Knus kerstvakantieprogramma in Het Scheepvaartmuseum

Bij Het Scheepvaartmuseum staat van 24 december t/m 8 januari een knus vakantieprogramma voor jong en oud op de agenda. Hiervoor slaat het museum de handen ineen met Cinekid. Dus geef je ogen de kost met allerlei filmplezier en waan je helemaal op zee! Teken je eigen mini-animatiefilm, maak een familieportret met een green screen en kom in de middag naar onze pop-up bios met de prachtige film Lampje. De allerkleinsten gaan op avontuur met Duiker Doris in een magische onderwaterwereld. Komen jullie gezellig bij ons opwarmen?

Exclusief: Lampje op het grote scherm

Kom deze vakantie naar een nieuwe pop-up bioscoop in Het Scheepvaartmuseum – georganiseerd i.s.m. Cinekid (het filmfestival voor kinderen in de herfstvakantie) – voor een exclusieve vertoning van de film Lampje, voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze splinternieuwe familieserie is gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap: een sprookjesachtig verhaal over de dochter van een vuurtorenwachter die vrienden wordt met een jongen met een vissenstaart. Elke dag van 15.00 tot 16.30 uur worden de eerste twee delen vertoond – behalve op woensdag: dan is het gehele vierluik te zien van 13.00 tot 16.00 uur.

lijn groen oudersenzo
Knus kerstvakantieprogramma in Het Scheepvaartmuseum

Geef je ogen de kost met Cinekid

Naast de vertoning van Lampje zorgt Het Scheepvaartmuseum samen met Cinekid voor nóg meer doe- en kijkplezier. Maak een tekening van jouw eigen verhaal op zee en breng dit vervolgens met een animatiewiel tot leven als mini-filmpje (dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur, op inloop). Ook kunnen families samen voor een green screen een prachtig portret laten schieten, geheel in stijl van Het Scheepvaartmuseum (dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur, op inloop). Of ga met onze kijktocht zelf op zoek naar de vele portretten die in het museum te vinden zijn. 

Voor de allerkleinsten

Ook families met kinderen van 2+ jaar zijn bij Het Scheepvaartmuseum aan het juiste adres. Elke dag om 10.30 en 15.30 uur is er in de nieuwe familietentoonstelling Duiker Doris een programma speciaal voor peuters. Schrijf je op de dag van bezoek in en ga in de tentoonstelling op avontuur met Doris. En ben je nog niet klaar met het verkennen van deze onderwaterwereld? Ga dan in ons café aan de slag met een tekenplaat en teken en kleur bijzondere monsters uit het verhaal van Duiker Doris. 

lijn groen oudersenzo
xxx

Ontdek het vaste aanbod

Zoals altijd is er bovenop de speciale vakantieactiviteiten ook een hoop pret te beleven met het vaste familieaanbod. Met de junior audiotour ontdek je allerlei leuke weetjes, verspreid over het hele museum. Of klim aan boord van het VOC-schip Amsterdam, dat aan onze steiger ligt, en leer van alles over hoe het was om te leven op zo’n reusachtig schip. 

Kom jij het museum inspecteren?

Het is officieel: Het Scheepvaartmuseum krijgt van kinderen uit heel Nederland een prachtige 8,8 als rapportcijfer en mag zich daarom ook in 2023 weer een ‘Kidsproof’ museum noemen! Dat bleek uit de inspecties van Museumkids die het afgelopen jaar door kinderen werden uitgevoerd. Ook deze kerstvakantie kunnen kleine museumfans t/m 12 jaar een inspectie doen en verslag leggen van hun ervaring. Een extra leuke manier om onze tentoonstellingen te ontdekken!

Check hier het volledige vakantieprogramma.

liefs Marion

Meer informatie

Beleef de winter bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn!
Kerst in het Kinderboekenmuseum: Workshops, masterclasses & prachtige verhalen
De scouting van nu, wat kun je verwachten?
Wat mag je niet vergeten als je naar het bos gaat?
Wichelroedelopen, wat is het en wat heb je ervoor nodig?

Bronvermelding

De beelden met green screens zijn van Melle Meivogel via Cinekid.
De foto in Duiker Doris is van Twycer.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *