ze waar hun voedsel vandaan komt en leren ze wat voor werk achter voeding kan zitten. Komkommers groeien immers niet in de supermarkt!

liefs Marion

Meer informatie

Zo kom je deze zomer tot rust in de tuin
Hoe maak je een kindvriendelijke tuin?
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Kleine kinderen? Kies voor een kindvriendelijke tuin!

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Tuinmeubelwereld.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *