Doe eens gek! Want gewoon is ook maar gewoon

Doe eens gek

In dit huis wordt regelmatig door Rocco, onze puberzoon, geroepen: “Doe eens normaal”. Blijkbaar doen wij normaal gesproken niet zo normaal. Maar ja, wat is normaal? Rob, mijn partner, en ik houden er inderdaad van om gek te doen. Regelmatig begint één van de twee volslagen onzin uit te kramen en valt de ander direct bij. Dit soort impro-sketches kunnen we behoorlijk lang volhouden, soms tot de slappe lach er op volgt. Rocco vindt het vreselijk. Ouders moeten volgens hem vooral heel normaal blijven doen en heel saai zijn.

Domme gezichten en gekste namen

Ach, we trekken ons er niet zoveel van aan. Dus geef ik mijn partner soms de gekste namen, trekken we de meest domme gezichten naar elkaar en voeren we de belachelijkste gesprekken. Eerlijk gezegd verdenk ik Rocco ervan dat hij stiekem toch vaak een beetje om ons moet lachen. Al laat hij dat natuurlijk vooral niet merken,tenslotte is hij een puber en lachen om je ouders is vast niet erg stoer.

Gekdoenerij

Hoewel onze meeste gekdoenerij meestal spontaan en geïmproviseerd ontstaat, kan je met dit boekje een flink eind komen als je wat minder gekdoenerig van jezelf bent. En waarom zou je het niet doen? Dat keurslijf mag echt wel gewoon eens af. Je zal merken dat het je goed zal doen! In dit boekje staan maar liefst 500 opdrachten die je kunt doen om gewoon eens lekker alles los te laten. Ik zou zeggen:”Hup, gooi je haar los en doe er een paar!” Ik zal er een paar voor je opnoemen:

Praat 1 minuut lang als een smurf.
Loop als een baby die zijn eerste stapjes zet en zing ondertussen ‘Op een klein stationnetje‘.
Zeg 10 keer na elkaar: Slimme Sjaantje sloeg de slome slager.
Probeer een potlood zo lang mogelijk op het topje van je neus te laten balanceren.

lijn groen oudersenzo
Doe eens gek

Nieuwe gewoonte

Als ik het zo doorblader moet ik erg lachen, want dit zijn opdrachten die wij gewoon tussendoor verzinnen. Misschien is het een idee om dit boek gewoon standaard op de eettafel te leggen en een nieuwe gewoonte te introduceren om na het eten allemaal minstens 1 opdracht uit het boek te doen. Heerlijk om op die manier de juk van de dag af te schudden… Misschien gaat Rocco het dan ook wel leuk vinden! Ik zeg gewoon: Doe eens gek!

Specificaties Doe eens gek

TitelDoe eens gek
UitgeverijDeltas
AuteurClobulle
Illustrator
ISBN9789044752380
liefs Marion

Meer informatie

Reuzeleuke diploma’s
Wat doen we met Toribio
Van optische illusies tot breinbrekers
De bel van Isabel, een boek vol liedjes en versjes
Fred zoekt vriend, een maatje. Want alleen is hartstikke saai!
Wie durft? Zegt Sinterklaas. Een voorleesboek over kattenpieten en muizen!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *