De leukste bezienswaardigheden op Ameland

Ben jij van plan om binnenkort met je gezin op vakantie naar Ameland te gaan? En kun je wel wat inspiratie gebruiken voor mooie bezienswaardigheden? Lees dan gauw verder. Ameland is natuurlijk een prachtig eiland dat veel te bieden heeft. Je kunt er genieten van de natuur, van het strand en je kunt er ook veel verschillende mooie bezienswaardigheden bekijken. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal mooie bezienswaardigheden op het eiland Ameland!

De leukste bezienswaardigheden op Ameland

Vuurtoren van Ameland

Een van de letterlijke hoogtepunten op Ameland is de vuurtoren. Deze vuurtoren heet ‘De Bornrif’ en is gebouwd in het jaar 1881. De vuurtoren is maar liefst 55 meter hoog en heeft vanaf de top een prachtig uitzicht over de zee en over het eiland. Zeker de moeite waard dus om te bezoeken. Tijdens een vakantie naar Ameland kun je op veel mooie plekken verblijven. Overnachten op Ameland kan bijvoorbeeld in een hotel, een vakantiehuisje of op een camping. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er veel geschikte accommodaties verkrijgbaar. Er is van alles mogelijk!

Ameland, wat te doen: Wadlopen!

Als je op zoek bent naar uitjes in Ameland is wadlopen een echte aanrader. Wadlopen doe je tijdens eb en je kunt uit veel verschillende routes kiezen. Je kunt er zelfs voor kiezen om vanaf het vasteland helemaal over het wad naar Ameland te lopen. Dit is echter wel alleen weggelegd voor de echte fanatiekelingen en sportieve mensen. Maar gelukkig zijn er ook voor de minder sportieve mensen genoeg makkelijkere routes om te lopen. Verder is het voor avontuurliefhebbers een aanrader om te kamperen op het strand. Dit kan bijvoorbeeld op een strandcamping. Er zijn verschillende strandcampings op het eiland, waar je heerlijk op het strand kunt verblijven. Een echte aanrader voor strand- en avontuurliefhebbers!

Molens op Ameland

Een andere To Do is het bekijken van de mooie molens die er op het eiland te vinden zijn. Op Ameland zijn er 2 molens, de ‘Korenmolen De Phenix’ en de ‘Koren- en Mosterdmolen de Verwachting’. Beide molens kun je de hele week door bezoeken en zo een inkijkje krijgen in de bijzondere geschiedenis van de molens op het eiland Ameland. Beide molens zijn nog steeds in werking en malen allebei koren. Een leuke authentieke bezienswaardigheid die je zeker moet bekijken bij een bezoekje!

Het dorp Ballum

Als je je afvraagt: wat moet je zien, dan kun je het dorp Ballum zeker op je must-visit lijstje zetten. Het dorp Ballum is het kleinste dorp van het hele eiland en heeft slechts 350 inwoners. Hier woonden vroeger de ‘Cammingha’s’, de vrijheren van Ameland. In het dorp kun je het slot bekijken waar deze familie vroeger heeft gewoond. Andere mooie bezienswaardigheden in dit dorp zijn het Baarhuisje, de dorpstoren, de korenmolen en het veekeringshek. Er is dus ook in dit dorp genoeg te zien en te beleven voor een mooie dag tijdens je vakantie!

Je merkt het, Ameland heeft vele mooie bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Na het lezen van al deze tips heb jij vast al genoeg inspiratie opgedaan voor het plannen van je vakantie!

liefs Marion

Extra informatie

Strandmode: Wat dragen we dit jaar aan het strand?
Zomer ABC
De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *