Speelsbrein, voor ouders van kinderen met hersenletsel

Speelsbrein, voor ouders van kinderen met hersenletsel

Spelen is onlosmakelijk verbonden aan kleine kinderen. Het is belangrijk voor allerlei ontwikkelingen. Denk aan de motorische ontwikkeling, maar bijvoorbeeld ook de spraakontwikkeling. Vaak gaat het spelen met je kindje vanzelf. Je kletst tegen hem, speelt een spelletje kiekeboe of leest (interactief) een verhaaltje voor. Allemaal prima manieren van spelen. Maar soms heeft je kindje wat extra aandacht nodig, bijvoorbeeld als hij kwesbare hersentjes heeft. Dan wordt spelen nog vele malen belangrijker. Spelen wordt dan een cruciale manier om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren.

Speelsbrein

Speelsbrein is geschreven voor ouders van kinderen met hersenletsel. Dit kan bijvoorbeeld gebeurd zijn door een verkeersongeval, maar het is ook mogelijk dat je kindje heel hard is gevallen, misschien wel van een trap. Soms is de schade aan het brein direct merkbaar maar soms ook niet. Speelsbrein is een doe-boek om op een speelse manier de ontwikkeling van je kindje te stimuleren. Het boek biedt diverse manieren van spelen aan die aansluiten bij het ontwikkelingsniveau en de interesses van je kindje.

Altijd goed

Het maakt niet uit hoe ver je kindje is in zijn ontwikkeling, er is altijd een volgende stap en daarom sluit dit boek altijd goed aan bij jouw kindje. De leeftijdsindicaties in dit boek zijn slechts richtlijnen, je kunt hier losjes mee omgaan en naar eigen inzicht gebruiken. Het belangrijkste uitgangspunt is samen plezier te hebben.

Handige richtlijnen

Als ik het boek doorblader valt het mij op dat het met heel veel liefde is gemaakt. Het heeft handige (soms korte), praktische richtlijnen en tips waar je gelijk iets mee kunt doen. Bijvoorbeeld het hoofdstuk ‘Wat is belangrijk bij spelen?’ Handige reminders waar je direct iets mee kunt doen, rekening mee kunt houden of toe kunt passen. Maar het boek biedt meer, het geeft je ook inzicht in de manier hoe kwetsbare hersentjes werken en welke invloed hersenletsel kan hebben. Op die manier krijg je ook meer inzicht in de situatie en de manier waarop jij hem kunt helpen.
Een prachtig boek voor ouders maar ook voor professionals in de hulpverlening.

lijn groen oudersenzo
Speelsbrein, voor ouders van kinderen met hersenletsel

Specificaties Speelsbrein

TitelSpeelsbrein
UitgeverijUitgeverij Breindok
AuteurMarleen van der Wees
IllustratorStudio Pietje Precies
Aantal pagina’s105
ISBN9789492649041
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Outdoor handboek, voor de kleine avonturier!
De magie van mijn naam
Twinkel doet een wens

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *