Gratis download – Toch hoor jij er altijd bij…

Gratis download – Toch hoor jij er altijd bij…

Muziek is emotie… Muziek is onlosmakelijk verbonden aan gevoel en er is geen mooiere manier dan je gevoelens uit te drukken met noten, in plaats van woorden. Maar een combinatie van de juiste noten en woorden, kan pas écht wonderen verrichten…
Muziek geeft je de mogelijkheid de begrafenis of crematie van je kindje iets persoonlijks mee te geven.

Gratis download - Toch hoor jij er altijd bij...

Alleen met je herinneringen…

Daarnaast biedt muziek je de vrijheid tijdens het afscheid, je gevoel, gedachten, verdriet en liefde mee te laten voeren naar een plek waar je alleen kunt zijn met je herinneringen. Vanaf dat moment kun je altijd heel dicht bij dit gevoel zijn wanneer je diezelfde noten op een later moment weer zal horen. En dát maakt muziek zo waardevol… het laat herinneringen opnieuw leven, zodat ze nooit verloren zullen gaan.

Muziekkeuze is persoonlijk

Natuurlijk is de muziekkeuze voor iedereen anders, dat blijkt ook wel uit onze Uitvaartmuzieklijst. Als je echter heel goed naar deze lijst kijkt, staan er wellicht heel mooie nummers op, maar slechts weinigen die de juiste lading weten te dekken… Maar verdienen onze engeltjes niet meer? Een mooi, sereen en waardig afscheid is soms het enige dat we ze kunnen geven en bij een mooi afscheid, hoort mooie muziek. Een eigen liedje, speciaal voor engeltjes geschreven…
Oudersenzo.nl en Kinderliedjes.info heeft KSK Productions, Wieteke van Dort, Tom Pearce, Hans Meijer en muziekstudio The Box bereid gevonden – geheel belangeloos, maar vol enthousiasme en overtuiging – speciaal voor onze engeltjes een liedje uit te brengen.

Een uniek concept wat is uitgewerkt tot een prachtig resultaat. ‘Toch hoor jij er altijd bij’ is een liedje speciaal geschreven voor baby’s die voor, tijdens of vlak na de bevalling alweer afscheid van ons moeten nemen…
Omdat wij op geen enkele wijze willen verdienen aan dit grote verdriet, is dit liedje gratis (legaal) bij ons te downloaden.

Toch hoor jij er altijd bij…

Download tekst en credits ‘Toch hoor jij er altijd bij’
Download de gratis mp3 ‘Toch hoor jij er altijd bij’

Om de muziek te downloaden kies je met de rechtermuis voor ‘Doel opslaan als…’.
Het liedje is uitsluitend bedoeld voor (privé) gebruik of af te spelen tijdens uitvaarten. Het is niet mogelijk het liedje elders als gratis download aan te bieden. Mocht je toch graag je bezoekers willen wijzen op het bestaan van dit liedje, dan kun je dit doen middels een link naar deze pagina.

De totstandkoming met KSK Productions

Wat was jullie eerste reactie op de vraag van Oudersenzo.nl een speciaal liedje te maken voor Afscheid en Verlies?

Dat weet ik nog heel goed, dat was kort en bondig :“Ja, dat gaan we doen!”

Het liedje is gratis te downloaden op Oudersenzo.nl, jullie verdienen hier dus eigenlijk niets aan. Wat is jullie beweegreden dit dan toch te doen?

Tja, beweegreden … het is vooral gevoelsmatig. Als je er alleen al over nadenkt hoe het zou zijn om een kindje te verliezen dan grijpt dat je direct aan. Als er ook maar iets is wat je kunt doen om iemand, die dat dus daadwerkelijk heeft meegemaakt, te helpen, dan doe je dat. Wij hopen met dit liedje iedereen die dit meemaakt, of heeft meegemaakt een heel klein beetje ondersteuning te bieden.

Ook hopen we ermee het gesprek over dit onderwerp op gang te brengen en te houden. Het blijkt een enorm taboe, en veel mensen die een baby hebben verloren hebben het gevoel niet echt te mogen rouwen. En dat moet doorbroken worden.

Kwam het eerste liedje makkelijk tot stand?
Is het maken van een liedje voor Afscheid en Verlies, moeilijker dan een neutraal kinderliedje? Houd je rekening met bepaalde dingen?

Het maken van het liedje was heel mooi om te doen. De tekst is gebaseerd op een gedicht van Marion Middendorp (eigenaar van Oudersenzo) die zij schreef nadat haar zoontje Nicky was overleden. Het was zeker niet moeilijk om ‘Toch hoor jij er altijd bij’ te maken in artistiek opzicht. Dat ging als het ware vanzelf en het was vooral heel mooi om te doen, al is het soms best emotioneel.

Toen we de demo gemaakt hadden was Marion heel blij met het resultaat, maar we kwamen tot de conclusie dat het mooier was als het door een vrouw gezongen worden. En we dachten dat het het allermooiste zou zijn als dat een bekende zangeres was. En toen begon het eigenlijk allemaal te lopen. Marion heeft het management van Wieteke van Dort benaderd. Wieteke reageerde ook meteen positief. Daarna heb ik producer Tom Pearce en opnamestudio The Box in Katwijk, met wie wij beiden goed bevriend zijn en veel samenwerken, gevraagd of zij ook hun medewerking wilden verlenen. Ook zij reageerden beiden met een volmondig “Ja!”. De drums zijn ingespeeld door mijn goede vriend Hans Meijer. Door alle bevlogenheid en liefde van iedereen die er aan meegewerkt heeft is het een van de mooiste projecten geworden waar ik ooit aan deel heb mogen nemen.

Zijn er nog specifieke plannen voor de toekomst?
Een hele afscheidCD?

Dat zou heel mooi zijn als we dat konden bewerkstelligen. Het is iets waar wij zeker voor willen gaan.

Hoe bevalt de samenwerking met Oudersenzo.nl? Kunnen we nog meer hieruit verwachten?

De samenwerking met Oudersenzo is zeer positief. Er is een goeie klik tussen Oudersenzo.nl en KSK Productions. Ik denk dat er nog heel veel te verwachten is van die samenwerking en dat er heel veel leuke en creatieve verrassingen aankomen.

liefs Marion

Meer informatie

Muziek – Als troostende woorden te kort schieten, vult muziek aan
Stichting Melodies from the Heart brengt een nieuw liedje over verlies
Verzameling liefdevolle afscheidsgedichten

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *