Is babyspullen huren een optie?

Is babyspullen huren een optie?

Babyspullen: je gebruikt ze eigenlijk maar heel kort. Met het oog op duurzaamheid is huren dan ook helemaal zo gek nog niet. Daarbij scheelt het ook gewoon in kosten die je moet maken als je zwanger bent. En dat zijn er nogal niet wat. Maar hoe werkt dat dan en is het echt wel handig?

Waarom babyspullen huren?

We stipten het natuurlijk al aan dat er meerdere redenen zijn om babyspullen te huren. Je kunt denken aan:

  • Financiële redenen
  • Bewust willen consumeren voor het milieu
  • Na de babytijd ben je tenminste alle grote attributen weer kwijt in je huis, zonder allerlei rompslomp

Hoe huur je babyspullen?

Babyspullen kan je op verschillende manieren huren. Het meest eenvoudig is om dit gewoon online op te zoeken. Door je zoekopdracht ook je woonplaats mee te geven komen er resultaten naar voren die niet al te ver van je weg zullen zijn. Hoewel er ook winkels zijn die gewoon versturen en dan maakt de afstand eigenlijk ook niet meer uit. Winkels die dit aanbieden zijn onder andere:

Maar er zijn er nog veel meer. Een winkel bij jou in de buurt heeft het grote voordeel dat je het product eerst kan bekijken.

lijn groen oudersenzo
Is babyspullen huren een optie?

Schoon en gecheckt

De spullen die je huurt zullen schoongemaakt worden en uiteraard gecheckt of ze nog heel zijn, voordat het jouw kant opkomt. Lees even goed op de site hoe dit bij het bedrijf werkt waar je huren wilt.

Hoelang gebruik je de producten?

Uiteraard kan je het geleende gebruiken tot je kind het niet meer nodig heeft. Nu zal iedere aanbieder zijn eigen regeltjes hebben, dus dat is ook even een kwestie van alles goed doorlezen. Is iets je niet duidelijk, dan kan je dat natuurlijk vragen. Doe dit ook, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Overigens is het ook vaak zo dat als je toch het product wel wilt houden, dit ook mogelijk is. Meestal zal het dan zo zijn dat je de verkoopprijs min wat je al betaald hebt moet betalen.

Maar het slijt toch bij gebruik?

Ja, spullen slijten als het gebruikt wordt. Zijn het gewone, normale slijtage plekken, zeg maar, dan zal de aanbieder dit niet erg vinden. Daar ontkom je nu eenmaal niet aan. Is iets echt kapotgegaan, dan ben je als huurder vanzelfsprekend wel aansprakelijk. Je kunt in de voorwaarden lezen hoeveel dit je dan gaat kosten.

Verlengen van de huurtijd

Je betaalt een vast maandbedrag en dat maandbedrag is bij verhuurders als Tiny Library gebaseerd op een bepaalde periode dat je het af denkt te nemen. Je kunt ook kiezen voor een ‘maandelijks opzegbaar’ variant. Bij anderen kan je gewoon extra tijd erbij huren. Het is handig om aanbieders eerst eens onderling te vergelijken. Hoewel de werkwijze bij de meeste zal overeenkomen, kunnen er toch verschillen inzitten die net voor jou interessant of voordeliger kunnen zijn. Daarnaast is het ook handig als je meer producten wilt huren, dit allemaal bij dezelfde aanbieder vandaan komt. Zo hou je het wel overzichtelijk.

Wat kan je allemaal huren?

Praktisch alle grote babyproducten zijn te huur. Bijvoorbeeld:

Nieuw of refurbished

Bijvoorbeeld bij Babyloop kan je kiezen uit nieuwe of refurbished producten. Kies je voor nieuw, dan krijg je dus spullen die nog nooit eerder verhuurd zijn. Heel mooie producten dus. Maar je snapt ook wel dat hier een duurder prijskaartje aan hangt. Kies je voor refurbished, dan heb je een baby product dat al eerder verhuurd is en dus niet meer gloednieuw is. Maar je kunt er wel van op aan dat het in uitstekende staat is en van een degelijke kwaliteit. Het huren hiervan is goedkoper.

Waar let je op bij de aanbieders?

Ga je vergelijken dan kan je op de volgende punten letten:

  • Kan ik kiezen voor nieuw (als je dat fijn vindt)?
  • Ga ik een termijn aan of is het maandelijks opzegbaar?
  • Kan ik de huurperiode verlengen?
  • Kan ik het product eventueel toch nog kopen?
  • Wat vertellen ze over de kwaliteit van de producten? En over het schoonmaken?
  • En uiteraard: wat gaat het me kosten?
  • Welke producten kan ik hier allemaal huren?
liefs Wil

Meer informatie

Prijsvergelijking andere producten (overzichtspagina)
Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?
Babykosten: Dit kost (ongeveer) een geboorte

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *