3x DIY spelletjes voor in de auto

Skoda - DIY spelletjes

Je kent het wel, na een half uur beginnen jouw kinderen al te klagen over dat ze zich vervelen of stellen ze de vraag ‘hoe lang nog?’. Dat is frustrerend, en je kan nog zo je best doen om ze te vermaken, het wil niet lukken. Spelletjes zijn gelukkig altijd een goede manier om jouw kinderen bezig te houden. Zo weerhoud je ze ervan om vervelend te worden en wordt de autorit een stuk plezieriger. Ben je een beetje creatief? Deze drie DIY spelletjes voor op de achterbank zijn zeer geschikt!

DIY spelletjes – Bingo!

Ja, de bekende achterbankbingo… Je kent het wel. Het is een hele simpele en toch vermakelijke manier om jouw kinderen bezig te houden tijdens een lange rit in je gezinsauto. Print kaartjes uit met hierop symbolen van dingen die je onderweg tegen kan komen. Bepaalde kleuren auto’s, restaurants, verkeersborden, water, dieren, ga zo maar door. Wie het eerst zijn kaart vol heeft, heeft gewonnen.

Je maakt een potje bingo extra leuk als er ook een prijs te winnen valt. Dit kan iets kleins zijn zoals snoep of speelgoed, maar je kan het ook groter aanpakken met bijvoorbeeld een inhaalfeestje. Dit kan je zelf organiseren, maar je kan het ook aan ŠKODA overlaten. Beloof de winnaar aan te melden via skoda.nl/zaterdag en wie weet wordt jouw kind uitgekozen voor een inhaalfeestje. Er komt dan een ŠKODA OCTAVIA gevuld met taart, limonade en andere party spullen jouw kant op. En ook al is er maar één winnaar, iedereen wordt natuurlijk uitgenodigd!

lijn groen oudersenzo
Skoda - DIY spelletjes

DIY spelletjes – Puzzelen

Het maken van een puzzel klinkt niet als het beste idee in een bewegende auto, maar daar hebben we wat op bedacht. Namelijk een magnetische puzzel. Dit kun je eenvoudig zelf maken. Op een stuk karton zo groot als de puzzel zelf plak je een stuk magnetisch tape, en op elk los puzzelstukje maak je ook zo’n stukje magnetisch tape vast. Zorg voor iets van een bakje waar alle stukjes in bewaard kunnen worden. De stukjes zullen zo niet vallen en kwijtraken, maar ze blijven op hun plek! Ideaal, en scheelt weer een hoop gedoe als er iets zou vallen. Niet meer met je handen tussen alle kussens van de SUV.

DIY spelletjes – Spellenboek

Dit hoef je niet zelf te maken, je kan het namelijk ook gewoon in de winkel halen. Maar zelf maken is net zo leuk. Door een boek te vullen met allerlei verschillende soorten spelletjes als boter, kaas en eieren, galgje, woordenzoekers etc. zijn je kinderen zo uren bezig. Ook kun je deze spelletjes veel online vinden en uitprinten. Het voordeel van het zelf maken, is dat je precies erin kan zetten wat jouw kinderen leuk vinden. Als één kind bijvoorbeeld erg van dieren houdt, vallen spelletjes met allemaal dieren erop waarschijnlijk goed in de smaak.

liefs Marion

Meer informatie

Waaraan voldoet een goed kinderzitje?
Autostoeltjes – Veilig vervoer voor je baby
Je eerste auto kopen. Hier let je op!
Vliegreis met kinderen
Tips voor een lange autorit
Wagenziekte bij kinderen: zo voorkom je misselijkheid
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?
Elektrisch rijden – De voordelen en nadelen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Skoda.nl.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.