Signalen van een goede oppas

Signalen van een goede oppas

We willen alleen maar het beste voor onze kinderen. Zo ook de beste oppas. De een heeft deze snel gevonden, en de andere moet voor de zoveelste keer een nieuwe oppas proberen. De een heeft ook geluk en heeft een ontzettend leuk meisje in de straat wonen die wel even een avondje wil komen oppas, en de ander woont in the middle of nowhere en moet wat langer en verder zoeken. Maar hoe weet je nou wanneer je dé perfecte oppas hebt? Dit zijn de signalen van een goede oppas!

1. Je kind is gek op haar

Eigenlijk vindt je kind het niet zo erg als jij lekker een avondje uit gaat, want dan mag de oppas weer komen! Natuurlijk zijn papa en mama niet te vervangen, maar je kind voelt zich op zijn/haar gemak bij de oppas. Uiterst belangrijk natuurlijk!

2. Zij is gek op je kind

Elke keer als zij binnenkomt geeft ze je kind als eerste een dikke knuffel, alsof ze elkaar al jaren niet meer hebben gezien. De klik die ze hebben is elke keer weer te zien. Je oppas vindt het ook oprecht fijn om tijd met je kleine door te brengen.

3. Ze respecteert jouw tijd

Een goede oppas stuurt een berichtje als ze wat vertraging heeft met de trein, of dat ze in de file staat. Ze weet dat jouw tijd belangrijk is en doet er alles aan om er toch zo snel mogelijk te zijn. Ook wanneer ze een keertje onverhoopt ziek is, laat ze het op tijd weten en ze denkt mee aan een oplossing.

lijn groen oudersenzo
Signalen van een goede oppas
Signalen van een goede oppas

4. Ze vindt het belangrijk om goed te communiceren

Ze laat je altijd weten wat ze op een dag hebben gedaan, of je kindje goed heeft gegeten en of er nog andere bijzonderheden waren. Ze stuurt regelmatig even een foto zodat jij op de hoogte bent van alle belangrijke gebeurtenissen. Ze begrijpt dat jij benieuwd bent hoe het met je kindje gaat als je er even niet bent.

5. Ze werkt met je samen naar creatieve oplossingen

Je kindje wil geen groente eten en jij zit met je handen in je haren omdat je al van alles hebt geprobeerd. Gelukkig denkt de oppas met je mee en kom met een nieuwe manier die je nog niet hebt geprobeerd. Samen voeren jullie dit plan uit en praten elkaar elke keer weer bij hoe het is gegaan. Dit betekent dat ze haar werk serieus neemt.

6. Je kind en huis zijn schoon

Natuurlijk wil je niet dat ze de hele dag alleen maar aan het schoonmaken is, maar dat betekent niet dat ze alles maar mag laten rondslingeren. Na het spelen ruimt zij altijd samen met je kindje het speelgoed op. Na het schilderen haalt ze een doekje over de tafel en na het eten veegt ze de mond en de vingers van je kleine af. Dit zegt veel over haar als persoon!

7. Ongelukken zijn zeldzaam

Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje, maar veiligheid stelt zij altijd bovenop. Wanneer zij samen naar de speeltuin gaat, houdt ze een oog op je kind, ze kijkt altijd goed of er geen verkeer aankomt wanneer ze de weg oversteken en ze controleert ook altijd of de veiligheidshekken in je huis wel goed zijn gesloten.

Balans is belangrijk

Het is altijd even kijken en observeren of je wel de juiste oppas hebt, vooral in het begin is dit wel even spannend. Je wilt niet meteen te overbezorgd zijn, maar ook niet te laconiek. Als moeder heb je een goed instinct en voel je wanneer het goed zit. Heb je oprechte zorgen? Bespreek dit dan met je partner.
Denk je dat het wel goed zit maar vind je het lastig om niet overbezorgd over te komen? Vraag de oppas dan om regelmatig even een update te sturen. Op deze manier heb je indirect toch nog een oogje in het zeil.

liefs Marion

Meer informatie

De eerste keer een oppas in huis, wat moet ik doen?
Hoe kan je als ouder het oppas tarief bepalen?
Hoe vind je de ideale oppas?
Het gastoudergezin
Een kennismakingsgesprek met de oppas. Hoe doe ik dat?

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met sitly.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *