Op deze manier creëer je een fijne badkamer voor de hele familie

Als je huishouden uit opgroeiende kinderen bestaat, dan weet je het als geen ander. Het hebben van een fijne badkamer voor de hele familie is een echte must. De dagelijkse routine verloopt daardoor net even wat makkelijker en er ontstaan in de ochtend en avond minder snel irritaties op het moment dat de kids wat ouder zijn. Het is dus zeker geen overbodige luxe om te investeren in kwaliteit. Waar je zoal op moet letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe badkamer, lees je hier.

Op deze manier creëer je een fijne badkamer voor de hele familie

Investeer in een kwalitatief goed wastafelmeubel met meerdere waskommen

Een goed wastafelmeubel mag natuurlijk niet ontbreken in een badkamer met een druk huishouden. Tip: Investeer dan meteen in een meubel dat voorzien is van meerdere waskommen. Waarom? Hierdoor is er net even wat meer plek om de haren te borstelen, tanden te poetsen en om fris en fruitig aan de dag te starten of juist de dag af te sluiten. En hang je meteen een grote spiegel over de volledige breedte van het wastafelmeubel op? Dan lijkt de badkamer ook nog eens optisch vele malen groter. 

Lekker badderen in een goed ligbad

Zie je het al voor je? De kids gieren en spetteren lekker in het warme water van het ligbad. Ze maken er herinneringen voor het leven en dankzij de vele speeltjes, zoals badeendjes en een emmertje, vermaken ze zich hier opperbest. Ja, een ligbad is een van de beste aankopen die je maar kunt doen voor je eigen badkamer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een ingebouwd bad dat lekker makkelijk is om schoon te maken. Of ga juist voor een echte blikvanger door een vrijstaand bad neer te zetten in de badkamer. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Te weinig ruimte in de badkamer? Kies voor een fijne douche met luxe doucheset

Het kan natuurlijk ook zomaar zo zijn dat je eigenlijk te weinig ruimte hebt om een ligbad te realiseren. En sla je een ingrijpende verbouwing liever over? Dan is het kopen van een luxe doucheset een erg goed alternatief. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een regendouche of een handige handdouche. Voor iedere badkamer en voor iedere voorkeur is er meer dan genoeg aanbod. En dat is natuurlijk wel zo handig.

De nodige inspiratie kun je erg makkelijk online opdoen

Je leest het dus goed. Op het gebied van het ontwerpen van een eigen badkamer is er enorm veel mogelijk. En weet je daardoor eigenlijk niet helemaal waar je moet beginnen met oriënteren? Geen zorgen. Zowel online als in een fysieke badkamerwinkel. Het beste van alles, is dat er lang niet altijd een prijzige verbouwing uit hoeft te worden gevoerd om je badkamer te upgraden. Met slechts een paar kleine aanpassingen, kun je al een wereld van verschil maken. Start jij hier binnenkort ook al een keer mee?

liefs Marion

Meer informatie

Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen
Hoe veilig is jouw badkamer?
Handige hacks voor een grondige badkamer make-over
Elektrische radiator in de badkamer. Dit zijn de voordelen!
Hoe maak je de badkamer kindvriendelijk?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *