Nieuwe boeken juni 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Welkom, boekenliefhebbers bij onze boekenblog met nieuwe boeken juni 2023. Deze maand hebben we weer een kleurrijke verzameling boeken, met acht zorgvuldig geselecteerde titels, voor jong en oud. Dompel je onder in de magie van kinderverhalen, vol met avontuur en fantasie. Beleef opnieuw de wonderen van jeugd en ontdekking door de ogen van onze jonge protagonisten. Voor onze volwassen lezers hebben we een aantal fascinerende boeken klaarstaan, van ontroerende romans tot creatieve uitdagers.

Nieuwe boeken juni 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken juni 2023

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe favoriet voor je kinderen of naar een boek om zelf in te verdwijnen, we hebben voor elk wat wils. Dus zet een kopje thee, nestel je op je favoriete leesplek en laat je meevoeren door de creatieve uitdagingen, schattige dino’s, heerlijke maaltijden voor de camping en nog veel meer!

Tot volgende maand!

Inspirerende kleurplaten

Dit boekje ligt inmiddels op mijn bureau, bovenop een doos kleurpotloden. Zodra de telefoon gaat of ik wil gewoon even pauze nemen, pak ik het boekje en kleur ik één van deze inspirerende kleurplaten. Het hoeft niet in één keer af, soms doe ik dagen over één kleurplaat. Uiteindelijk gaat het niet zozeer om het resultaat (hoewel die ook fraai zijn) maar het is vooral een heerlijke ontspannende bezigheid.

Omschrijving inhoud

Haal kleur en positiviteit in huis met deze mooie staander met spiraal vol originele kleurplaten. Wek de prachtige tekeningen tot leven met je kleurpotloden of fineliners en stel je kunstwerkjes tentoon op je bureau, in de keuken of op de kast. Bovendien brengen de begeleidende citaten je elke dag weer in een happy mood! Het dikke, kwalitatieve papier zorgt ervoor dat je tekeningen niet doordrukken op de volgende pagina.

Specificaties Inspirerende kleurplaten

Titel Inspirerende kleurplaten
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044763928
Aantal pagina’s 64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Kijk en ontdek! Bij de dino´s

Een stevig kartonboekje voor de kleintjes. Dino’s spelen tot de verbeelding, bij groot en klein. Dit boekje is extra uitdagend omdat er ook nog eens van alles in te ontdekken is, met bewegende onderdelen. Super leuk en zeer kleurrijk!

Omschrijving inhoud

Ontdek in dit stevige boekje een heleboel dinosaurussen! Op elke pagina wacht een leuke verrassing om aan te draaien, te trekken of te duwen. Ideaal voor nieuwsgierige kinderhandjes die klaar zijn om de wereld te ontdekken.

Specificaties Kijk en ontdek! Bij de dino´s

Titel Kijk en ontdek! Bij de dino´s
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044752854
Aantal pagina’s 10
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Papieren vliegtuigjes – stap voor stap

Van dit boekje werd ik helemaal enthousiast! Ik was vroeger nooit zo’n ster in het vouwen van vliegtuigjes maar met die boekje ben ik nu in één klap een mega bouwer geworden! Beetje laat, maar dat mag de pret niet drukken. In dit boekje vind je maar liefst 8 duidelijke voorbeelden van goede vliegtuigen. En na de uitleg volgt super vet papier waarmee je écht de blits kunt maken. Dit boekje had ik graag in mijn jeugd gehad.

Omschrijving inhoud

Wil je een supersnel legervliegtuig maken? Een vliegtuig met vlammen erop dat zweeft in de lucht? Of een stuntvliegtuig met coole sterren? Dat kan allemaal! Sla snel dit boek open en kies het vliegtuig dat je wil vouwen. Zoek een kleurrijk blaadje uit, scheur het uit het boek en volg nauwkeurig de vouwinstructies. Klaar? Laat je vliegtuig door de lucht scheren! Dit boek bevat: een duidelijke stap-voor-stapinstructies voor het vouwen van 8 vliegtuigmodellen, meer dan 30 coole vouwblaadjes in verschillende prints en handige tips voor het gooien van je vliegtuig Met uitscheurbare vouwblaadjes!

Specificaties Papieren vliegtuigjes – stap voor stap

Titel Papieren vliegtuigjes – stap voor stap
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044758603
Aantal pagina’s 80
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Ongelooflijk maar waar – Waarom kunnen astronauten niet boeren?

Dit boekje is ontzettend grappig maar vooral enorm leerzaam. Vol weetjes waar je misschien niet dagelijks bij stil staat, maar die leuk zijn om te weten. Wist je bijvoorbeeld dat er door de mens, maar liefst 187.400 kilo afval is achter gelaten op de maan? En dat planetoïden maar liefst iedere 100 à 200 jaar de aarde kunnen raken! En zo staat het boekje vol interessante weetjes.

Omschrijving inhoud

Reis mee naar de ruimte en laat je verbazen door de ongelooflijke geheimen van ons universum. Dit boek vol hilarische tekeningen vertelt je de meest fascinerende feiten over sterren en planeten! – Wat is een zwart gat? – Hoe ontstond de maan? – Wie bezit Mars? – Hoe is het weer op Jupiter? Voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 8 jaar

Specificaties Ongelooflijk maar waar – Waarom kunnen astronauten niet boeren?

Titel Ongelooflijk maar waar – Waarom kunnen astronauten niet boeren?
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044763676
Aantal pagina’s 112
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Verstrikt in familiepatronen

Even tijd voor jezelf met dit heerlijke boek. Al snel wordt je het boek ingezogen door dit verhaal vol diepgang, vertederende momenten, humor en levenslessen. “Lezen” blijkt al snel “blijven lezen” te zijn, dus stop dit boek gerust in je koffer of in je strandtas.

Omschrijving inhoud

De 27-jarige Steffie worstelt met zichzelf. Ze heeft een goed salaris, een fijn huis en een lieve vriend, maar toch is ze niet echt gelukkig. Onderhuids schuurt het, al vanaf haar kinderjaren. Ze was een onzeker meisje dat heel erg haar best deed om haar ouders te behagen, op zoek naar liefde. Het juk van het loyaal zijn hangt als een molensteen om haar nek. Een traumatische ervaring als kind deed bovendien haar onschuld plotsklaps verdwijnen. Eeuwige schuld dook in haar cellen onder en houdt haar nog iedere dag in de greep. Hoe komt ze hier in vredesnaam ooit vanaf? Durft ze de confrontatie met haar ouders aan te gaan?

Een auto-ongeluk zet Steffies leven volkomen op z’n kop, nu moet ze de gebeurtenissen die haar leven bepaalden wel onder ogen zien. Ook haar grote geheim wordt zichtbaar, ze kan er niet onderuit. Vindt ze inspiratie om een andere richting op te gaan in haar leven?

Specificaties Verstrikt in familiepatronen

Titel Verstrikt in familiepatronen
Uitgeverij Elikser
ISBN 9789463655279
Aantal pagina’s 229
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Eenvoudig leren tekenen

Ik ben dol op tekenen, maar ik kan het niet zo goed. Ik ben helaas niet met een kunstenaarstalent geboren. Alle hulp is voor mij dus welkom. In dit boek vind je allerlei technieken en tips voor de beginnende tekenaar. De tips zijn goed te volgen, ook voor diegene die, net als ik, niet met een tekentalent is geboren. Als we het dan niet aangeboren hebben, dan leren we het gewoon!

Omschrijving inhoud

Er schuilt een kunstenaar in ieder van ons! Dankzij de eenvoudige en efficiënte methode die in dit boek wordt uitgelegd, kan je alles leren tekenen wat je wil. Een dier, een bloem of een mens? Je kan om het even welk onderwerp ontleden in basisvormen, waardoor je het zonder veel moeilijkheden op papier kan zetten. Laat je inspireren door honderden modellen, stap-voor-stapinstructies, tips en onmisbare basisprincipes om je artistieke talent aan te scherpen. Eenvoudig, leuk en met gegarandeerd resultaat!

Specificaties Eenvoudig leren tekenen

Titel Eenvoudig leren tekenen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044762747
Aantal pagina’s 144
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Het onmisbare campingkookboek

Als je op de camping bent, wil je natuurlijk vooral vakantie vieren en zo min mogelijk klusjes doen, waar je thuis ook al druk mee bent. Helaas gaan de eetmomenten tijdens de vakantie ook gewoon door en moet er gekookt worden. Ook wil je natuurlijk smakelijk eten. Met kamperen ben je doorgaans beperkt in de mogelijkheden en om dan toch een lekkere maaltijd op tafel te toveren vergt wat creativiteit of… dit boek! Want dit boek staat vol heerlijke recepten waar je maar weinig kookgerei voor nodig hebt en je prima kunt bereiden op maximaal 2 kookpitten. Heerlijk eten met zo min mogelijk spullen is een uitdaging die nou weer wel leuk is om aan te gaan tijdens de vakantie. (En misschien daarna ook…)

Omschrijving inhoud

In dit handige paperback kookboek vind je tal van recepten om heerlijk te koken op de camping! Alle gerechten zijn eenvoudig te bereiden, op maximaal 2 kookpitten en met niet meer dan 5 ingrediënten. Van snelle one potgerechten tot lekkers op de grill of energierijke snacks voor tijdens de wandeling… Met een goed uitgeruste basisvoorraad tover je snel een heerlijke hamburger met gegrilde groenten, kip met honing en balsamico of shakshuka met feta op tafel. Perfect om mee te nemen op je volgende kampeertrip!

Specificaties Het onmisbare campingkookboek

Titel Het onmisbare campingkookboek
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044764000
Aantal pagina’s 128
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Pokémon – Stap voor stap leren tekenen

Als laatste nog een boekje om te leren tekenen, maar dit keer voor de die hard Pokémonfans! Want hoe leuk is het om je favoriete pokémons te kunnen tekenen! Imponeer je vrienden met een zelfgetekende Charmander, Meowth of Togepi! En als je de voorbeelden goed volgt, kan een kind de was doen! Super tof.

Omschrijving inhoud

Als jij graag Pokémon wil leren tekenen, dan is dit officiële Pokémon-tekenboek precies wat je nodig hebt. Stap voor stap wordt haarfijn uitgelegd hoe je meer dan 40 van de populairste Pokémon kan tekenen, van Pikachu en Squirtle tot Togepi en Piplup . Dus pak snel je potlood en ga meteen aan de slag! Het perfecte cadeau voor elke Pokémon-fan! Luxueuze paperback uitgave.

Specificaties Pokémon – Stap voor stap leren tekenen

Titel Pokémon – Stap voor stap leren tekenen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044763881
Aantal pagina’s 96
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken mei 2023
De leukste boeken van april 2023
Nieuwe boeken maart 2023

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *