Zo richt je budgetvriendelijk een leuke babykamer in

Is er een kleine op komst? Niets is zo leuk als het inrichten van de babykamer! Een stijl of thema kiezen, kleuren uitzoeken, meubeltjes kopen, accessoires verzamelen, een moodboard maken, winkels en internet afstruinen. Je kunt je helemaal uitleven op het inrichten van de babykamer. Dat kan best in de papieren lopen als je voor het mooiste en nieuwste gaat. Niet iedereen heeft een onbeperkt budget. En vergeet niet: je hebt ook andere spulletjes voor je kindje nodig, van een kinderwagen tot kleertjes. Werk je met een beperkt budget? Volg dan deze tips voor het budgetvriendelijk inrichten van een babykamer!

Zo richt je budgetvriendelijk een leuke babykamer in

Bepaal wat je nodig hebt

Een slimme tip bij het inrichten van een babykamer: kijk wat je echt nodig hebt en maak hiervan een lijstje. Als je het leuk vindt om spulletjes voor je baby te kopen, is de kans groot dat je meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Dus: wat moet er echt in de babykamer staan? Een wieg en een commode zijn vaak de enige dingen die je echt in de kamer nodig hebt. Alles wat daarbij komt, zoals een stoel om in te voeden, een bijzettafeltje en een kast, is extra. Koop dus eerst de dingen die je echt nodig hebt, en kijk daarna wat je over houdt om eventuele andere meubeltjes te kopen.

Shop slim meubels

Bij veel winkels kun je in één keer alle meubels kopen die je voor een babykamer nodig hebt. Handig, want dan heb je alles nieuw en in dezelfde stijl. Maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan. Is het voor jou minder belangrijk dat alles in dezelfde (interieur)stijl ontworpen is, dan kun je ook kringloopwinkels afstruinen of op internet naar tweedehands meubelen kijken. Een keer schuren en een nieuw likje verf er over en het meubel is weer als nieuw.

Wil je toch graag alles als één set kopen, bijvoorbeeld omdat jullie je eigen slaapkamer gaan inrichten in dezelfde stijl of omdat je geen tijd of zin hebt verschillende winkels af te gaan? Er zijn verschillende outlet websites en winkels waar complete babykamer inrichtingen worden aangeboden voor een scherpe prijs.

Wacht niet te lang met het shoppen van meubels. Hoe eerder je begint, des te meer tijd je hebt om rond te kijken op zoek naar leuke aanbiedingen.

Shop tweedehands

Meubels zijn tweedehands verkrijgbaar, en dat geldt ook voor accessoires zoals een vloerkleed en lampen. Net zoals raamdecoratie, dat je eventueel kunt vermaken als het niet helemaal past. Heeft de babykamer een dakraam van Velux? De maten van een Velux dakraam zijn standaard, wat het zoeken naar raamdecoratie extra gemakkelijk maakt.

Kies bij voorkeur voor verduisterende raamdecoratie. Een helemaal donkere kamer helpt je kindje bij het opbouwen van een goed slaapritme.

Lijstje met cadeautips

Geef je een babyshower, of komt er kraamvisite? Maak dan een lijstje met cadeautips. Ook prettig voor bezoek dat niet zo goed weet wat ze jullie moeten geven. Op deze manier kom je aan bijvoorbeeld leuke accessoires. En misschien is iemand in je vriendenkring wel heel handig en kan hij of zij een meubel voor je opknappen, een muurschildering in de kamer maken of een trappelzak naaien.

Ga voor een tijdloze kleur

Wil je niet iedere twee jaar de muren een nieuwe kleur geven? Kies dan voor een tijdloze kleur waarmee je goed kunt combineren. Neutrale kleuren zoals crème en zandkleur zijn hiervoor heel geschikt. Variatie breng je aan met bijvoorbeeld muurstickers, een vloerkleed en accessoires, zodat de kamer toch met je kindje meegroeit.

Koop op de groei

Natuurlijk kun je kiezen voor een speciale baby-kledingkast en kleine commode waarmee veel babywinkels adverteren. Maar deze meubels heb je meestal slechts een jaar of twee nodig. Daarna is je kindje de commode ontgroeid en zijn de kleertjes te groot voor een baby-kledingkast. Je kunt de spulletjes natuurlijk verkopen, maar je krijgt er nooit zo veel voor als je er bij de aanschaf voor betaald hebt.

Beter is het meubels te kopen op de groei. Een ladekast of dekenkist die je kunt gebruiken als commode bijvoorbeeld, en als je kindje geen commode meer nodig heeft is hij heel handig voor het opbergen van speelgoed en knuffels. Of bedje dat je in grootte kunt verstellen, zodat je eerst een babybedje hebt, en later een kinderbed als je de slaapkamer gaat inrichten als je kindje de babykamer ontgroeid is.

liefs Marion

Meer informatie

Baby slaapspullen: wat heeft je kleintje echt nodig?
Babykamer inrichten? Check deze 5 praktische tips
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Babyuitzet checklist. Dit heb je allemaal nodig voor de komst van je baby!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *