Wat maakt een tijdschrift leuk voor kinderen?

Wat maakt een tijdschrift leuk voor kinderen?

Een tijdschrift voor je kind is niet alleen leuk maar minstens net zo leerzaam. Zeker als je kiest voor een tijdschrift wat aansluit op de leeftijd en interesses van je zoon of dochter. Hier werden de Bobo en de Okki graag gelezen. Maar er zijn er meer en op dit moment ook nog eens met een leuke actie! Welke kindertijdschriften zijn er, voor wie zijn ze leuk en wat houdt die actie dan in?

Een super tijdschrift én een gezellig spel

Laten we eens beginnen met de spetterende actie die nu loopt bij Blinkshop. Neem jij een abonnement op een kindertijdschrift, dan mag je er een leuk familiespel bij uitzoeken! Lezen en spelen: wat wil je nu eigenlijk nog meer? Je kunt kiezen uit 8 verschillende spellen, dus er zit vast wel een spel bij die helemaal past bij jullie gezin (of die je niet al in huis hebt…).

Avonturen van Bobo

De Bobo, ik heb de neiging om te zeggen: welke ouder kent het niet? Bobo bestaat al 50 jaar, dus je hebt hem zelf als kind misschien ook al wel gelezen? Met Bobo, het leuke konijn, beleeft je kind avonturen waarbij het spelenderwijs oefent met letters, woorden, getallen, vormen en kleuren. De avonturen die Bobo en zijn vriendjes beleven zijn voor de kinderen heel herkenbaar en dat maakt het alleen maar nog leuker. Wat dacht je van het thema ‘feestdagen’ of ‘de eerste schooldag’? Bobo is geschikt voor kleuters.

lijn groen oudersenzo
Wat maakt een tijdschrift leuk voor kinderen?

Okki

De Okki las ik vroeger al als kind en ook mijn kinderen hebben er een abonnement op gehad. Okki is bedoeld voor kinderen van 6 en 7 jaar en sluit dan ook helemaal aan op hun vaardigheden en belevingswereld. Met de Okki kan je kind lekker zelf aan de slag. Het blijft niet bij lezen, maar er kan gepuzzeld worden, de knutseltips uitgevoerd worden, gelachen worden om de moppen die erin staan en uiteraard veel geleerd worden door alle weetjes die verteld worden. Okki wordt samengesteld met de hulp van leerkrachten, dus de aansluiting op school is perfect te noemen. Nog een leuk weetje: is je kind gek op Dolfje Weerwolfje? Dolfje staat ook in de Okki!

Wild van Freek

Freek Vonk, de bekende ‘tv-bioloog’, neemt je kinderen mee in de magische wereld van de wilde natuur. Wilde dieren spreken praktisch alle kinderen wel aan en Freek weet er dan ook nog eens heel veel over te vertellen. Natuurlijk met mooie foto’s, heel veel weetjes en natuurnieuws. Maar er kan ook gelachen worden, hoor! Want moppen en grappige strips staan er eveneens in. En dan hebben we het nog niet gehad over de puzzels en quizzen. Al met al een blad wat je zoon of dochter zeker zal waarderen én waarmee het respect zal krijgen voor de wondere wereld van de wilde dieren. Wild van Freek is gemaakt voor kinderen tussen 7 en 10 jaar oud.

lijn groen oudersenzo
Wat maakt een tijdschrift leuk voor kinderen?

National Geographic Junior

Te oud voor ‘Freek’, maar je kind heeft wel ‘honger’ naar wildlife? Dan is de National Geographic Junior de uitkomst. Voor kids van 9 tot ongeveer 13 jaar is het tijdschrift bedoeld en het neemt ze mee in de wereld van de wilde dieren én de woeste natuur om hen heen. Zo worden natuurverschijnselen uitgelegd, bijzondere dieren voorgesteld en wordt er verteld over expedities. De National Geographic Junior biedt veel info, dus kan prima helpen bij het maken van werkstukken voor school of het voorbereiden van een spreekbeurt. Natuurlijk wordt er ook in dit tijdschrift aan de ontspanning gedacht en staan er leuke puzzels in.

Waarom een tijdschrift leuk is

Eigenlijk een open deur, want wie weet nu niet wat er leuk is aan een tijdschrift? Zeg nou zelf, jij koopt vast zelf ook regelmatig wel een magazine of je hebt zelf een abonnement. Ook jij kiest hiervoor omdat het ontspanning brengt maar vaak ook omdat het je dingen leert of omdat het onderwerp je gewoon aanspreekt. Ook voor kinderen geldt dit. Kies je dan ook nog eens voor een tijdschrift waarbij de kennisoverdracht op een leuke manier gebracht wordt, dan heb je leren en ontspanning in één! Was leren altijd maar zo leuk… Kies je voor een jaarabonnement van één van deze kindertijdschriften, dan mag je dus een familiespel uitzoeken. Zo plak je er meteen nog extra leuke familiemomentjes aan vast!

liefs Wil

Meer informatie

Heeft je kind moeite met leren lezen? Zo kun je helpen!
Vergroten van de woordenschat. Zo doe je dat!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Blinkshop.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *