Gedenkmonumenten

Gedenkmonumenten

Gedenkmonumenten – Welke mogelijkheden zijn er?

Het grafje is de laatste rustplaats van je kindje. Een plek waar je naar toe kunt komen om te rouwen of je overleden kindje te gedenken. Een mooi, verzorgd graf is vaak een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking. Bij de keuze van een mooie gedenksteen moet je denken aan het materiaal (glas, hout, steen, metaal), de vorm, de inscriptie en uiteraard de voorwaarden van de begraafplaats. Je kunt kiezen voor een staande steen (aan het einde van het grafje), een liggende steen (die het gehele graf bedekt) of een gedenksteen (over een deel van het graf).

Het plaatsen van een grafsteen of gedenksteen is vaak aan regels gebonden. Deze regels verschillen per begraafplaats. Er kunnen eisen gesteld worden aan de afmetingen, het materiaal en het onderhoud.

Voorbeelden gedenkmonumenten

We hebben een aantal voorbeelden hier geplaatst. De getoonde modellen zijn slechts voorbeelden om ideeën op te doen. We hebben er bewust voor gekozen geen adressen van leveranciers te plaatsen, aangezien deze rubriek uitsluitend is bedoeld te informeren over de mogelijkheden, zonder commerciële bijbedoeling. Heel veel mensen hebben namelijk (terecht) geen idee wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.

gedenkmonumenten

Voorbeelden grafversiering

grafversiering
Liefs Marion

Meer informatie

Eigen graf of algemeen graf
Urnen en urnsieraden
Andere gedenkvormen
Bloemen en bloemstukken
Brand een kaarsje
Het laatste moment…
De mooiste afscheidsgedichten
Hoe gaat een begrafenis?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com, vlindervaria.nl en/of dreamstime.com

Gedenkmonumenten
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Een reactie

  • Lauren de Bruijn

    Ik heb me nooit in zo’n situatie bevonden en hopelijk zal die met me nooit gebeuren. Maar als het ooit zal gebeuren denk ik dat een gedenksteen best eruit ziet. Persoonlijk ben ik overtuigd dat als er zo’n situatie ontstaat, is het beter om een professionele service in te schakelen zodat deze praktische momenten je rouwproces niet zullen storen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *