De magie van mijn naam

De magie van mijn naam

“De magie van mijn naam” is een persoonlijk kinderboek. Het is lastig veel te zeggen over de inhoud, omdat die voor (bijna) ieder kind anders zal zijn. De inhoud van het boek wordt namelijk bepaald door de letters die in de naam van jouw kind voorkomen. In alle gevallen wil het kind graag weten waarom het heet zoals het heet.

Door een fee wordt jouw kindje op avontuur mee genomen om letter voor letter te ontdekken wat zijn/haar naam betekent. Iedere letter blijkt te staan voor een (positieve) karaktereigenschap van jouw kind.

Inhoud

Het boek dat ik bestelde heeft vier hoofdstukken waarin de vier letters van mijn dochters naam worden besproken. Ze beleeft een avontuur met ruziënde piraten, ze verlost een groep beren van een pijnlijke keel en ondergaat nog vele andere avonturen. Omdat niet alle namen even lang zijn, staan er tussen de hoofdstukken waarin een letter wordt uitgediept, ook hoofdstukken waarin dit niet gebeurt en er ‘gewoon’ een avontuur wordt beleefd. Wees dus niet bang dat je bij een korte naam minder waar voor je geld krijgt.
De afbeeldingen in het boek zijn leuk en erg kleurrijk. Er wordt gespeeld met de lettergrootte en de dikte van de letters, waardoor bepaalde stukken meer of minder opvallen. Zeker voor de kinderen die zelf al beginnen te lezen, erg leuk.

Bestellen

Bij het bestellen kies je allereerst de naam van het kind en het geslacht. Vervolgens krijg je meerdere opties voor een tekening van de hoofdpersoon. Dan krijg je het boek te zien zoals het zal worden. Je kunt nu gratis een persoonlijke boodschap voorin het boek schrijven.
Daarna zijn er opties voor een hardcover en om de naam ook op de cover te laten drukken. Voor deze twee mogelijkheden wordt wel een meerprijs gerekend, die ik niet direct terug kan vinden op de site.
Na twee tot drie weken heb je het boek in huis. Een email dat het boek verzonden is, komt al vrij snel, maar gezien het vanuit het buitenland moet komen, duurt het daarna nog wel even voor het er ook echt is.

lijn groen oudersenzo
De magie van mijn naam

Conclusie

Voor ieder kind zal het leuk zijn een boek te krijgen waarin hij/zij de hoofdpersoon is. Toch ben ik persoonlijk niet onverdeeld enthousiast. Omdat het boek voor ieder kind uniek is, de volgorde en samenstelling van de hoofdstukken ook per naam verschilt, volgen de hoofdstukken elkaar nogal plotseling op. Op de ene bladzijde waanden mijn dochter en ik ons nog tussen de piraten, de volgende bladzijde bevonden we ons in de woestijn. Er zit geen echte overgang tussen.

Het kind

Daarbij zal het lastig zijn om zo’n persoonlijk boek te schrijven zonder iedere pagina voor ieder kind uniek vorm te geven. Dat zie je terug in de teksten. Ik heb geteld, er staat zo’n vijftig keer “het kind” in het boek. Soms wel drie keer per alinea. Dat voelde voor mij heel afstandelijk, vreemd en onpersoonlijk. Al kun je hier met voorlezen uiteraard wel op in spelen en gewoon de naam van jouw kind noemen.

Y is geen makkelijke letter

Mijn dochter heet Yara. Een persoonlijke eigenschap met een Y is moeilijk te verzinnen, dus de eerste betekenis die aan haar naam wordt gekoppeld is Yahtzee. Dat speel je met vrienden en moet je eerlijk spelen. Tja, Yahtzee als karaktertrek is het voor mij niet helemaal. Maar ik beken dat dat mijn schuld is. De Y is geen gemakkelijke letter.
Tenslotte: ik heb het boek een maand geleden voor het eerst voorgelezen aan mijn dochter op haar zesde verjaardag. Daarna heeft ze er nooit meer naar gevraagd, terwijl ik wel dagelijks voorlees. Zij lijkt zelf dus ook niet erg enthousiast, maar dat kan aan haar liggen.

Advies

Indien je dit boek wilt bestellen, zeker doen! Ik raad wel aan om bij het bestellen heel goed naar de inhoud te kijken. Je krijgt het boek te zien, kijk of wat erin staat ook een beetje past bij jouw kind en of het naar jouw wens is. Doe je dat en bevalt wat je ziet? Dan wens ik jullie heel veel plezier met het lezen van dit persoonlijke verhaal!

Liefs Linda

Meer informatie

Filosofie voor de kids met dit super leuke doeboek!
Hallo hotdog! Het leven van een hotdog valt niet mee!
Outdoor handboek, voor de kleine avonturier!

Bronvermelding

Tekst: Linda van Schip
fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *