Een goed lied zingt zichzelf

Een goed lied zingt zichzelf

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik een liefhebber ben van kinderliedjes. Je ziet dit bijvoorbeeld terug op deze site, met een enorme hoeveelheid songteksten van traditionele kinderliedjes of mijn andere website Kinderliedjes.info waar naast de traditionele kinderliedjes ook heel veel nieuwe kinderliedjes te vinden zijn. Soms schrijf ik teksten voor kinderliedjes, die in samenwerking met KSK Productions op muziek worden gezet en door mijn partner Rob worden ingezongen. Het is gewoon hartstikke leuk om te doen.

Die moet ik hebben!

Op het moment dat ik zie dat Jeroen Schipper een nieuw boek heeft uitgebracht met als titel: ‘Een goed lied zingt zichzelf‘, bedenk ik mij geen minuut. Dit boekje wil ik heel graag hebben. Waarom? Omdat ik vanaf de eerste CD (Rood rood mannetje) van Jeroen Schipper een fan ben van zijn kinderliedjes. Jeroen snapt de formule van een goed kinderliedje. En van wie kun je nou beter leren hoe je een kinderliedje moet schrijven, dan “van de Master” zelf?

Uitleg

In dit boekje legt Jeroen uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem ontstaat. Hij vertelt niet alleen over de teksten maar ook over de muziek. Hij gaat in op rijm, liedstructuur en stijl. Het boek zit vol tips en voorbeelden, zodat het allemaal nog duidelijker wordt. Op de bijbehorende website vind je luisterfragmenten bij de voorbeelden uit het boek.

Voor wie bedoeld?

Dit boek is handig voor iedereen die een goed kinderliedje wil schrijven. Of er gewoon beter in wil worden of meer van kinderliedjes wil begrijpen. Leerkachten, liedjesschrijvers of misschien jij wel! Want hoe leuk is het om je eigen kinderliedje te maken! Ik word daar in ieder geval nog steeds heel blij van. En Jeroen weet waar hij het over heeft. Zijn kinderliedjes zijn niet voor niks populair en als zelfstandig muziekdocent, liedjeschrijver en muzikant, weet hij waar hij het over heeft.

lijn groen oudersenzo
Een goed lied zingt zichzelf
lijn groen oudersenzo

Specificaties Een goed lied zingt zichzelf

TitelEen goed lied zingt zichzelf
UitgeverijSWP Uitgeverij
AuteurJeroen Schipper
Illustrator
Aantal pagina’s102
ISBN9789088507397
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De mega grote en prachtige Lang Leve Fantasia
De prinses en het kacheltje, een beetje teveel van alles
Lang leve klein konijn, over een jarig konijn!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *