Filosofie voor de kids met dit super leuke doeboek!

Filosofie voor de kids met dit super leuke doeboek!

Filosofie voor de kids. Wat moet je je daar nou bij voorstellen? En dan ook nog eens een doeboek. Maar is filosoferen niet vooral veel nadenken en praten? Daar heb je op zich gelijk in, maar kinderen kunnen met dit doeboek op een leuke en vooral interactieve manier kennis maken met filosofie. Dit doen ze aan de hand van uitdagende puzzels en leuke spelletjes. Spelenderwijs krijgen kinderen te maken met interessante vragen, zoals bijvoorbeeld: Ben je nog steeds jezelf als je je teennagel verliest? En wat als je je benen verliest? En wat als je je hoofd verliest? Ben je dan nog steeds jezelf?
Heb jij daar wel eens over nagedacht?

Grote vraagstukken

Goede vraag. Want wat bepaalt eigenlijk ons zijn? Dit zijn vragen waar ook volwassen vaak geen helder antwoord op kunnen geven. Want wat bepaalt ons zijn eigenlijk? In welk lichaamsdeel zit dat verborgen?
Met het doeboek maakt Filosofie Magazine er een groot spel van. Spelenderwijs leren kinderen na te denken over grote vraagstukken, zonder ze te overvragen. Niks mis om kinderen te stimuleren na te denken. Daar kunnen alleen maar heel verrassende antwoorden uitkomen.

Het eerste filosofische doeboek

In Nederland is dit het eerste filosofische doeboek. “We zien dat er steeds meer kinderen met filosofie bezig zijn. Er verschijnen daarom regelmatig kinderfilosofieboeken”, stelt Lianne Tijhaar (redacteur Filosofie Magazine). “Wat nog ontbrak was een praktisch boek waar kinderen in hun eentje mee aan de slag kunnen.”

Met maar liefst 100 pagina’s uitdagende vragen en stellingen. Ook benieuwd naar de antwoorden van jouw kind? Leuk om met je kind samen te filosoferen, want filosofie is interessant voor klein én groot!

lijn groen oudersenzo
Filosofie voor de kids met dit super leuke doeboek!

Specificaties Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2018

TitelHet Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2018
UitgeverijFilosofie Magazine
Auteur
Illustrator
Aantal pagina’s100
ISBN9789085716303
liefs Marion

Meer informatie

Creatieve teken technieken, leuk voor de beginnende tekenaar
Emma Bos, Eenhoornexpert. Wie is er nou niet gek op eenhoorns?
Het lammetje dat een varken is

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *