Koekhuisjes bakken voor het goede doel. Doe jij ook mee?!

Koekhuisjes bakken voor het goede doel

Hou je van bakken en wil je graag iets goeds voor kinderen doen? Dan is er nu de kans om beide te combineren! Tussen 15 november en 9 januari is er de actie ‘Bak een huis, geef een thuis!’. Ook heel leuk om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Doe jij ook mee?

‘Bak een huis, geef een thuis!’

De actie is een samenwerking tussen Dr. Oetker en SOS Kinderdorpen. Een koekhuisje bakken is gewoon leuk om te doen. Bak een mooi huis, versier hem op een prachtige manier en plaats hiervan een foto op jouw actiepagina. Daarna wordt het zaak om vrienden, familie, al je social media friends en andere bekenden op de hoogte te stellen van jouw actiepagina. Vraag of ze van jouw huis een thuis willen maken! Dit kunnen ze doen door een donatie te geven! Met het geld wat hierdoor binnenkomt bij SOS Kinderdorpen kunnen zij families in Kenia helpen. Hou je niet van bakken? Dan kan je nog wat anders doen!

Wij van Oudersenzo.nl zijn uiteraard ook aan de slag gegaan met het bouwen van een huisje waarop jullie kunnen stemmen (en vooral doneren)!

Doneren kan ook

Niet bakken maar wel doneren? Kijk eens op de site van de actie. Je kunt een algemene gift overmaken, je kunt ons huisje uitkiezen of bij de deelnemers iemand eruit kiezen en geld overmaken. Je kunt trouwens ook een eigen actiepagina maken zonder zelf te bakken. In dat geval komt er gewoon de algemene foto naar voren van de actie. Maar eerlijk is eerlijk: zelf bakken en een eigen verhaaltje erbij is wel veel leuker! En het lijkt mij ook beter werken…

Winnen hoort er ook bij

Met jouw deelname kan je zelfs nog iets winnen. De eerste 100 actievoerders met minimaal 20 euro aan donaties krijgen een Dr. Oetker bakpakket. Hmm, lekker! En goed voor nog meer lekkere baksels die je lekker zelf kunt opeten…of met de feestdagen in het verschiet je gasten voor kunt zetten.

lijn groen oudersenzo
Koekhuisjes bakken voor het goede doel

Doe mee en deel!

Bak mee en deel je actie op social media met de hashtags #soskinderdorpen #bakchallenge #bakeenhuis #dekrachtvanfamilie #koekhuisje #bakeenhuisgeefeenthuis. Het is heerlijk om zelf aan het bakken te slaan of om juist samen met de kinderen iets moois ervan te maken.

De kracht van familie

SOS Kinderdorpen werkt in meerdere landen en in veel landen is door de pandemie de situatie nog meer verslechterd. Steeds meer families kunnen het niet meer alleen redden. Zij hebben steun nodig om rond te kunnen komen, omdat er geen inkomsten meer zijn, bijvoorbeeld. SOS Kinderdorpen heeft een familieversterkend programma waarmee ze families helpen in Kenia. Hiervoor worden de huisjes gebakken. Ze hopen zo 50.000 euro op te halen om zo 100 families in nood te kunnen helpen. 100 families met gemiddeld vier kinderen betekent dat er 400 kinderen geholpen zullen worden. Dit bedrag moet toch opgehaald kunnen worden met al die fraaie zelfgemaakte huisjes! En wat zou het mooi zijn als ze zelfs boven het bedrag uit kunnen komen.

Structureel helpen

Natuurlijk kan je ook donateur worden van deze stichting en zo zorgen voor een vast bedrag dat zij hun prachtige werk voor kinderen kunnen voortzetten. SOS Kinderdorpen richt zich in de eerste plaats op zorg en bescherming van kinderen. Dit doen ze door families te ondersteunen en familiegerichte zorg te bieden. Hierdoor willen ze voorkomen dat kinderen verwaarloosd worden of mishandeld. Daarnaast krijgen kinderen die niet meer thuis kunnen wonen (permanent of tijdelijk) de zorg die zij nodig hebben. De zorg die geboden wordt, wordt afgestemd op de individuele situatie.

lijn groen oudersenzo
Koekhuisjes bakken voor het goede doel

Hoe bak je een koekhuisje?

Een koekhuisje bakken klinkt misschien als een uitdaging. Lang leve internet: je kunt prachtige filmpjes vinden bij YouTube die je aan de hand nemen langs het hele bakproces. Of kijk eens bij diverse bekende receptensites. Natuurlijk hoef je je niet volledig aan die beschrijvingen te houden, want zeker het versieren moet je juist doen zoals jij het leuk vindt. Ga je voor een kersthuisje? Of misschien vind je het wel leuk om eens iets heel anders te proberen en ga je voor een rijtjeshuis of een flat… Leef je uit en laat de kinderen lekker aan de gang gaan met versieren! Zeker weten dat familieleden daar helemaal blij van worden en nog guller willen doneren…

liefs Wil

Meer informatie

Optimaal genieten van een zelfgemaakte milkshake. Zo doe je dat!
Freakshakes! Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *