Sommige mensen zijn heel lenig geworden, al sinds vroeger, lees hier de tips

Wil je graag wat leniger worden? Het kan lastig zijn waar je dan het beste kunt beginnen. Sommige mensen zijn van jongs af aan al lenig en kunnen zichzelf makkelijk in elkaar vouwen. De ander vindt het lastig om staand zijn eigen tenen aan te raken. Het is goed om elke dag te blijven bewegen en oefeningen te doen. Rekken en strekken zorgen ervoor dat je een beter evenwicht krijgt en het is goed voor je geestelijke gezondheid. Een trampoline net kan daar goed bij helpen. Lenigheid is zeker te trainen. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Wij zetten wat tips voor jou op een rij. 

Spieren en gewrichten 

De lenigheid heeft te maken met de grenzen van je spieren en gewrichten. Het kan zijn dat iemand van zichzelf korte en stugge spieren heeft, het is dan moeilijker om goed te rekken. Heb je langere spieren? Dan ben je waarschijnlijk ook wat leniger. De constructie van de gewrichten en de structuur van het spierweefsel spelen mee aan hoe lenig je bent, het is genetisch bepaald. Lenigheid kun je trainen om zo de spieren langer en soepeler te maken. Zorg dat je dit goed traint want verkrampte spieren kunnen zorgen voor nekpijn, hoofdpijn en duizeligheid. Stress zorgt voor extra spanning op de spieren en het lichaam. Denk na hoe je het beste flexibel kunt blijven, veel zitten en een gestreste levensstijl zijn namelijk niet goed voor je spieren en gewrichten. 

lijn groen oudersenzo
Sommige mensen zijn heel lenig geworden, al sinds vroeger, lees hier de tips

Lenigheid trainen

Ga je jouw lenigheid trainen, dan is het belangrijk dat je de tijd neemt voor de oefeningen. Zorg dat je hiervoor het geduld pakt en jezelf daarin uitdaagt. Gebruik je ademhaling om deze oefeningen goed te doen. Je ademhaling is belangrijk om leniger te worden en dieper in houdingen te komen. Gebruik een hulpmiddel zoals een kussentje om je lenigheid goed te kunnen trainen. Zorg ervoor dat je niks gaat forceren. Een hulpmiddel is fijn om je meer te kunnen ontspannen. Zo is Salta trampoline een fijn hulpmiddel om goed in beweging te blijven. 

Elke dag gezond beginnen

Doe je minimaal twee keer in de week oefeningen of yoga, dan zorg je ervoor dat je meer soepelheid in je spieren creëert. Het is slim om elke ochtend met deze oefeningen of yoga te beginnen. Na een avond slapen ben je meestal wat stijf en daarom is het goed om hier je dag mee te starten. 

Wil je wat leniger worden en zorgen dat je lichaam soepel is? Kijk dan eens naar de verschillende rek- en strekoefeningen.

liefs Marion

Meer informatie

Een trampoline is gezond voor je kind
Houd je kind gezond door een trampoline
Alles wat je moet weten over een duikelrek

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Trampolineland.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *