Wat maakt de ronde eettafel zo populair?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan is een ronde variant een hele goede optie! Het is je vast niet ontgaan dat ronde tafels de afgelopen jaren erg trendy zijn geworden. Dit komt niet alleen door de uitstraling, maar ook door de andere voordelen van deze vorm. In het onderstaande artikel bespreken we wat de ronde eettafel nou eigenlijk zo populair maakt.

Wat maakt de ronde eettafel zo populair?

Variaties op de ronde eettafel: ovaal en organisch

In de titel en intro van dit artikel hebben we het specifiek over ronde eettafels, maar eigenlijk zijn er nog twee vormen die bij deze categorie passen: de ovale en organische eettafel. Deze variaties op de perfecte ronde vorm brengen vrijwel dezelfde voordelen met zich mee. De opsomming van positieve eigenschappen gelden dus ook voor ovale en organische tafels. Wellicht passen deze vormen zelfs beter bij de opstelling van jouw eetkamer of bij jouw favoriete interieurstijl. Klik hier om een aantal eettafels met organische vorm te bekijken en zoek ook meteen wat inspiratie op voor de ronde en ovale varianten.

1. Perfect voor kleine ruimtes

Een ronde of ovale eettafel neemt minder ruimte in beslag. Door de afgeronde hoeken blijft er meer loopruimte vrij, waardoor het een perfecte aankoop is voor kleine ruimtes. Daarnaast oogt de tafel een stuk ruimtelijker. Een klein appartement of kleine eetkamer zal dus optisch groter lijken.

2. Plek voor meer stoelen

Bij een tafelblad met ronde of organische vorm is de opstelling veel flexibeler. Je kunt eenvoudig stoelen verschuiven en extra zitplaatsen toevoegen. Bij een rechthoekige tafel word je beperkt tot de zijkanten en kun je niet aangenaam aan een hoekje zitten.

3. Geen gevaarlijke scherpe hoeken

Een belangrijk voordeel voor gezinnen met kleine kinderen: bij een ronde, ovale of organische eettafel zijn er geen scherpe hoeken aanwezig. Het risico op stoten en vervelende ongelukjes is dus een stuk kleiner.

4. Meer interactie aan tafel

Wanneer je aan een ronde eettafel zit, wordt er niemand buitengesloten. Je kunt elkaar goed aankijken en er ontstaat veel meer onderlinge interactie. Tijdens een borrel zet je alle hapjes in het midden zodat iedereen er gemakkelijk bij kan. Een rond tafelblad is ook handig als je een bordspelletje speelt met het gezin.

5. Mooi contrast op strakke lijnen

Veel meubelstukken hebben strakke lijnen. Een eettafel met afgeronde hoeken vormt daarom een mooi contrast. Het maakt een interieur veel speelser en gezelliger!

Zou jij ook graag een ronde, ovale of organische eettafel in huis willen hebben?

liefs Marion

Meer informatie

Een ronde blikvanger in je kamer: Seemly!
Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *