Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

In onze maandelijkse boekbespreking, nu alweer boeken april 2022, aandacht voor vijf speciale boeken. Boeken waar we ons weer prettig en krachtig door kunnen gaan voelen, boeken met een positieve inhoud. Stuk voor stuk cadeautjes voor onze ziel. We leven nu al een paar jaar in een somberdere wereld, vol angst, drastische veranderingen en draconische maatregelen. Het is voor veel mensen soms lastig om positief te blijven, de rug recht te houden en met een grote glimlach de toekomst in te stappen. Het aantal zelfdodingen – vooral onder jongeren – is nog nooit zo hoog geweest als nu.

Nieuwe boeken april 2022

Voor deze boekbespreking heb ik speciaal 5 boeken uitgezocht die ons kunnen helpen opnieuw vertrouwen te krijgen in onszelf. Inspirerende boeken die ons weer stevig in onze schoenen laten staan. Zie het als een soort voeding voor onze ziel, want in barre tijden kan die wel wat extra aandacht gebruiken.

Wil je ook je boek besproken op Oudersenzo, dan kun je (of via je uitgeverij) ons altijd een recensie exemplaar toesturen. Wie weet, zit jouw boek er de volgende keer dan ook bij!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Natuurlijke cosmetica zelf maken

Mind en body staan met elkaar in verbinding, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. Als de één niet optimaal functioneert, heeft dat direct invloed op het ander. Dat begint natuurlijk al bij onze voeding (je bent wat je eet), maar het geldt net zo goed voor onze uiterlijke verzorging. Als jij je somber voelt, wordt het snel “te veel” en verdwijnt uiteindelijk die stralende look. Echter werkt het ook de andere kant op, als jij jezelf juist extra gaat verzorgen, dan heeft dat ook een positieve uitwerking naar hoe jij je voelt. In dit boek vind je geen chemische spulletjes, maar kun je leren hoe je zelf natuurlijke cosmetica kunt maken met ingrediënten uit de keuken.

Omschrijving inhoud

Wist je dat heel wat voedingsmiddelen heilzame eigenschappen hebben waardoor ze een uitstekende vervanging zijn voor commerciële cosmetica? Honing, ciderazijn, banaan, avocado, cacao, olijfolie, eieren, komkommer… ze zijn niet alleen lekker en voedzaam, ze doen ook wonderen voor je huid en haar! In dit boek vind je maar liefst 50 snelle recepten om je schoonheid nog beter uit de verf te laten komen. Maak met een beperkt aantal ingrediënten die je altijd in huis hebt 100% natuurlijke shampoos, peelings, lotions en maskers. Handig, goedkoop en ecologisch!

Specificaties Natuurlijke cosmetica zelf maken

TitelNatuurlijke cosmetica zelf maken
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761870
Aantal pagina’s112
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Breng je chakra’s in balans werkboek

Je hebt ongetwijfeld wel eens van het woord “chakra” gehoord. Chakra’s zijn de energiecentra in ons lichaam. Het is een oud Sanskrietwoord en het betekent letterlijk “wiel”. Ons lichaam heeft zeven van deze “draaiende wielen” waardoor onze levenskracht (of prana) stroomt, vanaf de basis (stuit) tot aan de bovenkant van het hoofd. Deze chakra’s zorgen voor een juiste energiebalans voor lichaam, geest en ziel. Je kunt je voorstellen als één chakra niet goed functioneert, dat dit direct invloed heeft op de overige chakra’s en dus op je energielevel.

Omschrijving inhoud

Volgens de oude hindoeïstische en boeddhistische leer bewaren onze chakra’s of energiecentra het geheim om kracht, liefde, veiligheid en inspiratie te vinden in onszelf en de wereld om ons heen. Van de wortelchakra aan de basis van je ruggengraat tot de kruinchakra op de top van je hoofd… wanneer je chakra’s geblokkeerd zijn, vind je geen rust of balans in je leven. In dit prachtige werkboek kan je al je gedachten en gevoelens kwijt, krijg je vragen en oefeningen die je helpen om je chakra’s te activeren en ontdek je je persoonlijke formule voor selfcare. Vertrouw je emoties toe aan het papier, hef blokkades op en verwelkom positiviteit. Gebruik de kracht van meditatie, kristallen, geluidstherapie, mantra’s, visualisatie en nog veel meer. Breng geluk, liefde en heling in je leven. Word je eigen selfcare-goeroe.

Neem elke dag even de tijd om je te laten inspireren door dit boek en werk aan een nieuw niveau van fysiek, mentaal en spiritueel welzijn. Michelle Joeuson is helderziend en heldervoelend. Ze heeft de kracht en wijsheid van de chakra’s gebruikt om zichzelf te helen en haar relaties, financiën, levensdoel, zelfwaardering en gezondheid te transformeren.

Specificaties Breng je chakra’s in balans werkboek

TitelBreng je chakra’s in balans werkboek
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762051 
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Creatief dagboek – Geluk zit in kleine dingen

Een dagboek bijhouden kan helpen je ziel lucht te geven en gevoelens te overdenken. Door het op te schrijven herbeleef je situaties en kun je stil staan bij het gevoel dat bepaalde situaties bij je oproept. Door je eerlijke gedachten toe te vertrouwen aan een dagboek, ben je makkelijker in staat de dingen “los te laten”. Natuurlijk is een dagboek niet alleen voor negatieve emoties en ervaringen, maar net zo goed voor de mooie dingen die we meemaken. Want die zijn er ongetwijfeld ook. Momenten waar je trots op bent, of liefdevolle en/of bijzondere momenten, zodat je deze nog eens kunt herbeleven als je het terug leest.

Omschrijving inhoud

Aandacht besteden aan de dingen waar je dankbaar voor bent en die je gelukkig maken heeft een bewezen gunstig effect op je mentale en fysieke welzijn. De inspirerende citaten en praktische oefeningen in dit dagboek zullen je ertoe aanzetten om stil te staan bij de positieve momenten, waardoor je je denkpatronen verandert en gelukkiger door het leven gaat. Bovendien kan je je emoties en gedachten op een creatieve manier kwijt door naar hartenlust te droedelen of de prachtige kleurplaten in te kleuren. Gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Specificaties Creatief dagboek – Geluk zit in kleine dingen

TitelCreatief dagboek – Geluk zit in kleine dingen
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762297 
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Handboek voor moderne heksen

Heksen zijn natuurlijk helemaal niet de oude, lelijke vrouwen, met een wrat op de neus, vliegend op een bezemsteel of roerend in een pot met kikkers, vliegenzwammen en de pootjes van een kakkerlak. Persoonlijk denk ik dat er in iedere vrouw een mooie heks schuilt. Vrouwen zijn krachtige wezens, met een enorme innerlijke power. Waar de kracht bij mannen vooral fysiek aanwezig is, schuilt de kracht van vrouwen juist van binnen. Misschien dat daarom mannen, al eeuwenlang hun best doen vrouwen te onderdrukken en ons het gevoel proberen te geven “dat we van het zwakke geslacht zijn”. Tijd om op zoek te gaan naar die heksenpower…

Omschrijving inhoud

Ga mee op een magische reis en maak kennis met een van de oudste spirituele tradities ter wereld: de hekserij. In deze praktische handleiding leer je alles over haar eeuwenoude geschiedenis, haar vele rituelen, seizoensfeesten, rites en spreuken en wat het betekent om een heks te zijn. Ontdek hoe je kan leven volgens de principes van de natuur, hoe je jezelf spiritueel kan ontplooien dankzij wicca en hoe je je innerlijke magie kan aanboren en vergroten. Kortom, dit betoverende boek is de perfecte handleiding voor iedere beginnende en gevorderde heks! Sally Morningstar schreef al meer dan 30 boeken over magie, astrologie, wicca, voorspellingen en spiritualiteit. Tegenwoordig is ze een haagheks en geeft ze een internationale cursus over natuurlijke magie en zelfontwikkeling.

Specificaties Handboek voor moderne heksen

TitelHandboek voor moderne heksen
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762044 
Aantal pagina’s160
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

De weg naar je levensdoel – Boek en orakelkaarten

Soms is het fijn wanneer in bepaalde situaties, iemand je inspireert of adviseert met wijze woorden. Even een hand op onze schouder en goede raad om ons bij te staan. De innerlijke wijsheid hebben we echter verborgen zitten in ons onderbewuste en het trekken van een kaart kan helpen deze wijsheid naar boven te krijgen. Uiteraard geldt voor alle raad, dat we uiteindelijk zelf bepalen of we er iets mee gaan doen.

Omschrijving inhoud

In deze doos vind je 42 prachtig geïllustreerde kaarten met bijbehorend boekje om je te helpen je levensdoel te ontdekken. Je krijgt toegang tot waardevolle informatie om je te helpen je ambities te identificeren, je professionele doelen te bereiken en je potentieel volledig te benutten. Daarnaast krijg je inzicht in je natuurlijke krachten en vaardigheden en kom je meer te weten over je zielsmissie. Tot slot begeleidt het orakel je bij je persoonlijke ontwikkeling, zodat je verbinding kan maken met wie je werkelijk bent en vertelt het je wanneer je alert moet zijn op signalen en gebeurtenissen die essentieel zijn om je projecten en je verwachtingen te realiseren. Isabelle Cerf is psychologe en medium. Ze gebruikt haar spirituele gaven om mensen te helpen in contact te komen met zichzelf en hun levensdoel.

Specificaties De weg naar je levensdoel – Boek en orakelkaarten

TitelDe weg naar je levensdoel – Boek en orakelkaarten
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761719 
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken september 2022
De nieuwstee boeken mei 2022
Nieuwe boeken maart 2022
Nieuwe boeken februari 2022

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *