Wat heb je nodig voor de wintersport met kleine kinderen?

Op wintersport met kleine kinderen, doe je het wel of doe je het niet? Sla je maar even een paar jaar over tot de kinderen iets groter zijn, of neem je jouw kleine baby’tje zelfs gewoon mee? Eigenlijk best een persoonlijk iets, want voor beide kanten is iets te zeggen. Hier vooral de tips waar je op moet letten en moet doen als je besluit om wél te gaan!

Wat heb je nodig voor de wintersport met kleine kinderen?

Hoeveel anders is het met kinderen?

Je hebt besloten om wel met de kinderen op wintersport te gaan. Hoe anders het wordt, hangt uiteraard af van de leeftijd van je kinderen. Zijn de kinderen oud genoeg om op les te gaan en vinden ze het ook nog leuk? Dan kan je die uren natuurlijk zelf heerlijk de moeilijkste pistes af zoeven en zal er wat dat betreft niet zo heel veel veranderen. Maar juist na het skiën wordt het heel anders. Nog uren in de berghut après-skiën zit er niet in, net als de uurtjes ’s avonds aan de bar in het hotel… Maar daar staat natuurlijk wel het plezier tegenover met de kinderen. Heerlijk als een jong kind mee op de slee naar beneden glijden, is óók erg leuk! En alleen al die snoetjes! Want kinderen en sneeuw is gewoon een heerlijke combinatie! Daar kan geen Obstler tegenop!

Het wordt een nog ander verhaal als je hele kleintjes meeneemt of als jouw kindje echt niet naar les wilt en er heel verdrietig van wordt.. Wil je toch graag allebei gewoon kunnen skiën, dan is het een idee om andere mensen mee te nemen die als oppas willen fungeren. Dat is vaak toch een stuk meer vertrouwd voor je kindje dan een oppasservice in het hotel. Zijn er vrienden met kleine kinderen, die ook op wintersport willen? Dan kan je ook kijken of jullie samen kunnen gaan en er omstebeurt op de kinderen gepast gaat worden.

Waar moet je op letten?

Natuurlijk zal je vakantiebestemming kindvriendelijk moeten zijn. Denk hierbij aan de volgende zaken:

Is de accommodatie ingericht op kinderen. Is er bijvoorbeeld een kinderbedje en een box. Kunnen jullie in een hotel wel bij elkaar op 1 kamer?
Is er een animatieteam of een oppas voor de allerkleinsten?
Kan je kindje al een beetje skiën: is het gebied een familieskioord? Zodat er ook geschikte afdalingen zijn voor je wereldsterretje?
Is er een kinderskischool?
Sommige hotels zijn gespecialiseerd in gezinnen en hebben zelfs hun eigen sneeuwtuin/skischooltje. Helemaal ideaal, natuurlijk.

Thuis alvast wennen

Een gouden tip voor de kleintjes: ga alvast oefenen in een overdekte hal in Nederland met skiën. Voor de beginnertjes wordt de vakantie zo alleen maar leuker. Voor de kinderen die al meer zijn gegaan: herhaling is geen overbodige luxe en ze vinden het nog leuk ook! En eh…jij vast ook.

Wat neem je mee?

Ski’s en skischoenen kan je voor kinderen beter huren, omdat ze snel groeien. Die hoef je dus zeker niet mee te nemen. Zorg voor echte wintersportkleren, ook als je kindje nog niet de latten op gaat. Het beschermt goed tegen de kou en is gewoon noodzakelijk als je kind lekker in de sneeuw speelt. Een helm kan je vaak ook huren of misschien kan je die van vrienden lenen. Zorg in ieder geval wel voor een helmpje bij skiërtjes.

Zorg voor warme sjaals, wanten en dikke sokken. Thermo ondergoed kan ook een lekker idee zijn!
Vergeet geen speelgoed mee te nemen, want soms zal je kind toch ook even binnen zich moeten vermaken.
Vaak zijn er zwembaden in de buurt of in het hotel. Dus neem die zwembroek ook gewoon even mee!

Leren skiën

Voor je kind is het wennen. Een hele andere manier van bewegen dat skiën, maar ook mensen die een andere taal spreken en misschien is het wel behoorlijk van slag door de lange autoreis. Je kan dan ook beter gewoon rustig aan beginnen. Wissel het skiën af met gewoon lekker spelen. Maak er ook geen punt van als je kind niet skiën wilt! Het is immers voor het leuk en ook voor je kind is het vakantie! Veel belangrijker is het dat hij/zij het naar zijn zin heeft. Misschien wil hij morgen wel…en misschien ook niet. Maar als jij er drama van maakt, zal de lol voor hem er helemaal af zijn en zal hij misschien wel helemaal nooit meer op die latten willen gaan staan …

liefs Wil

Meer informatie

Winterwonderland. Spelen in de sneeuw!
Skiën met kinderen. Hier met je op letten!
Buitenspelen in de winter. Met deze tips krijg je de kids wel naar buiten!
Hoe leer je je kind schaatsen?
Winterberg – Een absolute aanrader voor jonge gezinnen!
Wintersport met kleine kinderen
Dit zijn de juiste kledingmerken voor de wintersport!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *