Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

De geboorte van Rocco is alweer een aantal jaar geleden. In die tijd was het nog niet mogelijk om zelf je kaartjes online te ontwerpen. We moesten naar een drukker en bekeken daar dikke boeken vol geboortekaartjes. Natuurlijk had ik ook zelf een kaartje kunnen ontwerpen, maar ik ben grafisch niet zo handig, dus dat was eigenlijk geen optie.

Best jammer, zeker nu ik tegenwoordig al die digitale mogelijkheden zie, waarbij je veel meer van jezelf kunt toevoegen aan het uiteindelijke ontwerp van het geboortekaartje.

Wat zet je in het geboortekaartje?

Het geboortekaartje is, ondanks de digitalisering, nog steeds dé manier om het grote geboortenieuws te verspreiden. Ze zijn er in alle vormen, kleuren en maten en de inhoud is ook bij ieder kaartje weer anders. Maar over het algemeen wordt de volgende informatie – of een selectie daaruit – vermeld:

gedichtje, een foto, naam, geboortedatum/tijdstip, geboortegewicht, lengte, namen ouders, adres/contactgegevens, broertje/zusje, en/of informatie over bezoektijden/kraambezoek.

lijn groen oudersenzo
Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Makkelijk online bestellen

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de drukker en het is ook niet meer noodzakelijk dikke boeken door te worstelen met honderden kaartjes. Je kunt gewoon, achter je beeldscherm, online aan de slag. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens hartstikke leuk om te doen! En een bijkomend voordeel: Je hebt géén grafische kennis nodig om toch dat waanzinnig, gave, unieke geboortekaartje te ontwerpen! Er is overigens nog een voordeel bij het bestellen van online geboortekaartjes; digitaal drukwerk is namelijk een stuk goedkoper dan offset drukwerk. Terwijl het verschil tegenwoordig nauwelijks zichtbaar is!

lijn groen oudersenzo
Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Kaartje2go

Er zijn verschillende sites waar je geboortekaartjes kunt laten maken, zoals Kaartje2go. Een van de voordelen van deze website is de overzichtelijkheid. Je kunt heel eenvoudig filteren op specifieke eigenschappen, zoals: jongen/meisje, de stijl van het kaartje (hip, klassiek, lief, stoer, et cetera), met/zonder foto en nog veel meer. Dat is handig, want hiermee skip je een hoop overtollige ballast waar je je doorheen moet worstelen en kun je dus heel gericht op zoek naar dat ene speciale ontwerp.

lijn groen oudersenzo
Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Uitgerekende datum campagne

Dit is ook wel erg leuk! Als je je namelijk inschrijft voor de ‘Uitgerekende datum campagne’ bij Kaartje2go en je bevalt op deze datum, krijg je de bestelde geboortekaartjes gratis! Dat is wel een heel erg leuk cadeautje!

Vijf tips

Je wilt natuurlijk een mooi, leuk en vooral zo volledig mogelijk geboortekaartje. Daarom volgen er hier nog wat tips, waar je op kunt letten tijdens het uitkiezen en samenstellen van de kaartjes:

Tip 1

Let op de kwaliteit! Die moet goed zijn. Bij Kaartje2go krijg je altijd een proefdruk, zodat je deze kunt bekijken.

Tip 2

Laat de proefdruk door meerdere personen checken. Is de tekst goed? Is de tekst volledig? Geen fouten? Staat alles netjes (recht, uitgelijnd)?

Tip 3

Wil je beiden mobiele nummers vermelden? Zet dan voor de duidelijkheid de eerste letter van de voornaam voor het nummer, zodat iedereen kan zien van wie de nummers zijn.

Tip 4

Een kort gedichtje is altijd leuk. Weet je geen gedichtje? Je kunt online inspiratie opdoen of misschien zijn een paar regels uit een favoriete en/of toepasselijke songtekst ook een mooi idee?

Tip 5

Wil je een kraamborrel geven? Vermeld dit dan op het kaartje, of nog beter: Je kunt ook een extra kaartje laten maken met de gegevens van de kraamborrel en deze bij de geboortekaartjes voegen. Het toevoegen van een zo’n extra kaartje is leuker, chiquer en je kunt selectiever uitnodigen.

liefs Marion

Extra informatie

Kennisgeving: Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is
Geboortegedichtjes, een liefdevolle toevoeging op het geboortekaartje
Geboortekaartjes: omdat het ook makkelijk kan!
De trends bij geboortekaartjes. Wat gaan we dit jaar doen?
Geboortekaartjes thema trends 2021
Tips voor de babyshower! Zo maak je er een onvergetelijk feest van!
Geboortekaartjes – Een leuke traditie, maar welke kies je?

Bronvermelding

Tekst Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *