De nieuwste kinderboeken – november 2019

De nieuwste kinderboeken – november 2019

Geen idee hoe het bij jou thuis is, maar hier heb ik de kachel alweer regelmatig aan en sla ik in de avond een lekker warm dekentje om mij heen. Voor mijn gevoel nadert de winter met rasse schreden en ik hoor in de vroege ochtend alweer het geschraap van buren die de strijd aangaan met bevroren autoruiten. Hoe zit het eigenlijk met de kinderboeken november 2019? Wat is er onlangs op de markt gebracht?

Bijna Sinterklaas

Nog een week, dan vaart Sinterklaas ons land weer binnen. Voor mijn gevoel is dit altijd het begin van alle feestelijkheden. Koude dagen betekenen niet alleen dikke truien en vesten maar ook veel gezelligheid, al dan niet met een warme kop koffie, thee of chocolademelk. Gezelligheid met elkaar of opgaan in een wereld van fantasie met een goed boek. Boeken zijn leuk, voor jong én oud. Je kunt er wat mij betreft niet jong genoeg mee beginnen.

Wellicht een goed idee voor Pakjespiet?

Ook deze maand bespreken we weer de leukste boeken. Dit keer lekker vroeg in de maand, want misschien zit er wel een boek bij wat geschikt is als schoencadeau of voor in de zak van Sinterklaas. Ik breng de Pakjespieten graag op goede ideeën!
Uiteraard slechts een kleine greep uit het volledige aanbod…

Kinderboeken november 2019

lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

In Holland staat een huis

“In Holland staat een huis” is een groot meezingboek van Dirk Scheele. Achterin het boek zit een CD, zodat je alle liedjes gezellig kunt meezingen, waar je maar wilt. De traditionele kinderliedjes zijn door Dirk Scheele volledig opgepimpt en van deze tijd gemaakt. Het oude vertrouwde met een vleugje nieuw, zeg maar. Denk bijvoorbeeld aan “Ik zag twee beren” of “Op een grote paddenstoel” maar ook iets nieuwere kinderliedjes (maar daarom niet minder bekend) als “Helikopter”.

In totaal staat er 20 kinderliedjes in dit boek, voorzien van vrolijke en kleurrijke illustraties. Alle 20 liedjes staat ook op de bijgeleverde CD. De muzikale begeleiding door verschillende instrumenten is vrolijk, vlot en swingend, passend bij het onderwerp van elk lied. Niet alleen de kids zullen willen meezingen, maar je zal jezelf er ook op betrappen. In de auto, in huis of waar dan maar ook! Het boek sluit goed aan bij kinderen van 2 tot en met 8 jaar!

Titel In Holland staat een huis
Uitgever Karakter
Auteur Dirk Scheele
Illustrator Caroline Ellerbeek
Prijs 15,99 euro
Aantal pagina’s 48 pagina’s en 1 CD
ISBN 9789045217666
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

Seksuele voorlichting

Vind je het lastig om vragen te beantwoorden van je kind over zijn eigen lichaam? Of over die van jou? Of waar de baby’s vandaan komen? Dan kan dit boek je daar wellicht bij helpen. Want in dit boek staat het verhaal van Zoë en Tom. Hun poes heeft kleintjes gekregen en daar hebben Zoë en Tom heel veel vragen over. Vader en moeder leggen het rustig uit. Niet alleen hoe het bij mensen werkt, maar ook hoe het bij dieren gaat. De uitleg sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar.

Zonder omwegen en in begrijpelijke taal leert je kind over de voortplanting en geboorte. Met mooie illustraties om het nog begrijpelijker te maken. Dus als je schroom hebt? Is dit boek een absolute aanrader. Trouwens, ook als je geen schroom hebt om hier met je kind over te praten is dit boek een aanrader!

Titel Seksuele voorlichting
Uitgever Deltas
Auteur Isabella Fougère
Illustrator Coline Citron
Prijs 12,95 euro
Aantal pagina’s 32
ISBN 9789044754759
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

Mijn eerste experimenten boek

Als je zoon of dochter net zo gek is op experimenten als mijn zoon, is dit boek absoluut een aanrader. Rocco heeft heel wat van dit soort boeken versleten, hij vond ze prachtig. Helaas heeft mijn keuken ook wel eens een andere kleur gekregen. Geen idee met welk experiment, maar na afloop was mijn keuken blauw.

Het is echter wel ontzettend leuk om met elkaar proefjes te doen. En natuurlijk ook heel leerzaam. Kinderen hebben veel vragen over de wereld om hen heen. In dit boek kunnen wetenschappers in de dop zelf de geheimen van de natuur ontdekken. Met eenvoudige, boeiende experimenten halen ze zout uit water, maken ze geluidsgolven zichtbaar, toveren ze de kleuren van de regenboog tevoorschijn en nog veel meer!

Een uitdagend boek voor kinderen vanaf 5 jaar!

Titel Mijn eerste experimenten boek
Uitgever Deltas
Auteur Charlotte Willmer-Klumpp
Illustrator
Prijs 15,95 euro
Aantal pagina’s 96
ISBN 9789044755527
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

De allermooiste 3-Minuut verhaaltjes voor het slapengaan

Voorlezen voor het slapengaan is misschien wel het meest prettige moment van de dag. Je zoon of dochter ligt schoon gewassen, voldaan van de dag in zijn bed. Het laatste moment van de dag breekt aan. Even kletsen, een verhaaltje en dan nog een laatste knuffel of misschien een laatste slaapliedje, voor de nacht zich vult met mooie dromen.

Ik vond het altijd heerlijk om Rocco voor te lezen voor het slapengaan. En dan onder andere uit dit soort boeken. Meestal deed ik één verhaaltje en soms, bij speciale gelegenheden, deed ik er ook wel eens twee.
De korte verhaaltjes in dit boek zijn perfect van lengte om voor het slapen voor te lezen. Niet te lang en ook zeker niet te kort. Er staan er maar liefst 43 in dit boek! Dat zijn echt een hele hoop korte verhaaltjes waar je lekker lang mee kan doen. En als het boek uit is? Begin je gewoon weer opnieuw! Want bij deze verhaaltjes blijf je wegdromen…

Titel De allermooiste 3-Minuut verhaaltjes voor het slapengaan
Uitgever Deltas
Auteur Diversen
Illustrator Diversen
Prijs 14,95 euro
Aantal pagina’s 224
ISBN 9789044755299
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

Roes

Ik wil graag afronden met dit super belangrijke boek “Roes”. Het is voor kinderen vanaf 13 jaar en maakt de jonge lezers alert op de gevolgen van lachgas, softdrugs en alcohol. Je kunt niet jong genoeg beginnen om ze hiervoor te waarschuwen. Het is allemaal niet zo onschuldig als het soms lijkt. Vooral het gebruik van lachgas is op dit moment erg populair onder de jeugd. Maar dit is zeker niet zonder risico. Al denken de jongeren dit wel.

Aan de hand van het verhaal van Yvar en Lola word je meegenomen in het leven van een vriendengroep waarin drank en drugs een grote rol spelen. Hoe ver ga jij om erbij te horen?

Ze komen bij elkaar in de klas te zitten, Yvar en Lola. Algauw ontstaat er een hechte vriendengroep. Het leven is een feestje dat hoognodig gevierd moet worden. En wel nu! Drank en lachgas horen daarbij… Dat pakt voor elk van de vrienden anders uit. Want niet alleen hun karakters zijn verschillend, de reacties van hun ouders ook.

Titel Roes
Uitgever Ploegsma
Auteur Caia Cazemier
Illustrator
Prijs 14,99 euro
Aantal pagina’s 192
ISBN 9789021679624
Bestel direct Bol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken maart 2021

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

De nieuwste kinderboeken – november 2019

#spon Met dank aan Uitgeverij Deltas, Ploegsma en Karakter.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *