Het laatste moment

Het laatste moment

Het laatste moment samen met je kindje…
Je kindje ligt levenloos in je armen, het moment van kennismaken en tegelijk afscheid nemen, is aangebroken. Misschien duurt het nog een paar dagen voordat je kindje wordt begraven of gecremeerd, misschien is dit moment zeer nabij… In beide gevallen is het heel belangrijk dat je op een goede manier afscheid van je kindje neemt, omdat je dit moment nooit meer kunt overdoen.

We kunnen ons voorstellen dat je op zo’n moment niet helder meer kunt nadenken, dat je het gevoel hebt dat alles als een film aan je voorbij gaat.
Daarom hebben wij geprobeerd zoveel mogelijk ideeën te verzamelen. Niet al deze ideeën hoeven je aan te spreken. Het afscheid nemen van je kindje is ten slotte een zeer persoonlijke kwestie.

Knuffelen en vasthouden

Het zien en vasthouden van je overleden baby is heel belangrijk voor het verwerken van je verdriet. Bekijk je kindje uitgebreid, laat elk detail goed tot je doordringen, neem hiervoor je tijd. Tel zijn vingertjes en teentjes. Kijk eens naar zijn prachtige oortjes of dat grappige neusje. Knuffel hem en houdt hem lekker tegen je aan. Streel zijn haartjes en geef hem kleine kusjes op zijn wang. Het zijn de laatste momenten samen met je kindje. Probeer ondanks het immense verdriet hier toch van te genieten.

lijn donker geel oudersenzo
Het laatste moment
lijn donker geel oudersenzo

Waarom een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om een uitvaart te kunnen betalen.
Met een Monuta uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd! Ga naar Monuta.nl en sluit uw uitvaartverzekering af.

Liefs Marion

Meer informatie

Wat kost een uitvaart?
Dood geboren…
Brand een kaarsje
De liefste en mooiste afscheidsgedichtjes
Hoe gaat een begrafenis?
Hoe gaat een crematie?
Omgaan met verdriet
Opbaren – Welke mogelijkheden zijn er voor je kindje?
Prematuurkleding – Kleertjes voor Prematuurtjes
Verplichtingen afscheid baby

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com, vlindervaria.nl en/of dreamstime.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *