7x Originele cadeautips voor de feestdagen

7x originele cadeautips voor de feestdagen

Kerstmis staat weer voor de deur. En daar worden we heel blij van. We krijgen eindelijk weer eens cadeautjes, maar veel beter nog: we mogen cadeaus geven aan onze vrienden, familie en geliefden. En da’s nog veel leuker natuurlijk! Maar wat geef je jouw dierbaren dit jaar eigenlijk voor kerst? We zetten 7 originele cadeautips voor je op een rijtje. Wedden dat verder niemand anders hieraan heeft gedacht?

#1: Een persoonlijke chocoladereep

Chocolade van goede kwaliteit is áltijd een cadeau. Ongeacht de gelegenheid. Maar rond de kerstdagen eten (en drinken!) we meer chocolade dan de rest van het jaar. Geef daarom eens persoonlijke chocolade cadeau. Dit is een chocoladereep in een heel persoonlijk hoesje. Kies een mooie foto en een pakkende tekst uit en jouw kerstcadeau is compleet!

Je kunt ervoor kiezen om deze lieve kerstgroet te versturen naar iemand die je lief is, maar niet bij je kan zijn tijdens de feestdagen. Ook is het gewoon enorm leuk om te krijgen als onderdeel van een cadeaupakket of kerstpakket, of als kleinigheidje gewoon omdat het kan.

#2: Adventskalender

Oké, dit is stiekem niet echt een kerstcadeau, maar meer een aftellen-naar-kerst-cadeau. Een gepersonaliseerde adventskalender is het ultieme cadeautje voor opa’s, oma’s, tantes en ooms. Met een lieve foto van de kinderen erop en een dagelijks heerlijk chocolaatje, bestaat er bijna geen leuker cadeau. En er komt weer chocolade bij kijken, dus dat is altijd goed!

lijn groen oudersenzo
7x originele cadeautips voor de feestdagen
lijn groen oudersenzo

#3: Boekenpakket

Ken jij een boekenwurm? Dan is het heel leuk om als kerstcadeau een boekenpakket samen te stellen. Als je niet precies weet welke boeken je dierbare al heeft, probeer daar dan achter te komen tijdens een gesprek. Je weet vast welk genre hem of haar kan bekoren. Kies vervolgens 3 tot 6 boeken uit en verpak deze extra feestelijk. Koopt jouw vriend(in) of familielid meer boeken dan jij bij kunt houden? Dan is een boekenbon natuurlijk ook een heel leuk alternatief. Zéker in combinatie met een persoonlijke chocoladereep!

#3: Een tripje naar de kerstmarkt in Duitsland

Duitsland staat al sinds jaar en dag bekend om zijn geweldige, sfeervolle kerstmarkten. Denk aan uitbundige versieringen, heerlijke etensgeuren, glühwein en de allerleukste kerstspulletjes. Er gaan regelmatig all-in busreizen naar allerlei kerstmarkten in Duitsland, soms zelfs in combinatie met een reisje over de Rijn. Natuurlijk kun je ook gewoon in je eigen auto of met de trein gaan. Dit cadeau geef je meestal voordat het daadwerkelijk kerst is, maar wedden dat je vriend(in), familielid of geliefde helemaal in de kerststemming komt?

#4: Een verwendagje om fris het nieuwe jaar in te gaan

Ken je iemand die een vervelend, druk of lastig jaar achter de rug heeft? Dan is dit het ideale cadeau. Geef degene een bon cadeau voor een schoonheidsbehandeling, de sauna, een pedicure of een massage. Geef daarbij een lekker verwenpakket met douchegel, bodylotion en andere verzorgingsspulletjes. Wedden dat je degene héél blij gaat maken?

lijn groen oudersenzo
7x originele cadeautips voor de feestdagen
lijn groen oudersenzo

#5: Een gepersonaliseerde kaars: mooi en bijzonder

Gepersonaliseerde cadeaus zijn het helemaal dit jaar (en in 2021 ook nog). Dit zijn cadeaus waarop een leuke persoonlijke tekst en/of een foto staan. Bijvoorbeeld deze koperen geurkaars waarop je zelf een liefdevolle tekst en een mooie herinnering kan laten zetten. Kaarsjes maken het heel gezellig in huis, zeker gedurende de feestdagen. Zo sla je twee vliegen in één klap: je vrolijkt de ontvanger helemaal op, herinnert hem of haar aan een mooi moment samen en komt helemaal in de kerstsfeer.

#6: Een uitgebreid dinertje

Kun je dit jaar niet uiteten met kerst? Geen probleem, dan kook je toch bij je familielid of geliefde thuis? Dit cadeau is vooral heel geschikt voor iemand die de feestdagen als eenzaam ervaart. Stel een mooi 3-gangenmenu samen, koop kwaliteit ingrediënten en een goede fles wijn. Vervolgens kook je bij de ontvanger thuis, of je nodigt hem of haar bij jou uit. Zo bezorg je degene zeker een onvergetelijke (kerst)avond. Maak ook werk van de uitnodiging: stuur een mooie, persoonlijke kaart om de persoon alvast een voorproefje te geven van de sfeervolle avond die hem of haar te wachten staat. Succes gegarandeerd!

#7: Een sportief cadeau

Ook sportieve cadeaus zijn leuk om te geven en te ontvangen. Ik kreeg zelf ooit een onderhoudsbeurt voor mijn racefiets cadeau bij een fietsenwinkel. Ook leuk: nieuwe wandelschoenen, hardloopschoenen, dumbells, een yogamat of een voetbal. Stem het cadeau natuurlijk wel af op de persoon. Een onderhoudsbeurt voor een fiets die eigenlijk het grootste gedeelte van het jaar in de schuur staat is het toch niet helemaal. Net als een yogamat voor iemand die het liefst zo zwaar mogelijk aan het bankdrukken is. Met dit sportieve cadeau geef je er natuurlijk een leuke kaart bij met als boodschap: sportief & gezond het nieuwe jaar in!

Wat vind jij het leukste kerstcadeau om te geven of te ontvangen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

De origineelste cadeautjes voor opa en oma
Originele cadeautips voor de (aanstaande) opa en oma
De eerste feestjes van je baby
De 5 leukste “grote mensen”-cadeaus voor kinderen
Een low-budget babykamer: Zo ga je te werk!
De trends bij geboortekaartjes!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Cottonbird.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *