Tips voor het vinden van de perfecte winterjas voor je kind

Tips voor het vinden van de perfecte winterjas voor je kind

Met de winter voor de deur is het ook weer tijd om op zoek te gaan naar een mooie winterjas voor je kind. Ga je voor een echte dubbeldikke winterjas, waarbij je kind er als een Michelin poppetje uitziet (maar wel lekker warm blijft…) of toch liever voor een wat modieuzere uitvoering? Met andere woorden: tips om de juiste jas voor je kind te vinden!

Luister naar je kind

Hoe flauw ook, maar je kind moet er wel in lopen. Ieder dag strijd om de jas moet je niet aan denken. Hoe voorkom je de eeuwige strijd in de winkel omdat je kind precies die jas uitzoekt die peperduur is of bijvoorbeeld maar een heel dun dingetje? Je kunt proberen om je kind met bijvoorbeeld de andere ouder iets anders uit te laten zoeken en zelf een aantal opties uit te zoeken van de jassen. Deze laat je aan je kind zien en zo kan hij enkel en alleen kiezen uit jassen die jij geschikt vindt… Zijn ze ouder, dan zou een uitleg waarom iets wel of niet kan ook helpen. Door dit gesprek thuis in alle rust al te voeren kan je een ellendige discussie in de winkel voorkomen.

Speelbare jas

Een wát? Een jas waarin te spelen valt! Ga desnoods voor een mooie jas voor de zon- en feestdagen en voor school een minder dure variant. Kinderen spelen nu eenmaal en dus zal een jas daar tegen moeten kunnen. Daarnaast zal de jas niet te lang moeten zijn of met allerlei koorden. Te lang is lastig met spelen, koordjes kunnen zelfs gevaarlijk zijn!

Ruimte!

Een winterjas koop je het liefst een beetje ruim. Het is immers wel prettig als ook de dikke ijstrui er hartje winter onder aangetrokken kan worden. Of bijvoorbeeld een extra vest.

lijn groen oudersenzo
Tips voor het vinden van de perfecte winterjas voor je kind
lijn groen oudersenzo

Kwaliteit is duurder

Ook voor jassen zal het meestal opgaan dat kwaliteit betaald moet worden. Een flodderjasje kan je goedkoop op de kop tikken, maar zal al snel niet meer mooi of heel zijn. Je kunt dan misschien beter iets meer uitgeven zodat je in ieder geval de hele winter er plezier van hebt.

In de mode

Het ene kind zal het worst zijn, de ander staat erop: een jas die helemaal van nu is. Natuurlijk zal dat met een nieuwe jas niet zo heel moeilijk zijn. Er zijn prachtige kinderkledingmerken die mooie jassen verkopen, zoals bijvoorbeeld een quapi winterjas, die uiteraard helemaal van nu zijn. 

Lekkere warme jas

Wil je een jas die echt lekker warm is en ook op het ijs prima voldoet, ga dan voor een gewatteerde jas. Bedenk alleen wel dat op gewone winterdagen naar school toe zo’n jas niet altijd even prettig is. Met andere woorden: waar is de jas vooral voor bedoeld? En oké, weet je dat je kind een koukleumpje is dan kan een dikkere jas ook geen kwaad…

Met een capuchon

Veel winterjassen hebben een capuchon, maar er zijn er toch echt ook zonder. Hoewel je natuurlijk ook een muts op je hoofd kan zetten, is een capuchon zo gek nog niet. Die heb je immers altijd bij je als je je jas aan hebt. Enig nadeel van een capuchon op de fiets kan zijn dat achterom kijken een probleempje is omdat je in je muts aan het kijken bent…

Met een rits

Het staat ontzettend leuk: jassen met knopen. Voor hartje winter is het echter niet fijn. Wind en kou gaan immers simpel door de gaten, die tussen de knopen vallen, naar binnen. Een rits sluit de hele oppervlakte goed af.

Met binnenvest

Er zijn jassen die je dikker kan maken doordat je een soort sweatervest eraan vast kunt knopen of ritsen. Ideaal om in meerdere jaargetijden de jas te kunnen gebruiken. Soms is de voering zelfs zo gemaakt dat deze ook gewoon los als vest te dragen is!

Extra tip

Zorg dat je altijd een reserve jas achter de hand hebt. Uiteraard kan dit prima de oude jas van grote broer of zus zijn. Mocht er iets gebeuren waardoor de jas vies of bijvoorbeeld kletsnat is, heb je in ieder geval iets om je kind aan te kunnen doen!

liefs Wil

Meer informatie

Winterwonderland. Spelen in de sneeuw!
Winterkleding: Alles wat je nodig hebt voor de winter
De stoerste mutsen
Hoe leer je je kind schaatsen?
Buitenspelen in de winter. Met deze tips krijg je de kids wel naar buiten!
De hipste winterjassen voor meisjes
Onmisbare mode items voor de winter
Winterberg – Een absolute aanrader voor jonge gezinnen!
Wintersport met kleine kinderen
De 7 hipste winterjassen voor meisjes
Dit zijn de juiste kledingmerken voor de wintersport!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Jayno.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *