Feestelijke make-up nodig? Hier kun je voor kiezen!

Feestelijke make-up nodig? Hier kun je voor kiezen!

Ik ben geen shopaholic. Sterker, ik hou helemaal niet van shoppen. Ik heb er geen geduld voor. Bij ons zijn de rollen omgedraaid, want mijn vriend houdt wel van shoppen. Met mij shoppen vindt hij echter helemaal niet gezellig. Ik ren door alle winkels heen om zo snel mogelijk alles op mijn lijstje te kunnen afstrepen. Als hij even niet oplet, is hij mij kwijt omdat ik allang weer ben doorgelopen naar de volgende winkel. Niks geen gezelligheid aan. Hooguit als we tussendoor samen een break nemen en ons tegoed doen aan een kop warme chocolademelk.

Er is echter één uitzondering, en dat is shoppen voor de kerstdagen. Daar kan ik wel blij van worden. Leuke verwennerijen kopen voor mijn dierbaren en natuurlijk sla ik mijzelf niet over. Afgelopen zaterdag ben ik op zoek gegaan naar feestelijke make-up. Tenslotte mag met kerst de make-up best wat uitbundiger en kunnen er nooit teveel glitters zijn! Bling bling!

Bij de HEMA

Eerlijk gezegd vind ik niet alle make-up producten prettig van de HEMA, maar ik koop er bijvoorbeeld wel altijd mijn eyeliner, omdat ik die wel erg fijn vind. Dit keer liep ik door de winkel en viel mijn oog op een aantal feestelijk uitziende producten: glitter haarspray goud, glittergel, glitter wimpers, gouden lipgloss en glitter top coat. Ik kon het niet laten om ze in mijn mandje te stoppen.

Bij de Etos

Bij de ETOS vond ik een mooi kleurenpalet,de Epic Nights Pallete van Revolution en The Palette Edit met vijf verschillende pallets, ook van Revolution. Daarnaast heb ik nog wat verzorgingsproducten voor mijn vriend gekocht, maar verder geen feestelijke make-up producten (lees: glitter).

Kruidvat

Ik ben bij de Kruidvat binnen geweest, maar ik kon er geen extra feestelijke make-up producten ontdekken. Heb ik iets over het hoofd gezien?

Douglas

Helaas… ik was in ons dorp aan het shoppen en daar zit jammer genoeg geen Douglas. Ongetwijfeld hebben zij op dit moment heel feestelijke make-up, maar ik ben er (nog) niet geweest. Misschien dat ik binnenkort in Den Haag of Zoetermeer nog even ga kijken.

lijn groen oudersenzo
Feestelijke make-up nodig? Hier kun je voor kiezen!
lijn groen oudersenzo

En hoe bevalt het?

Glitter top coat en glitter haarspray

De glitter top coat is een doorschijnende lak met daarin kleine stukjes gouden glitter verwerkt. Perfect geschikt om over je nagellak heen te lakken voor een feestelijk effect. Even goed laten drogen, eventueel nog een tweede laagje voor nog meer bling bling en jouw nagels hebben een feestelijke look.

Glitter haarspray is eigenlijk altijd goed. Deze haarspray ruikt prettig en laat een waas van kleine glitters op je haren neerdalen. Spray je haren op zo’n 50 centimeter, zodat alles mooi kan neerdwarrelen en er geen natte plekken in je haar ontstaan. Absoluut leuk voor de finishing touch van je haar!

Glittergel en Glitter wimpers

Met deze glittergel kun je alle kanten op. Je kunt het in je haar aanbrengen, zoals je normaal ook gel gebruikt (ook leuk voor de mannen!) maar je kunt het ook in je make-up verwerken. Vervang bijvoorbeeld de highlighter eens voor deze glittergel! Of smeer een klein beetje onder je wenkbrauwen voor een feestelijke uitstraling van je oogschaduw. Let er wel op dat de gel nat is, en het natuurlijk niet de bedoeling is dat je je reeds aangebrachte make-up verruïneerd. De glittergel is echter een leuke touch op je bestaande make-up.

De glitter wimpers. Je ziet tegenwoordig steeds meer vrouwen en meisjes gebruik maken van nepwimpers. Ik snap dat wel, want het staat zeer verleidelijk. Het opplakken van nepwimpers vergt wel een handigheidje. Als je geen ervaring hebt met nepwimpers, oefen er dan een paar keer mee voordat je ermee aan de slag gaat vlak voor het kerstdiner. Deze glitter wimpers van de HEMA hebben een opvallende gouden eyeliner. Voor je ze op je ogen plakt (met de lijm uit het doosje) kijk eerst even of de wimpers een goede lengte hebben voor jouw ogen en of je de haartjes niet te lang vindt. Misschien moet je ze een klein beetje bijknippen.
Als je voorzichtig je wimpers op plakt en later op de avond net zo voorzichtig weer verwijderd (en goed schoonmaakt), kun je meerdere keren met de wimpers doen. Twinkel twinkel, met deze wimpers zie je er nog verleidelijker uit!

Lipgloss en Revo Epic nights pallet

De lipgloss vind ik eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Ja het is een lipgloss en ja er zitten wat glittertjes in, maar dat zijn er zo weinig dat ik ze nauwelijks op mijn lippen zie zitten. Het had net zo goed een blanco lipgloss kunnen zijn. Ik vind de gloss warm en plakkerig aanvoelen op mijn lippen en dat vind ik geen fijn gevoel. Deze kerst geen glitter lipgloss voor mij in ieder geval. Althans, niet deze.

De Epic Nights palette van Revolution. Op de kleuren in dit palette, was ik direct verliefd. Ik hou van donkere oogschaduw en vooral van bruintinten. In het palette vind je ook twee mooie highlighters en twee bronzer, om je gezicht van mooie contrasten te voorzien. En dan de naam ‘Epic Nights’, dat spreekt toch tot ieders verbeelding? Met deze kleuren kun je prachtige smokey eyes maken…
Ik heb voor dit palette bij de Etos 11,99 euro betaald en dat blijkt achteraf erg duur te zijn. Als je de naam door Google heen haalt, komt je dit palette tegen voor een gemiddelde prijs van 7,99 euro. Maar liefst 25% goedkoper dus.

The Palette Edit van Revolution

Bij de Etos vond ik ook een verzamelverpakking van Revolution, met maar liefst vijf pallettes. Deze cadeauverpakking was overigens niet duur, voor de volledige doos betaalde ik 25 euro. Dat komt dus neer op 5 euro per pallette. Met deze vijf doosjes, kun je elke gelegenheid het komende jaar van passende make-up voorzien. Van een zachte dagelijks no nonsense look tot een verleidelijke, spannende avond make-up. In de cadeauverpakking vind je de volgende pallettes:

Bij de verschillende kleuren rouge en bronzers, zitten ongetwijfeld kleuren die je prachtig gaan staan. Bij de palettes met oogschaduw, vind je ook verschillende hightlighters. De combinatie van al die verschillende kleuren maakt deze doos meer dan compleet. Hiermee kom je 2018 wel door. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom of om jezelf mee te verwennen!

liefs Marion

Meer informatie

Bronzing & contouring – Pupa
Maak kennis met Inika Organic Make-up: 100% natuurlijk en vegan
Maak kennis met de nieuwe make-up producten van Catrice

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *