Uitstapjes in Drenthe – Onze top 5!

uitstapjes in Drenthe 3

In een eerder blog schreef ik al eens over mijn lievelingsprovincie Drenthe! Bijna mijn hele leven woon ik er al (met een klein uitstapje naar het ook heel mooie Overijssel). Ik schreef in ‘Bijzonder Drenthe’ over een uitstapje dat we met onze drie kinderen maakten naar een natuurgebied een paar kilometer van ons dorp. Heerlijk rennen en uitrazen kun je daar. Maar er is meer te doen hier! Daarom wil ik graag met jullie delen welke uitstapjes wij met onze kinderen maken in eigen provincie. Wie weet zitten er leuke tips bij voor de aankomende vakanties!

Wij gaan voor betaalbaar

Bij uitjes in Drenthe denken veel mensen toch al snel aan de ‘nieuwe’ dierentuin Wildlands in Emmen. Maar ik zal even iets opbiechten: wij zijn er nog niet geweest! Heel eerlijk: ik vind het met een gezin met drie kinderen gewoonweg te duur. Dat geldt eigenlijk ook voor Plopsa Indoor in Dalen. Dus die komen in mijn favorietenlijsten van de provincie niet voor. Ik maak een lijstje met betaalbare uitjes voor het hele gezin.

1. De Drentse Koe

Het meest aangevraagde uitje door onze kinderen: ‘mam, wanneer gaan we weer een keer naar de Drentse Koe?’ De Drentse Koe is een speel- en ijsboerderij in Ruinerwold, waar binnen en buiten van alles te doen is. Buiten kun je rondrijden op traptrekkers en fietsjes, springen op trampolines en rondrijden op skelters. En ook binnen is heel veel te doen, zoals glow-in-the-dark-voetbal en bouwen met heel grote blokken. En dan heb ik nog maar een heel klein deel genoemd van wat je er kan doen. Naast spelen, kun je er ook lekker eten (vooral heerlijk ijs!!). En met ons hele gezin zijn we 27 euro kwijt aan entree.

lijn groen oudersenzo
Uitstapjes in Drenthe – Onze top 5!

2. Cowboys en Indianen

In Coevorden vind je het speelreservaat Cowboys en Indianen. Onze kinderen hebben daar tot nu toe vooral binnen gespeeld, waar je kan klimmen en klauteren, maar ook kunt fietsen, springen en midgetgolfen. Maar ook buiten is van alles te doen, er is bijvoorbeeld een kinderboerderij. Alles is in de stijl van het Wilde Westen, maar met de voorzieningen van nu, namelijk gratis Wi-Fi! Hier zijn wij met vijf personen 30 euro aan kwijt, inclusief een kopje koffie.

3. Aquarena

Als wij onze kinderen vertellen dat we gaan zwemmen, zijn ze helemaal door het dolle heen. Onze dreumes zegt dan zelfs: ‘plons, water!’ We gaan niet heel vaak, maar als we gaan, is het feest! Voor ons is het zwembad in Emmen, Aquarena, dichtbij, heel leuk en goed betaalbaar! In het zwembad is een afgesloten gedeelte voor baby’s en peuters, waar ze lekker kunnen spelen in het kinderbad. Daar is ook verschoongelegenheid voor de kleinsten. Verder heeft het zwembad een golfslagbad, een grote glijbaan en daarnaast nog een paar kleine glijbanen. En natuurlijk mogen het bubbelbad en het wedstrijdbad niet vergeten worden! Voor €17.40 kunnen wij met vijf personen zwemmen zolang we willen.

4. Drouwenerzand

Vorige zomer maakte wij een uitstapje naar attractiepark Drouwenerzand. Oké, iets duurder dan de hiervoor besproken uitjes, maar zeker erg leuk om naartoe te gaan! Het kost ons 54 euro in het voor- en naseizoen en in het hoogseizoen komt daar nog een euro per persoon bij. Voor onze jongste hoeven we nu nog niet te betalen. Voordeel is dat eten en drinken bij de prijs zijn inbegrepen. Een nadeeltje daarvan is dat het heel druk is bij het eten.
Maar goed, even over het park. Er is voor alle leeftijd wel iets te beleven in Drouwenerzand: draaimolens, treintjes, een rondje op een pony, het kan allemaal. Ook zijn er botsauto’s, een apenkooi en is er een waterplein voor als het mooi weer is. Genoeg om je een hele dag te kunnen vermaken.

lijn groen oudersenzo
xxx

5. Schaapskooi

Maar wie Drenthe zegt, zegt ook: rust en ruimte! En daarvoor kun je hier zeker terecht! Bezoek in Drenthe eens één van de vele mooie schaapskooien en maak een wandeling of een fietstocht over de hei. Mooier wordt het niet! Prachtige natuur en mooie schapen met hun lammetjes die op hun gemak aan het grazen zijn. En dat is echt niet alleen mooi voor volwassenen, zeker ook voor kinderen!

Wat is jullie favoriete uitstapje?

Liefs Mirna

Extra informatie

5 geweldige gezinsuitjes waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt
Tips voor een geslaagde picknick
Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Bronvermelding

Tekst: Mirna Dijkstra

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

3 reacties

 • Hille Morel

  En Kabouterland? Moet ook heel erg leuk zijn voor de kleinere kinderen.

  • Ik ben zelf een aantal keer in Kabouterland (Exloo) geweest, toen mijn zoontje nog klein was en hij vond het absoluut leuk. Vooral voor heel kleine kinderen is dit leuk om te bezoeken!

   Groetjes Marion

 • Kabouterland zijn we nog nooit geweest! Maar ik denk dat het zeker de moeite waard is!
  Dank voor de tip!

  Groet Mirna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *