Bril nodig? Voor ieder gezichtstype de juiste bril!

Bril nodig? Voor ieder gezichtstype de juiste bril

Als je een bril nodig hebt is het een bekende vraag: welke bril staat mij nou echt goed? Hierbij spelen de vorm en kleur van het montuur een grote rol. Er zijn talloze verschillende brillen met elk hun specifieke eigenschappen, die ervoor zorgen dat jouw gezicht er echt tussenuit springt! Ik had al moeite met het uitzoeken van een leuke zonnebril, moet je nagaan bij een bril die je constant draagt.

Laatst hebben we een artikel geplaatst over welke broek het beste bij welk figuur past. In deze blog lees je welke bril het best bij jouw gezicht past.

Het ovale gezicht

We beginnen met het makkelijkste type gezicht, dit is het ovale gezichtstype. Dit wordt als een ´makkelijk´ gezicht gezien, omdat bijna alle type brillen hierbij passen. Zo kan je de plank moeilijk misslaan. Dit komt doordat mensen met een ovaal gezicht van nature een gelijke verdeling hebben van rechte- en ronde lijnen. Het gezicht is als het ware in balans en dat hoef je niet te corrigeren. Een voorbeeld van iemand met een ovaal gezicht is Charlize Theron. Probeer smalle ronde monturen te vermijden, omdat je gezicht er te rond van wordt.

Het hartvormige gezicht

Van het ovale gezicht gaan we naar het hartvormige gezicht. Hier is iets minder keuze voor. Zoals de naam al aangeeft, heeft het hartvormige gezicht iets weg van een hartje. Hierbij gaat het om een scherpe kin en een afgerond voorhoofd. Scarlett Johansson is een goed voorbeeld van iemand met een hartvormig gezicht. Bij de keuze van een bril is het verstandig om voornamelijk ronde brillen te dragen, omdat het gezicht smal afloopt in een punt. De afgeronde glazen brengen het gezicht mooi in balans. Probeer vierkante en rechthoekige brillen te vermijden.

lijn groen oudersenzo
Bril nodig? Voor ieder gezichtstype de juiste bril

Het ronde gezicht

Heb je een rond gezicht, net zoals Kirsten Dunst? Dan is het belangrijk om wat rechte lijnen aan je gezicht toe te voegen. Denk aan vierkante of rechthoekige monturen. Ook het zogenoemde cat eye-model laat je gezicht goed uitkomen. Kijk bij dit gezichtstype ook vooral naar wat bredere monturen. Laat de smalle en ronde monturen links liggen.

Het vierkante of rechthoekige gezicht

Dit is het laatste gezichtstype uit ons rijtje. Wanneer je een vierkant of rechthoekig gezicht hebt, is het beter om ronde, ovale en brede monturen te dragen. De ronde en ovale lijnen van de bril verzachten de rechte lijnen van je gezicht. Een breed montuur is belangrijk, omdat de bril dan goed naar voren komt en niet in het niets valt ten opzichte van je gezicht. Vermijd daarom ook smalle en rechthoekige modellen.

Persoonlijke smaak

Brillen zijn er in veel soorten en maten. Persoonlijke smaak is natuurlijk erg belangrijk bij het uitkiezen van een bril. Om te weten of een bril goed bij je past, gaat het niet alleen om de vorm van de bril maar ook om de kleur van het montuur. Houd rekening met je haarkleur en of je een huid met een warme of koele ondertoon hebt. Als je een koele ondertoon hebt, kun je het beste zwarte of blauwe monturen dragen. Voor mensen met een warme ondertoon zijn bruine en groene monturen geschikter. Vind je het moeilijk om hier zelf achter te komen? Bij Mister Spex voorzien ze je van uitgebreid advies. Bovendien kun je daar online een bril passen. Of je laat een aantal brillen op sturen om ze thuis te proberen. Aan de hand van onze tips vind je waarschijnlijk zo een bril die bij jouw gezicht past!

liefs Marion

Meer informatie

Bijziend of verziend: het verschil begrijpen en de juiste keuze maken
Bril aanmeten bij kinderen. Waar moet je op letten?
Zonnebril voor je baby
Contactlenzen of toch een bril?
Wat ziet een pasgeboren baby?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Misterspex.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *