Mama Mia! Here we go again!

Mama Mia! Here we go again!

De eerste Mamma Mia! stamt uit 2008. Dat is maar liefst 10 jaar geleden. Op het moment dat ik de DVD ‘Mamma Mia! Here we go again’ in mijn handen houd, heb ik nooit eerder de intentie gehad de eerste film te gaan bekijken. Geen idee waarom niet, waarschijnlijk is het er gewoon niet van gekomen. Om een goede vergelijking en beoordeling te kunnen maken, besluit ik de film alsnog te gaan bekijken. Al was het maar om Meryl Streep te zien stralen…

Mamma Mia!

De film heeft me aangenaam verrast. Al bij de eerste noten word ik meegenomen naar mijn tijd als klein meisje, een tijd waarbij ik playbackte op de muziek van ABBA en dansjes deed met mijn vriendinnetjes. Een tijd waarin mijn kamer was vol behangen met ABBA posters en waarbij ieder muziekblad waar ABBA in stond moest worden gekocht. De muziek bracht mij terug in de tijd. Ik mocht weer even klein zijn.

Het verhaal is flinterdun. Dat kan ook niet anders want er is een verhaal bedacht rondom bekende hits van ABBA. Dat is een beetje passen, meten en puzzelen. Het wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de muziek en de spelers. Meryl Streep ken ik uit films als ‘The Devil wears Prada’, ‘She-Devil’ en ‘Sophie’s choice’. In Mamma Mia! weet ze een volstrekt andere persoonlijkheid neer te zetten, maar minstens zo geloofwaardig. Het is een genot om naar te kijken en na het heerlijke slot blijf ik nog een tijd met een glimlach op mijn lippen zitten. Ik heb ervan genoten.

lijn groen oudersenzo
Mama Mia! Here we go again!

Muziek spektakel

Het wordt dus een flinke kluif voor ‘Mama Mia! Here we go again!’ om dit gevoel te overtreffen. Misschien dat ze er daarom wel 10 jaar voor nodig hebben gehad om met dit vervolg te komen. Maar genieten wordt het, absoluut. Het is weer één groot zing, lach en dans spektakel. Uiteraard weer vol hits van ABBA en juist dat stukje nostalgische gezelligheid maakt de film. Ik val weer terug in de tijd, de tijd dat mijn kamer lila gekleurd was en de muren behangen waren met posters. Ik mag weer even klein zijn en de positieve boost van de film tot in mijn kern laten doorklinken. Na afloop voel ik me volledig opgeladen. Heerlijk.

Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen. Lily James speelt de rol van de jonge Donna.

lijn groen oudersenzo
xxx

Ook deze film is weer een film waar je vrolijk van wordt, wat je een goed gevoel geeft, waarvan je gaat zingen en dansen. Top!

Trailer

Specificaties Mama Mia! Here we go again!

TitelMama Mia! Here we go again!
UitgeverijUniversal Pictures
EAN50536083163624
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Bullet journals – Geef je creativiteit de vrijheid met bullets!
Bewaar de mooiste herinneringen!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *