Hoe leuk is elektrisch vervoer voor de kids?

Hoe leuk is elektrisch vervoer voor de kids?

Een echte auto voor je kinderen: eigenlijk is dat toch zo als je je kind een elektrische kinderauto geeft. Helemaal het einde natuurlijk, want welk kind vindt dit nou niet leuk? Waarom is het zo leuk en waarom zou je dit eigenlijk doen? Waar let je op bij de aanschaf? Wat kan er allemaal?

Waarom zijn elektrische kinderauto’s zo gewild?

Eigenlijk is dit natuurlijk heel simpel. Voor veel kinderen zal dit helemaal niet gaan omdat ze dan niet hoeven te trappen, maar gaat het puur om het gevoel. Je voelt je toch echt groot als jouw eigen auto ook gewoon gaat rijden omdat je met je voet ergens op duwt, net als bij papa of mama? En als het dan ook nog eens een auto is die er prachtig uitziet en zelfs hetzelfde merk heeft: wauw! Je kind voelt zich groeien, voelt een vorm van vrijheid en zal zichtbaar genieten. En jij hoeft niet te duwen…

De voordelen van een elektrische auto

Natuurlijk ben je minder in beweging dan bij een trapauto of met een loopfiets. Maar dat wil daarom nog niet meteen zeggen dat een elektrische auto minder goed zou zijn. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat je kind ook gewoon leert fietsen en op andere manieren in beweging is. Maar er zijn ook gewoon voordelen aan al jong leren rijden. Zo wordt het oriëntatiegevoel ontwikkelt, maar ook hun coördinatie. De kinderen leren al jong hoe ze op moeten letten tijdens het rijden en afhankelijk van het soort auto leren ze ook gewoon al dingetjes over hoe dingen in elkaar steken. En zijn ze moe? Dan rij jij gewoon verder door middel van de afstandsbediening en hoef je niet te gaan duwen!

lijn groen oudersenzo
Hoe leuk is elektrisch vervoer voor de kids?
lijn groen oudersenzo

De echte merken maken het leuk

Goed, je wilt een auto gaan kopen voor je wurm. Kiezen voor een Mercedes elektrische kinderauto, bijvoorbeeld, is helemaal leuk omdat je kind dan ook nog eens een echt merk heeft. En een Mercedes is nu eenmaal een super bekend merk, welke toch voor luxe staat. Heeft mama of opa zo’n auto, dan is het helemaal feest. Een Mercedes elektrische auto is één van de vele merken die je kunt kopen bij ‘autovoorkinderen.nl’ De auto’s zijn geschikt voor kinderen tot 6 jaar en voldoen uiteraard aan alle eisen en veiligheidsnormen. Maar dat 6 jaar moet je wel met een korreltje zout nemen. Het hangt immers niet alleen van zijn leeftijd af, maar nog meer van de grootte van het kind. Een klein, smal kind zal met 8 jaar er misschien nog inpassen, terwijl een groot, breder kind van 5 al niet meer past. Het rijden zelf zullen ze op al die leeftijden nog gewoon leuk vinden!

Waar let je op bij het kopen van een elektrische auto?

En daarmee komen we meteen op het punt: waar moet je op letten bij de aanschaf? Uiteraard is veiligheid het belangrijkste. Kijk of de auto voldoet aan alle veiligheidsnormen. Let op de leeftijd van je kind: is de uitverkoren auto wel geschikt voor hem of haar? Hoe zit het met de accu’s? Voor hoeveel power kies je? Kies je voor een afstandsbediening voor ouders? Hoe zit het met de soft start? Welke extra’s heeft de auto? Even wat aandachtspuntjes op een rijtje:

 • Let op de veiligheidsnormen
 • Hoe lang kan je kind rijden op de accu en hoe lang is de oplaadtijd?
 • Hoeveel power moet de auto hebben?
 • Zit er een soft start op?
 • Zit er een afstandsbediening bij?
 • Wil je een Mp4 schermpje?
 • Is er een radio of zijn er andere geluidsbronnen?
 • Bekleding stoelen (keuze uit kunstleer of plastic)
 • Hoeveel personen kunnen in de auto?
 • Banden van rubber of plastic met rubber?
 • Alleen koplampen of ook achterlicht?
 • Uiteraard de kleur
 • Lak of plastic buitenkant
 • Voor welke leeftijd
 • En natuurlijk de prijsklasse

Soft start

Eén puntje waar je even op moet letten is of er een soft start op zit. Deze voorkomt namelijk het schokken bij het starten, zodat je kindje probleemloos rustig weg kan rijden. Wel zo fijn! En voorkomt nare onverwachte dingen voor je kleintje.

Hoeveel V kies je?

Elektrische auto’s zijn er in meerdere uitvoeringen, zelfs ook op het gebied van de power van het ding. Een 6V auto bezit 1 motor, maar er zijn er ook die 12V zijn. Twee of zelfs vier motoren die er voor zorgen dat je meer kracht hebt en dus meer grip. Harder rijden dus (vraag jezelf af of je dit wel of juist niet wil), maar ook meer grip hebben op minder harde wegen.

Afstandsbediening

Het grote voordeel als je kiest voor een auto met een afstandsbediening is toch de controle die jij hiermee kunt uitvoeren. Zeker voor de allerkleinsten is het fijn als jij gewoon kunt sturen, mocht het voor de kleine toch nog net te moeilijk zijn. Of als je gewoon naar huis wilt natuurlijk…

Samen plezier

Er zijn auto’s die plaats bieden aan de chauffeur en een bijrijder. Dus ook leuk om met een jonger broertje of zusje rond te rijden (uiteraard onder toezicht). Om de Mercedes als voorbeeld te nemen: samen rondtoeren in een echte Pick-Up met een muziekje op, de lampen aan en veel lol hebben! Wie wil dat nou niet? Dat willen we stiekem toch zelf ook nog altijd?

liefs Wil

Meer informatie

Elektrisch vervoer voor kinderen: Zo leuk kan het zijn!
Het leukste grote mensen cadeau voor kinderen
De 7 ontwikkelingen tijdens het spelen
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Wat zijn de leerdoelen tijdens het spelen? Je leest ze hier!
Spelen met goed speelgoed – Maar wat is goed speelgoed? Lees hier de tips!
7x Leuke en leerzame spelletjes met je peuter
Samen spelen – Hoe leer ik mijn kind leuk spelen met anderen?
Spelend opruimen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Autovoorkinderen.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *