Wat doen we dit jaar met de kerst?

Wat doen we dit jaar met de kerst?

De wintertijd is een magische en spannende tijd voor jong & oud. Maar de feestdagen brengen ook de nodige stress met zich mee. Want wat doen we dit jaar met de kerst? Wie nodig je uit? Waaruit bestaat het kerstdiner? Zo overleef je de kerstdagen!

We vieren kerst met kinderen
Baby’s eerste Kerstmis

Boek een korte vakantie

Heb je dit jaar geen zin in ouders, schoonouders of andere verplichtingen? Boek dan een van de vele kerstreizen die er worden georganiseerd. Een weekje Sauerland, een kerstreis naar Disneyland Parijs of bezoek een traditionele Duitse kerstmarkt. Wedden dat de kids het geweldig vinden om kerst een keer op een onconventionele manier te vieren?

Ouders & schoonouders

Blijf je liever gewoon thuis? Dan is kerst vaak een feest dat de nodige verplichtingen met zich meebrengt. Ouders worden uitgenodigd voor het kerstdiner bij jou thuis, je logeert met het hele gezin bij je schoonouders of je gaat met de hele familie uiteten bij van der Valk. Bedenk goed of je daar dit jaar zin in hebt. Besef bovenal dat kerst een feest is voor iedereen. Voel jij je niet goed bij dergelijke verplichtingen? Dan staat het je vrij om je eigen plan te trekken voor jou en je gezin. Vind je familiebijeenkomsten tijdens de kerstdagen juist helemaal top? Ook dat is prima. Kerst is het feest dat je viert met de mensen waarmee jíj je graag omringt!

Wat doen we dit jaar met de kerst?

Het kerstdiner

Wordt het kerstdiner dit jaar gehouden bij jou thuis? Bedenk dan van tevoren wat je wil doen. Een traditioneel diner met gevulde kalkoen en allerlei heerlijke bijgerechten is weer helemaal terug van weggeweest. Maar ook een wat meer exotisch kerstfeest is het proberen waard. Wat dacht je van een Thais, Indiaas of Surinaams buffet? Een keer wat anders, maar daarom niet minder leuk. Nodig je mensen uit? Maak dan online mooie, feestelijke uitnodigingen waarop je het thema van je diner vermeldt. Verstuur ze vervolgens met de post. Wedden dat iedereen het helemaal geweldig vindt?

Hoe maak je het kerstdiner kidsproof?
Het kerstdiner

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag zijn er vaak heel wat leuke dingen te beleven voor het hele gezin. Van indoor skiën tot struinen door IKEA en van het bezoeken van een escaperoom tot een dagje naar het wellnesscenter zonder kinderen. Kijk van tevoren wat er in jouw stad te doen is en doe er je voordeel mee!

Bordspelletjes

De kerst is de ideale periode om de bordspelletjes weer eens uit die stoffige kast te trekken! Niets gezelliger dan een tafel vol hapjes, mensen van wie je houdt en urenlange potjes mens-erger-je-niet, Monopoly, Ganzenbord, Scrabble, Rummikub of Yahtzee. Bordspelletjes zijn daarnaast ook nog eens goed voor (kleine) kinderen. Zo leren ze om te gaan met verlies en zich aan spelregels te houden. Het is daarom goed om kleine kindjes niet áltijd te laten winnen.

En bovenal: chill!

De belangrijkste boodschap die wij hebben: chill out! Op welke manier en met wie je de kerstdagen ook doorbrengt, wat je ook kookt of eet en hoe je alles ook besluit te organiseren: het is allemaal goed. Iedereen viert kerst op zijn of haar eigen manier. Sommige mensen hechten waarde aan een traditionele kerstviering inclusief kerstbezoek en andere families boeken een zonvakantie naar Ibiza. Wat je ook besluit: onthoud dat het oké is. Wat anderen er ook van zeggen. Misschien zul je dit jaar mensen (of je schoonouders) teleurstellen door ze niet uit te nodigen met kerst, terwijl je dat normaal wel doet. Dat is helemaal prima. Je hoeft niet altijd met iedereen rekening te houden. Kerst draait om jou en je gezin. Wij van Oudersenzo wensen je in ieder geval alvast hele fijne kerstdagen!

Liefs Marion

Meer informatie

Waarom ik kerst leuk vind!
Kerstversiering maken voor de kerstboom
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst
De 10 leukste adventskalenders
Hoe vier jij je kerst?
Themapagina: Kerstmis
Baby’s eerste Kerstmis
Top 50 beste kerstliedjes
Kerstmis met kinderen – Een gezellig samenzijn
Hoe maak je je kerstdiner Kinderproof?
Wat wordt er gevierd met Thanksgiving?
Schoenen maken de man tijdens het kerstdiner!
Het kerstdiner van Levi-S
Feestdagen en cadeautjes
10 Kersttips! Maak er een gezellig samenzijn van!
De tien leukste kerstliedjes
De tien leukste knutselwerkjes voor Kerstmis
Kerstkaarten – Zelfmaken, traditioneel of digitaal?
De leukste kerstliedjes
Beertje Bas helpt de Kerstman – Online voorleesverhaaltje
Voorleesverhaaltje – Willy Woef viert Kerstmis
Leuke verzameling Kerstknutsels!
De leukste Kerstclips

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *