Moederdagknutsels – Knutselen voor moederdag!

Moederdagknutsels

Het is weer bijna Moederdag, een dag waarop mama in het zonnetje wordt gezet. De moderne Moederdag wordt in Nederland en België op de tweede zondag in mei gevierd. Dit verschilt per land, want er zijn ook landen waarop Moederdag in april of zelfs maart worden gevierd. Tijdens Moederdag staat alles in het teken van het verwennen van moeder. Denk aan ontbijt op bed, cadeaus of andere verwennerijen, maar wat er absoluut op Moederdag niet mag ontbreken, is een zelfgemaakte knutsel! Daarom hebben we de leukste moederdagknutsels voor je op een rij gezet!

Moederdaggedichtje

Geen Moederdagcadeau is compleet zonder gedichtje. Zoek je nog een leuk moederdaggedichtje? Kijk dan eens in onze verzameling. Misschien ziet er ook iets tussen voor jouw moeder?

De eerste moederdag

In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton (West Virginia) in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag.

lijn groen oudersenzo
Moederdagknutsels

Tot slot!

Tot slot natuurlijk de moederdagknutsels. We hebben de leukste voor je bij elkaar gezocht, zoals bijvoorbeeld een bloemenkaart of hartjeskrans! Misschien zit er ook iets leuks bij voor jouw moeder!

Moederdagknutsels

1. Bloemenkaart

2. Hartjeskrans

3. Potje met zelfgemaakte bloemen

4. Bloemen vouwen

5. Sleutelhanger

6. Lollybloem

7. Sieraden doosje

8. Kaarsen maken

9. Theekaart met theezakje

10. Hartje van wol

liefs Marion

Meer informatie

Moederdag: Een viering van liefde, leven en herinnering
De leukste tips voor Moederdag, vind je hier!
Moederdag, zet moeder in het zonnetje!
Moederdagliedjes: De leukste liedjes voor Moederdag
Moederdag, ook voor onzichtbare moeders
Willy Woef viert Moederdag
Moederdaggedichtjes, rijmpjes en versjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *