Luuk is laaiend, een super leuk voorleesboek over een kleine draak

Luuk is laaiend’ vertelt het verhaal van een kleine draak die het moeilijk vindt zijn boosheid in bedwang te houden. Maar als dit draakje boos wordt, verbrandt hij gelijk alles om hem heen. Dat vinden zijn vrienden niet leuk. Logisch. Gelukkig weet zijn moeder een trucje waarmee hij zijn boosheid in bedwang kan houden. Luuk leert dat andere dieren ook moeten leren met hun boosheid om te gaan en dat ook zij hiervoor trucjes gebruiken. Hij leert dat iedereen wel eens boos wordt, maar dat het wel een keuze is of je dit ongebreideld uit, ja of nee.

Luuk is laaiend

Boosheid

Je peuter of kleuter zal de boosheid vast en zeker herkennen. Hij wordt immers ook wel eens boos als hij iets moet. Of juist niet mag. Hoe gaat je peuter om met zijn boosheid? Is hij net zo opvliegend als Luuk? Heeft hij ook een trucje om zijn boosheid te temperen? Het boek geeft een mooie aanleiding hier met je kindje over te praten. Een serieuze boodschap met een vleugje humor.

Grappig

Een grappig detail is het gat in de cover, gebrand door de boze Luuk. Kleine kinderen zullen ongetwijfeld de frustratie en de boosheid van Luuk herkennen. Zij spugen dan wellicht geen vuur, maar kunnen zeker licht ontvlambaar zijn.

Specificaties Luuk is laaiend

TitelLuuk is laaiend
UitgeverijDe Vier Windstreken
AuteurRobert Starling
Aantal pagina’s24
ISBN9789051166248
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Dokter Corrie geeft antwoord op intieme vragen
Jungle the bungle, een kinderboek in het Nederlands, Engels én Spaans!
Beer droomt over een prachtige boom in “Beer en de honingboom”

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *