De origineelste cadeautjes voor opa en oma

De origineelste cadeautjes voor opa en oma

Als je kleinkind jarig is, wil je als opa of oma natuurlijk scoren met je cadeau! Dus vraag je aan de ouders of nog liever aan het kind zelf wat het hebben wil. Zeker bij kleintjes is dit vaak geen enkel probleem, die weten meestal genoeg te verzinnen. Maar wat doe je als ze niks weten? Met wat voor cadeautjes maak je ze dan blij? Je zult vast denken aan de geijkte zaken als een pop, een grote knuffel of een bouwdoos van het één of ander. Maar het kan origineler! Wat dacht je bijvoorbeeld van een fotoboek van de oppasdagen bij jou thuis? Of een kalender met eigen foto’s?

Sluit aan bij interesses

Waarschijnlijk een flauwe opmerking, want dat snap je zelf ook nog wel, maar probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses van het kind! Een meisje een pop geven, terwijl ze helemaal niets met poppen heeft, is gewoon niet handig. Je zult haar echt niet opeens omturnen tot een echt poppenkind. Houdt ze van grote vrachtwagens? Prima toch, dan geef je haar een mooie speelgoed vrachtauto! Andersom geldt dat uiteraard net zo goed. Vindt je kleinzoon het speelgoed van zijn zusje leuker dan die van hemzelf? Dan weet je wat jou te doen staat! Uiteraard gaat dit verder dan de traditionele dingen. Zoek bijvoorbeeld een boek op over dino’s, als hij of zij daar graag mee speelt. Of maak een mooie fotokalender met dino’s!

Een fotoboek als prentenboek

Een cadeau persoonlijk maken doe je heel eenvoudig door met eigen foto’s te werken. Een fotoboek maken van een vakantie of, zoals gezegd, met leuke oppasmomenten is hartstikke leuk. Maar je kunt ook een eigen fotoboek maken die je echt als prentenboekje kunt gebruiken. Kies voor grote afbeeldingen en gebruik foto’s van bijvoorbeeld alle gezinsleden, de huisdieren, de auto, het huis en meer zaken die voor het kind bekend zijn. Of ga met je toestel op stap en zoek mooie voorwerpen op. Heeft het kind favoriete tv-series? Zoek afbeeldingen hiervan op en gebruik deze ook. Je kunt met je kleinkind dan lekker plaatjes kijken en woordjes oefenen. Dat het dan om bekende zaken gaat is voor het kind extra leuk!

lijn groen oudersenzo
De origineelste cadeautjes voor opa en oma

Een kalender met eigen foto’s

Een ander idee is met een kalender en foto’s. Dit kan je op dezelfde manier doen, maar dit is dan juist leuk voor een ouder kind of een puber. De kalender kan prachtig opgehangen worden op zijn of haar slaapkamer. Uiteraard gebruik je nu ook passende afbeeldingen. Hierbij kan je voor een thema gaan. Dit kan een vakantie zijn, foto’s van mensen die die maand jarig zijn of je kiest voor een onderwerp wat echt bij het kind past. Hiervoor kan je zelf foto’s gaan maken of je plukt ze van het internet af. Een kalender met paarden voor het paardenmeisje, bijvoorbeeld. Of formule-1 wagens, eenhoorns, skiën, voetbal of wat je kleinzoon of -dochter dan ook mooi vindt.

Samen weg

Vaak weten tieners niet zo goed meer wat ze moeten vragen en wordt het al snel ‘geld’. Dit kan leuk geven zijn als ze er een doel voor hebben. Een groter cadeau, bijvoorbeeld, waarbij ze al het gekregen geld daarvoor opsparen. Maar echt persoonlijk is het niet. Vind je het niet leuk om alleen maar geld te geven? Neem ze gewoon eens lekker ergens mee naar toe! Een puber die met opa of oma mee wil? Natuurlijk weet je zelf het beste of dat wel of niet iets gaat worden, maar zeker als je een echt leuk idee hebt dan zou je kleinkind er juist heel blij van kunnen worden. Niet alleen leuk voor dat moment, maar ook om mooie herinneringen samen te smeden! Een weekendje Parijs, een dagje naar de dierentuin (als je kleinkind gek op dieren is), of samen naar het theater. Het kan allemaal hét cadeau voor je kleinzoon of kleindochter zijn.

lijn groen oudersenzo
De origineelste cadeautjes voor opa en oma

Opa en omaboek

Leuk om te geven bij de geboorte van je kleinkind, maar waarschijnlijk vindt juist je grote, volwassen kleinkind dit ook erg leuk. Een opa- en/of omaboek, waarin je van alles vertelt over jullie (jouw) eigen leven. Hoe het was toen de vader of moeder van het kind geboren werd en hoe je het vond om oma of opa van het kindje te worden. Prachtig geschenk waardoor je kleinkind je nog beter leert kennen én als een blijvende herinnering aan jou/jullie. Je kunt zulke boeken kopen, maar hou je wel van een beetje creativiteit dan kan je met scrapspullen zelf heerlijk aan de slag met zo’n album!

Fotoshoot

Een fotoshoot laten maken met jou en je kleinkind! Leuk om daarmee dan iets moois te geven, wat uiteraard van alles kan zijn. Voor bovenstaande ideetjes kunnen ook deze foto’s gebruikt worden. En eh…eigenlijk minstens net zo leuk voor jou zelf…!

liefs Wil

Meer informatie

De leukste cadeautjes komen gewoon via de brievenbus!
Originele cadeautips voor de (aanstaande) opa en oma
7x Originele cadeautips voor de feestdagen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *