Baby slaapspullen: wat heeft je kleintje echt nodig?

Het krijgen van een kindje is een van de mooiste dingen in het leven. Je brengt nieuw leven op de wereld en je hele leven wordt compleet omgegooid. En het wordt allemaal alleen maar mooier. Maar dit kan best wel even spannend zijn, zeker als het je eerste kindje is. Alle liefde voor je nieuwe wondertje gaat gepaard met wat gezonde zenuwen. Dit hoort er allemaal bij en die zenuwen zorgen dat jij beslist een geweldige ouder gaat worden.

Als je begint met de voorbereidingen voor de komst van je kleintje, zul je zien dat zo’n klein mensje al heel wat spulletjes nodig heeft. En een van de belangrijkste dingen voor een gezonde en gelukkige baby is een goede nachtrust. Het inrichten van de babykamer is een van de leukste dingen om te doen als voorbereiding op de komst van je baby. Maar wat heeft je baby nou echt nodig om goed te kunnen slapen in deze nieuwe kamer? Je leest het in deze blog!

Baby slaapspullen: wat heeft je kleintje echt nodig?

Een comfortabel bedje

Voor je baby is het natuurlijk ontzettend gek om van de comfortabele wereld in jouw buik ineens een geheel nieuwe omgeving te zien, voelen en horen. Dit zijn allemaal onbekende prikkels die verwerkt moeten worden en daarom is een goede nachtrust heel belangrijk. En lekker slapen begint bij een comfortabel bed. In eerste instantie zal je baby in een ledikantje of een wiegje slapen. Deze moet uiteraard voldoen aan alle veiligheidsvereisten en het matras moet goed, stevig en passend zijn. Vervolgens heb je een lekkere babyslaapzak nodig. Voor baby’s gebruik je het beste altijd een slaapzak, een losse deken is gevaarlijk omdat je baby zich hierin kan vastrollen en kan stikken. Zorg ook bij al het andere beddengoed dat alles goed past en dat je het bedje strak opmaakt.


E-book Slaaprtraining voor baby's: Zo slaapt je baby lekker door (en jij dus ook)

Slaaptraining voor baby’s: Zo slaapt je baby lekker door! (En jij dus ook)

Dit e-book is bedoeld voor ouders die hun baby willen helpen doorslapen. Het biedt praktische tips, slaaptrainingstechnieken en ondersteuning bij het creëren van een ideale slaapomgeving. Daarnaast behandelt het boek ook het belang van voeding, het omgaan met slaapregressie en het bevorderen van zelfstandigheid bij het slapen. Met behulp van dit e-book kun je een slaapritueel opbouwen en leren omgaan met slaapassociaties.


Bestel hier


De rest van de babykamer

Als je eenmaal een lekker bedje hebt voor je kindje is de babykamer nog lang niet af. Denk aan belangrijke accessoires zoals een babyfoon en een nachtlampje. Voor de babykamer is het ook fijn als je gordijnen of rolluiken hebt. Een donkere omgeving maakt het makkelijker voor je baby om lekker te kunnen slapen. Vervolgens moet je natuurlijk nog een commode en een kledingkast. En dan kan het echte werk beginnen, namelijk het shoppen voor babykleding om die kast te vullen. Je hebt vast al eens met een schattig setje of een leuk paar sneakers in je handen gestaan en nu is de tijd gekomen om echt die baby garderobe te gaan samenstellen. Geniet ervan!

liefs Marion

Meer informatie

Zo richt je budgetvriendelijk een leuke babykamer in
Babykamer inrichten? Check deze 5 praktische tips
Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Een kinderbed kopen: waar let je op?
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Babyuitzet checklist. Dit heb je allemaal nodig voor de komst van je baby!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *