Sneller naar een gezond lichaam!

Sneller naar een gezond lichaam!

Aan het begin van ieder jaar staan veel mensen stil bij een gezondere leefstijl. De aangekomen kilo’s tijdens de feestdagen, moeten er weer zo snel mogelijk af. Hoe sneller we naar een gezond lichaam kunnen gaan, hoe beter. Helaas bestaat er geen toverstaf waarmee je op magische wijze de extra kilo’s er weer af kunt toveren. We realiseren ons niet altijd dat die extra kilo’s niet zozeer zijn ontstaan in de periode van 24 december tot 1 januari, maar van 1 januari tot 24 december. Het heeft zich langzaam opgebouwd, maar we willen er wel het liefst zo snel mogelijk weer vanaf… hoe dan?

Het belang van een gezonde levensstijl

Dat wij een gezonde levensstijl promoten, zie je duidelijk op onze gezonde lifestyle themapagina. Het is belangrijk want met een gezonde levensstijl, kunnen we de kwaliteit van ons leven verbeteren. Je verkleint daarmee de kans op ziekten (overgewicht, kanker, diabetes). 
Een gezonde levensstijl heeft overigens niet alleen te maken met een gezond voedingspatroon, er komt meer bij kijken. Het gaat verder dan “een dieet volgen”.  Denk bijvoorbeeld aan voldoende beweging, een gezonde nachtrust en een gezonde geest. Alles staat met elkaar in verbinding en kan elkaar beïnvloeden.

Als jij het (te) druk hebt, kan het je nachtrust beïnvloeden, onvoldoende slaap kan zorgen voor minder goede keuzes in de voeding. Slechte voeding kan weer voor zorgen voor energieafname waardoor je minder puf hebt om te bewegen. Minder beweging… Je snapt het al, je belandt in een neerwaartse spiraal.

Het doorbreken van dit proces betekent dat je aandacht moet hebben voor vier pijlers: gezonde voeding, goede nachtrust, voldoende beweging en een mindset die in balans is. Dat klinkt misschien pittig en een beetje hulp is ongetwijfeld welkom. Gelukkig is er hulp, bijvoorbeeld van VicoBlue. Zij hebben een vernieuwend en innovatief concept waar voeding, beweging én mindset centraal staan.

lijn groen oudersenzo
Sneller naar een gezond lichaam!

Hoe kan VicoBlue je helpen?

VicoBlue gaat uit van een totaal vitaliteitsconcept, zij weten als geen ander dat bij een gezonde levensstijl meer komt kijken dan gezonde voeding en/of een dagelijks rondje door het bos. Op basis van wetenschappelijke informatie hebben zij een concept ontwikkeld waarbij begeleiding plaatsvindt met de VicoBlue app. Deze app biedt je handvatten om je vitaliteit te vergroten door middel van juiste voeding, voldoende beweging en een gezonde mindset. Als deze drie goed in balans zijn, komt het met de vierde, een gezonde nachtrust, ook goed.

Wil je de volledige functionaliteiten van de VicoBue App gebruiken (gepersonaliseerd voedingsdagboek en sportoefeningen) dan bestel je de MetaCheck en voer je jouw resultaten in in de App. De MetaCheck is een wetenschappelijk onderbouwde stofwisselingsanalyse die ingezet kan worden om efficiënt en gezond af te vallen, een gezond gewicht te behouden, meer energie te verkrijgen en je fitter te voelen. Met deze test krijg je meer inzicht in hoe jouw lichaam voedingstoffen omzet tot energie.

Hoe ziet de MetaCheck eruit?

De MetaCheck is een test die wordt uitgevoerd op het DNA van een persoon. Dit betekent dat deze ‘once in a lifetime’ test levenslang resultaat biedt waar je altijd op kan terugvallen. Je DNA verandert immers niet. Wees niet bang, DNA testen is niet eng! Al het materiaal wordt direct vernietigd na het uitvoeren van de analyse. Bovendien is het onderzoek volledig anoniem. Zodra de gegevens via de MetaCheck bekend zijn, krijg je een licentie voor een jaar om de VicoBlue App te gebruiken. Met de app kun je een voedingsdagboek bijhouden, work-outs plannen en je zelfbeeld vergroten via diverse mindset programma’s. Je kunt zelfs gebruik maken van professionele begeleiding met één van de VicoBlue coaches.

Meer weten over Snel afvallen en meer energie met de DNA test MetaCheck? Surf dan snel naar de site!

Houd je doelen behapbaar

Wil je graag je leven een nieuwe wending geven en een ommezwaai maken naar een gezonde levensstijl? Super! Maar houd je doelen behapbaar. Beter kun je het ultieme einddoel, in kleinere overzichtelijke brokken knippen en niet direct álles willen omgooien. Als je het grotere doel splitst in kleinere doelen, is de kans groter dat je het traject kunt blijven volhouden en het einddoel ook echt gaat halen.

Meerdere kleinere doelen houden het overzichtelijk en zorgen ervoor dat je tussendoor je overwinningen kunt vieren. Want ook dat is belangrijk! Trots zijn op de stappen die je al hebt gezet, ook al heb je het einddoel nog niet gehaald. Iedere stap die je zet in de juiste richting, is een stap om trots op te zijn. Daarnaast geven ze je de tools stil te staan als het een dag, of meerdere dagen, wat minder gaat. Wees lief voor jezelf en weet dat je de power hebt die eindstreep te behalen.

Het begint met die eerste stap waarmee je de keuze maakt je leven een andere wending te geven. De stap dat je je realiseert dat jij het waard bent om zo goed (en gezond) mogelijk voor jezelf te zorgen. En na die ene superbelangrijke stap kan VicoBlue je wellicht een stukje verder op weg helpen!

Succes!

liefs Marion

Meer informatie

Hoe vergroot je jouw eigenwaarde of zelfrespect?
Zo versterk je je mentale weerbaarheid!
Een verzadigde maaltijd, hoe ziet die eruit?
Hoe vergroot je zelfcompassie of eigenliefde?
Waarom is voldoende lichaamsbeweging zo belangrijk?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *