Blijf intiem met een draagdoek of draagzak baby

Als kersverse vader of moeder wil je je baby vast geen minuut uit het oog verliezen en altijd lekker dichtbij je hebben. Samen van de warme zonnestralen genieten, uitwaaien op het strand of zelfs op de hoogste bergen nog met je baby rondwandelen. Tegenwoordig is alles mogelijk en wel in de vorm van een praktische en ergonomische draagdoek of draagzak baby. Wil je meer weten over de voordelen van deze draagzak? Lees dan verder.

Blijf intiem met een draagdoek of draagzak baby

Elastische draagdoeken van natuurlijk materiaal: ideaal voor binnenshuis

Wanneer je de keuze hebt uit een draagdoek of draagzak baby dan is het in eerste instantie de vraag hoe groot je kleintje is. Is jullie baby pasgeboren of niet ouder dan 5 maanden? Dan komt een innovatieve en natuurlijke draagdoek goed van pas. Een ondersteunende en gebruiksvriendelijke wikkeldoek kun je bijvoorbeeld praktisch binnenshuis dragen. De stof is van een zacht, hoogwaardig en milieuvriendelijk materiaal en een ideaal accessoire om je baby een veilig en rustgevend gevoel te geven. Bekijk de elastische draagdoeken van Lille Baby Tie, Cybex, Tula of Ergobaby eens.

De voordelen van veelzijdige draagzakken voor je baby

Vanaf 5 maanden tot aan de peutertijd vormt de draagzak baby voor een goede keuze. Een draagzak heeft vele voordelen. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kindje omdat het met een draagzak van jongs af aan in de zintuiglijke wereld van interactie wordt ondergedompeld. Je kindje is zich continu bewust van de mensen om hem/haar heen en raakt vertrouwt met geluiden en interactie.

Een draagzak baby geeft bovendien zowel voor jou (als ouder) en je kindje een erg veilig, hecht, rustig en geborgen gevoel. Je geniet daarnaast van relatief meer bewegingsvrijheid en ruimte zonder een buggy met je mee te hoeven slepen. En wist je al dat je een draagzak op verschillende manieren kunt dragen en zodoende gebruik kan maken van ergonomische draagposities? Bijvoorbeeld met het gezicht van je kindje naar je toe, maar ook juist andersom, waardoor je kindje samen met jou op een veilige manier de omgeving om zich heen kan bekijken. Zelfs wanneer je kindje uitgroeit tot een jonge peuter kun je hem/haar nog gemakkelijk op je rug overal mee naartoe dragen. Stevige schouderbanden, gevoerde beenopeningen en variabele breedte instellingen zorgen voor een prettig draagcomfort en volop bescherming.

Hippe designs voor de stadsmens

Dat een draagzak baby veel bewegingsvrijheid geeft, is wel duidelijk. Buiten dat om geniet je ook van een goede en praktische ondersteuning. Draagzakken van Tula zijn bijvoorbeeld van taillebanden met een zachte vulling voorzien en zeer licht van gewicht. Het merk biedt ook vele extra’s zoals een capuchon met drukknoppen en een handig opbergvak voor knuffels, doekjes of speeltjes. En wat dacht je van de uiteenlopende designs die helemaal bij hippe ouders van nu passen en perfect voor een wandelingetje door de stad zijn?

Robuust en stevig voor de outdoor-liefhebber

Ook outdoor-liefhebbers en vakantiegangers kunnen met een draagzak baby alle kanten op. Merken als Ergobaby of Babybjörn bieden speciale, stevige outdoor draagzakken aan met geavanceerde eigenschappen en duurzame materialen. Hierdoor kun je je kindje al van kleins af aan veilig en comfortabel meenemen tijdens al je outdoor activiteiten!

liefs Marion

Meer informatie

Je baby dragen in een draagdoek: hier let je op
Veilig dragen met een draagconsulent
Buidelen met je baby. Waarom is dit zo belangrijk?
Veilige hechting & kinderopvang.Is deze combinatie mogelijk?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *