Nieuwe boeken mei 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken mei 2023

Heerlijk die meivakantie, even een pas op de plaats, low level. Geen gejakker, geren of gevlieg, maar tijd voor elkaar en tijd voor jezelf. Was jij er ook zo aan toe? En als we dan even tijd voor onszelf hebben, hoe fijn is het dan om met een goed boek in de stilte van het moment te duiken en even weg te dromen naar andere plekken of andere tijden. Weg van hier… Deze maand heb ik zes nieuwe titels uitgezocht om te bespreken in deze blog met nieuwe boeken mei 2023.

Nieuwe boeken mei 2023

Het is een leuke verzameling geworden en allemaal dit keer voor jou! Komen volgende maand de kinderboeken weer aan bod. Deze keer aandacht voor een inspirerende boek, een humorvol boek over katten, een nuttig boek, een uitdagend boek, iets creatiefs en een spannend boek voor in de zon. Van alles wat dus! Geniet van de rust, geniet van de vakantie. Tot volgende maand!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

The Madonna codes

Van dit boek wist in instinctief dat ik het prachtig zou vinden. Niet alleen de buitenkant of vormgeving (die ook erg mooi is) maar vooral de inhoud. En ik kwam niet bedrogen uit. Ik liet me meevoeren in de ontdekkingstocht van alle Madonna’s, of eigenlijk was het meer een zoektocht naar de Madonna in mijzelf. Het boek lag binnen 2 dagen uitgelezen voor me en ik voelde me een beetje ander mens. Natuurlijk ben ik overtuigd van de kracht van de vrouw en ben ik ervan overtuigd dat er een reden moet zijn waarom vrouwen zolang al onderdrukt worden (ja, nog steeds)… en met dit boek wordt “het waarom” een klein beetje duidelijker. Absoluut een aanrader!

Omschrijving inhoud

De Madonna spreekt. Duizenden jaren lang is haar het zwijgen opgelegd. Nu komt ze terug, krachtiger dan ooit tevoren. In elfvoud. Haar boodschap kan jouw leven voorgoed veranderen. Dit is het verhaal van een jonge vrouw die, dwars door alles heen, zich door niets of niemand laat tegenhouden om de geheime boodschap van de elf Madonna’s te ontraadselen. De vrouwelijke wijsheid die de mensheid zo lang heeft moeten ontberen.

Specificaties The Madonna codes

Titel The Madonna codes
Uitgeverij Londonbooks
ISBN 9789493280793
Aantal pagina’s 271
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

Kaïns Kaakbot

Dit is een heel uitdagend boek, het is namelijk nog maar de vraag of je het ooit écht uit zal lezen. Het is eigenlijk één grote puzzel, of beter gezegd, zijn het zes puzzels die ook nog eens door elkaar liggen en waarvan het voorbeeld ontbreekt. Super uitdagend. Het is overigens niet de bedoeling dat je dit boek heel laat. Alle pagina’s kun je er eenvoudig uitscheuren om het op de juiste volgorde te leggen. En als je het antwoord goed hebt, stuur het je het op (adres in het boek) en krijg je een officiële oorkonde en treed je toe tot het illustere gezelschap van de Kaïns Kaakbot-winnaars. Ik ga op z’n minst natuurlijk een poging wagen.

Omschrijving inhoud

Zes moorden, honderd pagina’s, miljoenen mogelijke combinaties… slechts één volgorde is de juiste en zal de correcte oplossing van het moordmysterie onthullen. Ga jij de uitdaging aan?

In 1934 schreef Edward Powys Mathers, de cryptische kruiswoordbedenker van The Observer, onder zijn pseudoniem Torquemada een ongewone roman. Het was niet zomaar een verhaal, het is de moeilijkste literaire puzzel ooit geschreven. De pagina’s van de roman zijn in een lukrake volgorde in het boek geplaatst, maar het is mogelijk – door logica en intelligent lezen – de juiste volgorde te achterhalen en zo zes slachtoffers en hun respectievelijke moordenaars te ontmaskeren. Slechts drie puzzelaars ooit hebben het geheim opgelost. Heb jij het in je om je bij hun gelederen te voegen?

Specificaties Kaïns Kaakbot

Titel Kaïns Kaakbot
Uitgeverij MUSboeken
ISBN 9789045328041
Aantal pagina’s 208
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

Groenten kweken van A tot Z

In mijn tuin staat een kas. Niet dat ik verstand heb van tuinieren, maar ik vind het super ontspannend om er mee bezig te zijn. Het zien opkomen van de ieniemienie plantjes uit de aarde, die zich ontpoppen tot grote planten met sappige vruchten. Ik vind het geweldig! Maar wat ik al zei, verstand heb ik er niet van. En dan zijn dit soort boeken echt heel fijn! Iedere tip is welkom en van alle informatie leer ik weer een stukje verder.

Omschrijving inhoud

Heb je ook altijd gedroomd van een eigen moestuin met sappige tomaten, knapperige erwtjes, frisgroene sla en lekkere aardbeien? Met deze praktische raadgever Groenten kweken van A tot Z wordt dat mogelijk gemaakt!
Je vindt in dit boek alles wat je moet weten over de voorbereiding van de grond, het zaaien, de verzorging van de planten, het oogsten van de groenten en het bewaren ervan. Je krijgt de nodige basisinformatie voor de succesvolle teelt van verschillende soorten groenten, kruiden en medicinale planten. En dat alles via handige plantenfiches die geordend zijn van A tot Z.

Specificaties Groenten kweken van A tot Z

Titel Groenten kweken van A tot Z
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044764307
Aantal pagina’s 168
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

Openbaring

Vorige maand deden we een winactie rondom dit boek. Maar zodra ik me in het boek verdiep, weet ik dat ik dit boek ook heel graag zelf zou willen lezen. Dus nam ik contact op met de uitgeverij, keek heel lief (zeg gerust: smekend) en vroeg of ik nog een extra exemplaar mocht ontvangen, gewoon voor mezelf. Mijn verzoek werd beloond, yeah! Dus zweefde ik weg, buiten in de zon met die spannende boek. Helaas ligt ook dit boek alweer uitgelezen naast me en kan ik niet wachten op deel twee en drie. Waarom zijn spannende boeken altijd zo snel uitgelezen?

Omschrijving inhoud

In de thriller Openbaring, het eerste deel in de Ryevaar-trilogie van bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer, is Simon Ryevaar is religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen die menen dat het einde van de wereld aanbreekt. Als een bevriende archeoloog in een grot in Turkije een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt, zet dit alles wat Simon denkt te weten op zijn kop. Is het mogelijk dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd interpreteren? Voordat hij een antwoord heeft kunnen vinden, wordt zijn vriend op grimmige wijze vermoord.

Ondertussen doet de Leidse journalist Nova le Temps onderzoek naar The Bride, een sekte die dankzij zijn charismatische leider steeds meer leden trekt. Terwijl Nova dieper graaft komt er schokkende informatie over de sekte naar boven, maar stuit ze ook op steeds meer verzet en raadselachtige intimidaties.

Specificaties Openbaring

Titel Openbaring
Uitgeverij Xander Uitgevers
ISBN 9789401619103
Aantal pagina’s 528
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

Mijn Bullet Journal

Dit is niet de eerste “Mijn Butllet Journal” die ik hier bespreek, maar ook zeker niet de laatste. Ik verslind deze journals met huid en haar. Ze zien er prachtig uit aan de buitenkant en voor mijn dagelijkse “to-do-lijstjes” zijn ze onmisbaar. Tussendoor fraai ik de pagina’s op met stickers, tekeningen, stempels en washitape. I love it!

Omschrijving inhoud

De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Specificaties Mijn Bullet Journal

Titel Mijn Bullet Journal
Uitgeverij MUScreatief
ISBN 9789045327914
Aantal pagina’s 240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken mei 2023
lijn groen oudersenzo

Kattenverhalen

Een perfect boek voor alle “kattenmies” en andere kattenmama’s en -papa’s. In dit boek staan waargebeurde kattenverhalen, van meer dan dertig katten. Per verhaal ga je ze nóg leuker vinden (als dat al kan, want katten zijn gewoon altijd al super leuk).

Omschrijving inhoud

Onze kattenvrienden kunnen net zo loyaal, dapper en getalenteerd zijn als hun baasjes. In dit boek kom je alles te weten over Tama de stationschef, Masha de zwerfkat die een in de steek gelaten baby redde, en Stubbs de burgemeesterpoes. Deze verhalen vertellen de waargebeurde avonturen van meer dan dertig katten van over de hele wereld – sommige grappig, sommige moedig, sommige ronduit slim – en stuk voor stuk zijn ze ongelooflijk bewonderenswaardig.

Specificaties Kattenverhalen

Titel Kattenverhalen
Uitgeverij MUSboeken
ISBN 9789045327723
Aantal pagina’s 96
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De leukste boeken van april 2023
Nieuwe boeken maart 2023
De nieuwe boeken februari 2023

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Nieuwe boeken april 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *