Wat gaan we doen tijdens de zomerstop?

Wat gaan we doen tijdens de zomerstop? #blog58

Terwijl ik aan het werk ben, schijnt de zon volop mijn werkkamer binnen. Achter mij staat de airco te loeien om de temperatuur zo aangenaam mogelijk te houden. Of op z’n minst werkbaar. Als ik naar buiten kijk zie ik kinderen rennen in het gras. Ik voel een lichte jaloezie in mij opkomen. Eigenlijk zou ik ook best naar buiten willen. Genieten van het mooie weer. Dit soort dagen vergt heel wat van mijn zelfdiscipline als ZZP’er. Het liefst zou ik nu alles loslaten en naar buiten gaan, genieten van het mooie weer, het buiten zijn, de vrijheid.

Zomerstop

Maar ik ben braaf. Ik zet nog even door. Tot halverwege volgende maand, dan begint voor mij het vakantieseizoen. Rocco heeft dan zes weken schoolvakantie, Rob zijn werk ligt in die periode stil en ook voor mij is er dan een – door mijzelf in het leven geroepen – zomerstop. Dat doe ik eigenlijk al vanaf het begin van mijn ZZP’ers-bestaan, inmiddels dus zo’n 14 jaar. Ik werk heel veel, echt heel veel. Gemiddeld 10 uur per dag, maar in de zomer doe ik zoveel mogelijk niks. Ik wil niet zeggen dat ik écht helemaal niks doe, maar ik doe in ieder geval zes weken lang heel weinig en vooral geen moetjes. Wel probeer ik wat voorwerk te doen voor de hectiek die altijd volgt op de rustige zomerperiode. Maar low level. De meeste tijd gaat vooral naar relaxen, niks doen, creativiteit opladen, genieten van elkaar en vooral veel buiten zijn.

Vakantieplannen

Doordat we het altijd zo druk hebben, zijn er nog steeds geen concrete vakantieplannen. Het enige dat ik tot nu toe heb geboekt is een vakantieweek voor Rocco. Hij gaat een dag of tien gamen in het noorden van het land. Niet alleen digitaal gamen, hij gaat ook boogschieten, zwemmen, lasergamen en droppings ervaren. Hij is er een paar weken geleden wezen kijken en heeft er enorm veel zin in. Het leukste vindt hij waarschijnlijk dat hij dit zonder ons gaat doen. Dat geeft echter ons de vrijheid om iets volledig voor onszelf te boeken! Een week lang hoeven we géén rekening te houden met onze puber. En dat is ook wel eens leuk…

lijn groen oudersenzo
Wat gaan we doen tijdens de zomerstop?

Caravan of bungalow?

Dan komt natuurlijk de vraag naar boven, maar wat gaan we dan doen? Gaan we met onze ieniemienie Kipcaravan door Europa trekken? Of boeken we ergens een bungalow en doen we helemaal niks? Er zijn zoveel leuke bungalows te boeken en het grote voordeel is, dat je eigenlijk alleen maar je koffer hoeft uit te pakken en het grote genieten is begonnen! Met een caravan moet je vaak eerst nog van alles voordat je gesetteld bent. Correctie: Rob moet dan van alles, ik kijk doorgaans alleen maar toe hoe hij dat allemaal regelt. Ik ben er niet zo handig in, ik loop eigenlijk alleen maar in de weg.

Keuze maken

Nog een maandje voor vertrek. Tijd om een keuze te gaan maken. Als het weer zo mooi blijft, hoeven we het zeker niet zo ver weg te zoeken. Er zijn genoeg fijne vakantieparken in eigen land. Uiteindelijk gaat het om de ontspanning, tijd voor elkaar en vooral heel veel genieten van het buiten zijn. En dat kan natuurlijk prima in Nederland. Mits de zon blijft schijnen…

En als we eenmaal hebben geboekt, moet ik ook nog verzinnen wat we na die trip met z’n drieën gaan doen… Tijd om knopen door te hakken! Tijd voor actie! Nu nog even in de versnelling en dan over een week of vier, begint het zes-weken-durende-niets: de zomerstop! Yeah!

liefs Marion

Extra informatie

Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!
De risico’s van een warme zomerse dag
Zomer ABC – Zomer betekent opletten & genieten!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerking met Voordeeluitjes.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *