Wintersport in Frankrijk

Wintersport in Frankrijk #blog36

Tegen het einde van het jaar krijg ik altijd de kriebels. Het liefst stap ik vlak voor de feestdagen in de auto en rijd ik de sneeuw tegemoet. Voor mijn gevoel is er niks gezelliger dan kerst vieren in een sneeuwrijke omgeving. De sneeuw krakend onder je voeten, de geur van knapperende haardblokken en de smaak van warme chocolademelk met slagroom. Met een scheutje rum, omdat het vakantie is en we onszelf best eens extra mogen verwennen.

Wat heb je nodig voor de wintersport met kleine kinderen?
Skiën met kinderen? Hier moet je op letten

Oostenrijk

Meerdere keren heb ik de wintersport doorgebracht in Oostenrijk. In een klein dorpje vlak bij de Italiaanse grens. We zijn daar zo vaak geweest dat we bekend waren in het dorp als ‘Die Niederlanders’. De sfeer was gemoedelijk en de omgeving prachtig. In de loop van de jaren hebben we heel wat stomme dingen gedaan, zoals bijvoorbeeld een slee achter de auto binden als je van een berg afrijdt. En het dan gek vinden, dat die slee sneller gaat dan de auto en je dus alleen maar bezig bent met jezelf te redden. Niet echt een slimme actie, maar gelachen hebben we wel. Vooral om onszelf.

Wintersport in Frankrijk #blog36

Frankrijk

Met veel plezier denk ik terug aan al die jaren. Het pension waar we destijds verbleven, bestaat niet meer. Tijd voor iets anders. Natuurlijk is het geen probleem een andere locatie in Oostenrijk te vinden, er zijn er genoeg, maar eigenlijk wil ik wel eens wat anders. Ineens dacht ik aan Frankrijk, eigenlijk omdat ik bij toeval op de site van Neckerman belandde en al die leuke locaties in Frankrijk voorbij zag komen.

Franse Alpen

In de zomer zijn we waarschijnlijk al zo’n tien keer in Frankrijk op vakantie geweest, Van Bretagne, via Normandië naar de Côte d’Azure, maar we zijn er nog nooit in de winter geweest.
Gek eigenlijk, want ik vind Frankrijk echt een fijn land om naar toe te gaan en veel van Europa’s grootste en meest aantrekkelijke skiregio’s liggen notabene in de Franse Alpen, die gemiddeld ook nog eens hoger liggen dan in Oostenrijk, dus meer kans op verse sneeuw.

Als ik de informatie op de site lees en al die leuke bergdorpjes en prachtige accommodaties voorbij zie komen, is de voorpret al begonnen. Ik zie een prachtig appartement, direct aan de skipistes met een heerlijke wellnesscentrum en à-la-carterestaurant. Ik zeg: doen!

Wintersport in Frankrijk #blog36

Niet alleen skiën

Maar wintersport is meer dan alleen skiën. In de loop van de jaren heb ik meerdere skilessen gehad, maar skiën in combinatie met hoogtevrees doet het niet zo goed. Ondanks dat ik uiteindelijk met mijn skipogingen ben gestopt, bleef ik groot fan van de wintersport. Ik vermaak mij prima met andere dingen. Terwijl mijn partner aan het skiën is, geniet ik in de zon van een goed boek of kijk ik naar iedereen die voorbij komt skiën.

Hoe leer je je kind schaatsen?

Rodelen

Ook ga ik nog steeds graag de berg af met een slee, wat ik op een of andere manier toch minder eng vind dan op skies. Ik krijg de slappe lach van een sneeuwbalgevecht, kan vol overgave beginnen aan een grote sneeuwpop, geniet van warm appelgebak met chocolademelk, maak plezier tijdens de aprez ski – want daar hoef je echt niet voor te hebben geskied – maak graag een rondrit of een wandeling door het prachtige winter wonderland en warm me ’s avonds graag op in de sauna.

En daarom is wintersport zo leuk! Er is voor ieder is er wat wils, ook als je niet skiet. Het is vooral de warme gezelligheid van het samen genieten, dat je nader tot elkaar brengt. Dat is voor mij vakantie, dat is voor mij wintersport en dat is het gevoel dat aan het einde van het jaar steeds weer begint te kriebelen…

Liefs Marion

Extra informatie

Lees meer blogs van Marion Middendorp
Wintersport met kleine kinderen
Hoe leer je je kind schaatsen?
Themapagina: Vakantie met kleine kinderen
Skiën met kinderen? Hier moet je op letten
Themapagina: De winter
Wat heb je nodig voor de wintersport met kleine kinderen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Neckerman.

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *