Leo moet naar de kapper!

Leo moet naar de kapper!

Vandaag bespreken we wederom een bordspel van 999Games, dit keer is het de beurt aan ‘Leo moet naar de kapper.’ Dit spel was genomineerd voor Speelgoed van het jaar, maar is helaas niet in de prijzen gevallen. Jammer, want er zitten een flink aantal positieve eigenschappen aan dit spel!

In de doos

Als ik de doos open, zie ik een aantal doordrukkaarten, een stapeltje gebundelde kaarten, een houten leeuwtje en een zakje met twee kleine onderdeeltjes. Dit blijken onderdeeltjes te zijn om de kartonnen klok mee in elkaar te zetten.

De voorbereiding van de spellen van 999Games zijn doorgaans een feestje op zich, omdat het zo mooi en stevig is uitgevoerd. Niks gaat er kapot, alles gaat zoals het moet en alle onderdelen zien er goed verzorgd uit.

Het speelveld

Nog zo’n leuk detail van 999Games. Ik ken niet al hun spellen maar het valt mij op dat bij veel spellen, het speelbord flexibel is. Dat wil zeggen dat je hem zelf met losse onderdelen in elkaar moet zetten. Op deze manier ziet het speelveld er altijd anders uit waardoor het steeds anders speelt. Dit is ook weer het geval bij ‘Leo moet naar de kapper’. Je bepaalt zelf hoe het speelbord eruit komt te zien en daarbij zijn alle variabelen goed.

lijn groen oudersenzo
xxx

Met elkaar en niet tegen elkaar

Een andere mooie eigenschap aan dit spel vind ik het feit dat je mét elkaar speelt en niet tegen elkaar! Of je wint met elkaar, of je verliest met elkaar, maar je doet het altijd mét elkaar! Leo moet naar de kapper is een coöperatief spel waarbij de spelers met elkaar moeten samenwerken om het doel te bereiken. Leo moet namelijk op tijd bij de kapper zijn en gaandeweg het spel, groeien zijn manen steeds verder aan.
Door goed met elkaar samen te werken en op te letten is de kans het grootst dat het Leo gaat lukken. En als het Leo gaat lukken, dan zitten er alleen maar winnaars aan tafel!

Het spel

Leo moet binnen vijf dagen naar de kapper, maar het is nog een behoorlijk stuk lopen naar de kapper. Door de jungle en daar liggen allerlei gevaren op de loer, vooral als het om een ontmoeting gaat met een gevaarlijk dier waarbij de kleur van de kaart net een beetje anders is dan jouw kaart. Dat kan je zomaar een paar uur schelen. Soms heb je geluk en gebeurt er niks, maar soms heb je pech.

lijn groen oudersenzo
Leo moet naar de kapper

Variabel

Nog zo’n leuk aspect aan dit spel is de handleiding die meerdere varianten kent om het spel moeilijker of juist makkelijker te maken. Op die manier kun je het op verschillende niveaus spelen. En Leo, ja die ziet er natuurlijk super schattig uit. Vooral met die enorme verwilderde haarbos! Ik zou zeggen: ‘Leo, gooi je haar los!’. Jammer dat het spel niet heeft gewonnen, want het was een goede kanshebber.

Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 personen en door de variabele spelregels is het spel geschikt vanaf 6 tot 99 jaar.

Specificaties Leo moet naar de kapper

TitelLeo moet naar de kapper
Merk999Games
EAN8719214422677
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Voor het eerst naar de kapper! Tips & Trics!
Het weerwolfsyndroom, wat is het?
De quiz over wetenschap en uitvindingen
Gezelschapsspellen die hartstikke leuk zijn!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *