Zó houd je je lippen verzorgd & zacht deze winter

Zó houd je je lippen verzorgd & zacht deze winter

In de winter kun je behoorlijk last krijgen van droge of zelfs gebarsten lippen. De oorzaak? Door de koude wind en de gure weersomstandigheden worden huid en haar droger. Hallo droge handen, droog haar en droge lippen! Gelukkig zijn er veel manieren om ze zacht en verzorgd te houden in de winter. We delen graag enkele handige tips met je. Zo heb je ’s winters nooit meer last van droge lippen!

Een zachte scrub

Met een zachte scrub verwijder je velletjes en dode huidcellen van je lippen. Let op: de huid van je mond is erg gevoelig. Gebruik dus geen grove scrub, maar een zacht en mild product met kleine korrels. Scrub je mond niet elke dag, maar bijvoorbeeld om de 3 dagen. Zo beschadig je de tere huid niet, maar zijn ze wel direct een stuk zachter.

Tip: Geen scrub in huis? Je kunt voor het scrubben ook een zachte tandenborstel gebruiken. Maak je tandenborstel ietsjes nat en “poets” je lippen vervolgens zachtjes. Gebruik wel echt een borstel met ultrazachte haartjes voor dit doeleinde.

Droge lippen & lippenstift

Heb je soms ook het idee dat lippenstift je mond alleen maar uitdroogt? Dat kan kloppen. Het gevolg? Je lippenstift verdwijnt in de rimpeltjes en je krijgt een lelijk, gebarsten effect. Om nog maar te zwijgen over het gevoel van de lippenstift op je droge lippen: brrrr!

Tip: Wil je ’s winters toch stralen met lippenstift in een mooie kleur? Gebruik dan een hydraterende lippenstift, bijvoorbeeld de Color Riche van L’Oréal of de Super Lustrous Lip Cube van Revlon. Lippenstiften die niet alleen prachtig van kleur zijn, maar ook goed gepigmenteerd en verzorgend voor je lippen.

lijn groen oudersenzo
Zó houd je je lippen verzorgd & zacht deze winter
lijn groen oudersenzo

Houd je lippen goed vet

Je lippen vet houden is de beste remedie tegen barstjes en droogheid. Je kunt hiervoor lippenbalsem gebruiken, maar ook vaseline volstaat prima. Er bestaan ook speciale lippencrèmes. Breng ’s ochtends eerst je dagcrème op, en vergeet ze niet in te smeren. Gebruik daarna een verzorgende lippenbalsem of andere vette crème.

Tip: Ga je op wintersport? Door het zonlicht en de kou heb je nog meer kans op droge lippen. Smeer ze dan meerdere malen per dag in met een vette crème of lippenbalsem met UV-bescherming om je mond gezond & mooi te houden. Ze zijn namelijk gevoelig voor UV-schade. Door crème of balsem met een UV-filter te gebruiken, voorkom je schade.

Probeer ervan af te blijven

Veel mensen zijn geneigd te pulken aan de velletjes die soms bij droge lippen komen kijken. Doe dit echter niet. Hiermee beschadig je de tere huid en maak je het probleem alleen maar erger. Krijg je de neiging om aan de velletjes te zitten? Dan zitten ze duidelijk in de weg, en wordt het tijd om je lippen weer even flink te hydrateren. Wees niet te zuinig met je lippenbalsem of vaseline.

Tip: Ook je lippen nat maken met je tong droogt ze verder uit. Het geeft even verlichting, maar vervolgens komt het probleem 10x harder terug. Probeer dit dus ook te vermijden. Heb je echt niks in huis voor je lippen, ook geen vaseline? Smeer er dan een beetje olijfolie, kokosolie of andere olie uit de keuken op. Het klinkt gek, maar dit zorgt ervoor dat ze even gehydrateerd blijven.

Vanavond een feestje of date? Geef je droge lippen een S.O.S treatment!

Heb je nu droge lippen en heb je vanavond een belangrijke meeting, bijvoorbeeld een date of een feestje? Dan kun je ze opknappen door ze nu alvast te scrubben, zodat je de dode huidcellen en velletjes zachtjes verwijderd. Breng daarna een vochtinbrengende crème of lippenbalsem op. Hydrateer je lippen vervolgens om het uur. Wedden dat ze vanavond direct een stuk zachter zijn? Vergeet je hydraterende lippenstift niet, en je bent good to go.

Heb jij ’s winters vaak last van droge lippen? En wat doe jij ertegen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

De risico’s van de winter. Waar moet je op letten?
Welke make-up producten gebruik je voor een stralende look?
Verzorging van je huid, hoe houd je hem stralend?
Huidverzorging in de winter
Droge handen in de winter
Mooi met natuurlijke middelen
Droge handen in de winter

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Blisso.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *